טיפול בזוגיות: מה לעשות כשקשה
שני
אבודה
⌄
אני בת 48 יפה וחתיכה ספורטאית בעלי בן 46 25 שנה נשואים. ידעתי שזה יגיע מתי שהוא שהוא התחתן צעיר מאוד הוא עזב את המים שלשום אמר שהוא צריך אויר וספייס וצריך לחשוב על מה שהוא רוצה. ואני בהולד כרגע וההכחשה. מצבי הנפשי לא טוב אני מאוד אוהבת אותו רק קשה לי להביע. ייקית. כזו. והוא רוצה עכשיו הרבה סקס מה שלי קשה כי אני בגיל המעבר עם הסימפטומים. שלו. אני קוראת לזה אני בגיל הבלות והוא בגיל הפות. הוא בחור מדהים אבל בשנה האחרונה נעשה אלים מילולית איתי. ואפילו פיסית נגד הילדה ואני פשוט לא מוכנה לזה הוא צועק כל הזמן ואני בגיל של רוצה רוגע ושקט הוא עצבני. אני רוצה אותו אבל לא ככה כרגע הוא עזב את הבית אבל מצד שני נכנס מתי שרוצה נותן לי נשיקה שואל מה קורה וזה ממש לא עובד ככה הוא ממש משחק עם הרגשות שלי ואני שבורה. רק יומיים עברו. אם הוא עוזב אז שיעזוב אבל הוא מפרפר כרגע. לתת לו או לעצור את זה עכשיו?
ד"ר אורן חסון
תקווה לעתיד טוב יותר, או לפחות ברור
⌄
שני יקרה,
רוב בני הזוג נפרדים זה מזה לא בגלל המראה החיצוני, אלא בגלל עניינים אחרים לגמרי. גם אם יש ביניכם בעייה של קירבה אינטימית כרגע, וגם אם הוא מתוסכל מאד, יש דברים שאינם צריכים לקרות, ושאינו אמור לעשות (ואני מדבר בעיקר על פגיעה מכוונת ואלימות מילולית). גם לא הסברת לי מדוע, כשהמצב נואש כזה, לא העליתם את האפשרות לטיפול, בין אם זוגי ובין אם מיני. אם זה לא מאוחר מדי, כדאי שתעלו את הנושא.הוא עזב רק לפני יומיים את הבית, והעזיבה אינה ברורה עדיין, כי הוא עדיין בא הביתה. אז אולי כרגע אתם "בתהליך של עזיבה" יותר מאשר פרודים. ואת חווה מצד אחד את העובדה שהוא מנסה להציג עצמו כ"בסדר", ואולי שבעצם כאילו הבעיה רק אצלך. האם כל התיסכול שלו נובע רק מהעדר יחסי המין? האם זה קשור גם למרכיבים אחרים ביחסים ביניכם?ומה בעצם את רוצה? אני מניח שאת רוצה שיישאר, ואני מניח שאם הוא החליט סופית לעזוב, אז שיעזוב כבר, ושלא יגרום לך להתנדנד בין תקווה לייאוש. אם את עדיין חושבת שיש סיכוי, זה בסדר להניח לו להיות גם בבית, ובתנאי שיהיה ביניכם דיאלוג על הדרכים השונות שבהן אפשר לנסות לשפר את מה שקורה. למשל, טיפול זוגי. למשל, בוא ונדבר על התקשורת בינינו, ומה חשוב שיקרה, למען הילדים (הילדה). למשל, אולי לבחון את העניינים הרפואיים שלך, במקביל. האם זה רק עניינים רפואיים? האם זה גם משהו נפשי?הדרך הנוכחית מובילה לפרידה. אם את מבינה שזו הדרך, את רק רוצה שהיא תהיה ברורה. אם את עדיין מחפשת דרך להישאר ביחד, תצטרכי לקחת אחריות ולחפש דרכים ליצור תקשורת אחרת, שתהיה מבוססת בין היתר על הצרכים של שניכם, ועם תקווה לזוגיות שתספק את שניכם. גם אם פתרונות אינם מיידיים, שניכם זקוקים לתקווה שאפשר אחרת ביחד ממה שהיה לאחרונה, ויותר טוב, וסיוע מקצועי יכול לתת לכם את התקווה הזו.