קשר חוזר: ציפיות, אכזבה והתפנות
נועה בת 28
חזרה לקשר עם בן הזוג
⌄
בוקר טוב, אנסה לקצר כמה שיותר ...היה לי בן זוג כמעט חצי שנה, הקשר עימו נגמר כי ראיתי שהוא לא כ"כ רציני כלפי, הרגשתי לפעמים שהוא מתרחק, כך קרה הדבר לאחרונה והרבה, ולפעמים היה נראה שהוא איתי מנוחיות מסוימת, יחסי מין טובים, כך שלא השקיע מעבר ליחסים ה"דלים" שלנו. סוג קשר כזה פחות התאים לי -כך הגענו לריבים של"הגיעו מים עד נפש" ולא ראיתי בשינוי אחר מצידו.לעומת זאת, בזמן היותנו פרודים, מאוד התגעגעתי לקשר איתו ואפשר להגיד שלקחתי את הפרידה קצת קשה מידי, כולם אמרו לי שהוא כלום, ש- מה הוא כבר נתן לך? הם אפילו חושבים שאני בכלל לא אוהבת אותו ושהוא פשוט מילא לי חלל ריק שהיה לי, אבל אני יודעת מה שאני מרגישה ויודעת מה זה הרגשת התאהבות וכן התאהבתי. כן התאהבתי בו ואני מרגישה שחבל שנפתחתי כך בפניו וזה היחס והגמול שקיבלתי.לאחרונה, חזרנו לקשר.. שנינו התקרבנו, אנחנו בקשר כשבוע ימים בערך, אבל אני קצת מבולבלת ומאוד הייתי רוצה שהוא "יתפכח" ואולי ינסה לתקן.. לבנתיים לא דיברתי איתו על הקשר שהיה או מה שקורה איתנו עכשיו, אני אפשר לומר, רוצה לתת לו אולי קצת זמן, יצא לנו להיפגש פעם אחת בנתיים, לא דיברנו על שום דבר, זה היה יותר לראות אחד את השני, לא מעבר לזה.האם יש לך עצב בשבילי? מאוד הייתי רוצה שננסה בשנית, אבל לא רוצה להחליץ. יודעת שלא היה לי איתו טוב במאה אחוז אבל אולי באמת יש מקום לשינוי וזה אמור לבוא ממנו...האם כדאי לתת לזה קצת זמן? אני מרגישה שכרגע הוא רואה אותי בתור ידידה, כבר לא קורא לי בכינוי חיבה, לא קרוב אלי כמו כשהיינו זוג מן הסתם, אבל מדבר איתי פעמיים ביום בערך.. בוקר וערב. לא שיחות משמעותיות, יותר שיחות של איך עבר עליך היום ומה עשיתתודה!
נועה בת 28
חזרה לקשר עם בן הזוג
⌄
אני שואלת בעצם אם יש לך עצה בשבילי? האם ההתקרבות הזאת , ממנה אולי אפשר לדבר על חזרה, אני מאוד מפחדת לפתוח את הנושא כליו כי היחסים בנינו אז לא נגמרו בטוב בכלל ועכשיו אנחנו מדברים כאילו כלום לא קרה ומה שהיה בעבר היה.אני חושבת שהוא לא בקטע של לחזור, אבל מה ניתן לעשות על מנת קצת שירגיש ממני שאני מוכנה לזה.אני יכולה לומר שאני זורקת פה ושם כינוי חיבה שהיתי קוראת לו אך הוא לא מחזיר לי באותו היחס, אפשר לומר שהוא קצת קר , הוא לא התקרב אלי במאה אחוז..לא כ"כ יודעת מה עלי לעשות, כיצד להתנהג איתו? האם לדבר על זה לפתוח את מה שהיה.. גם לעומת זאת קיים בי חשש שאם אפתח את זה שוב- הוא יתרחק...
ד"ר אורן חסון
להתפנות
⌄
נועה יקרה,
כתבת שלאחרונה "חזרתם לקשר", אבל בעצם רק נפגשתם פעם אחת, ולא ממש דיברתם על הקשר. אני חושש, לפי תאורך, שאתם רואים את הקשר ביניכם בעיניים שונות, ולכן גם הפרידה היתה קשה לך. לא בגלל מה שהוא נתן לך, כמו בגלל הציפיות שלך מהתפתחות הקשר בעתיד, ומהעובדה שהפרידה קטעה לך את העתיד הזה, ולכן היתה מאד מאכזבת. כי במקום להתקדם, הלכתם לאחור.אם הבחור לא רואה זאת בעיניים שלך, העובדה שאת עדיין או שוב מפתחת ציפיות, מפריעה לך להתקדם בחיים שלך. תצטרכי לבדוק איתו מה קורה. יתכן שתרצי להמתין שבועיים או חודש כדי לראות לאן זה הולך, ולדבר איתו לפני סיכום וסיום, כדי לוודא שאת עושה נכון ושאין לו כוונות נסתרות ביחס אליך שהוא לא מראה. אבל אם זה המצב, קחי בחשבון שהיו לו כל הצ'אנסים שבעולם להיות איתך בקשר משמעותי יותר, והוא בחר שלא לעשות זאת. האם זה בגלל שהוא לא רואה בך מישהי שהיה יכול לרצות מספיק כדי לראות בך את זוגתו לחיים? האם כן רואה בך מישהי כזו, אבל קשה לו לחיות עם מריבות תכופות שהיו ביניכם? - אני לא יודע. יכולות להיות כמה אפשרויות. לכן, אני לא יודע אם זה משהו שאת יכולה להחליט לעבוד עליו, או להבין שהגעת איתו למה שאפשר, ואם זה לא הולך, זה גם לא יילך, ולהניח לו לגמרי, כדי שתוכלי להתפנות לקשרים אחרים.