פחד מכשלון במיניות: מה עושים?

תאריך פנייה: 08.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
א.כ
מצב לא פשוט
08.01.2007 • 12:48

אני חיה עם בן זוג שנתיים, לפני חודשיים נולדה לנו ילדה. בן זוגי הינו חולה סוכרת שיש לה תופעות לוואי אחת מהן היא בעיה מינית. כשתכננו להיכנס להריון הכל היה בסדר התמודדנו עם הבעיה בכל המישורים ועובדה היא שהצלחנו ללדת.העניין הוא כזה מהרגע בו גילינו שאנו בהריון בן זוגי סרב לקיים יחסי מין בטענה שהוא פוחד מפגיעה בעובר כמובן שלא הייתה לי ברירה אלא להשלים עם הסירוב שלו. במהלך ההריון כמעט ולא היה בינינו שום מגע חוץ מחליבוק לפני השינה וכך גםן עכשיו אחרי הלידה. עכשיו אנו לא מקיימים יחסי מין בטענה מצידו שהוא פוחד לפגוע לי בהנקה(טני מיניקה בלבד) הסברתי לו שאין שום סיבה לפחד אך מכיוון שאני לא רוצה לפגוע בו או להביכו אני שוב נאלצת להתמודד עם חוסר הקרבה הזה שמן הסתם גורם לי לחוסר ביטחון מאוד גדול ברור לי שהוא לא בוגד בי כי דיברנו על הנושא והוא בעצמו אמר שהרי איך הוא יבגוד אם בעצם פיזית זו בעיה אבל מצד שני הוא כל הזמן רואה סרטים פוןרנו גרפיים במחשב בטלוויזיה והסברתי לו כמה פעמים שהדבר פוגע בי עד שהחלטתי לנקוט בשיטה אחרת לא לדבר יותר ולהבהיר לו שלא אכפת לי ושזה עניין שלו מה הוא עושה כשהוא לבד בינתיים אני חיה ככה ומנסה לחיות הכי טוב שאפשר במצב הקיים אבל קשה לי מאוד ולא יודעת מה עוד לעשות. מבקשת עצה ועזרה כי לא יכולה להמשיך ככה יותר . תודה.

ד"ר אורן חסון
למה שלא לפתור את זה איתך?
09.01.2007 • 18:52

א.כ. יקרה,
אני מתרשם שהוא מיני ככל אדם, אבל פוחד מכשלון, ולכן מעדיף שלא לעשות זאת. הכשלון מפחיד אותו, אז הוא מעדיף שלא לנסות. פורנו הוא תחליף למיניות המעשית שאיננה לו.רצוי שתגיעו לטיפול מיני, כדי ללמוד לשחרר את הפחדים, ואולי גם למצוא פתרונות מעשיים. אלא שאני חושב שהוא לא ירצה לעשות זאת כדי שלא להודות בכשלון, או לפחות שלא לדבר או לדון במשהו כואב. אבל שווה לשאול ולברר איתו בעדינות על האפשרות. שווה בכלל לדבר ולפתוח את זה, לא מתוך שיפוטיות וביקורת, אלא מתוך הבנה שיש לכך פתרונות.אני מציע קודם כל שתראו ביחד את הסרט "קינסי" (DVD), ובעיקר את הקטע לאחר ליל הכלולות, שבו קינסי אומר משהו כמו: "לא יכול להיות שזו רק בעייה שלנו. ואם זו לא רק בעייה שלנו, סימן שיש לכך פתרון." ופתחו על זה שיחה אחר-כך. והסבירי לו שאת רוצה בו כבן זוג שלך, שלא ייאבד בטחון, אבל גם שגם אם הוא יהיה עם מישהי אחרת הוא יגיע לאותה בעייה, אז למה שלא לפתור אותה איתך?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083