מיניות וזוגיות: מה באמת קורה?
שומרון
חשש, נוחות, בת זוג חדשה,ומה שביניהם
⌄
שלום
לך ד"ר.אתה מלווה אותי מס' שנים, ועזרת לי בעברי.אני בן 27, ובת זוגתי בגילי, לה היה קשר של 7 שנים שהסתיים לפני כשנה.הקשר ביננו החל לפני כחודשיים וחצי לאחר שחבר הכיר ביננו. במהלך החודש הראשון לרב דיברנו בהתכתוביות, תחילה בפייסבוק עד שנתנה לי את מספרה, ומשם במסרונים.נפגשנו לראשונה רק לאחר כחודש, אנו יוצאים בערך אחת לשבוע, במהלכן אנחנו מתכתבים המון, ו כמעט ולא מדברים בטלפון.נדמה לי שהיא מעדיפה להתכתב במהלך היום במקום לשוחח, למרות שעבורי זה קצת שונה, אני רגיל להתקשר כשבא לי, ואיתה אני מרגיש שכאשר אתקשר היא לא תענה, אולי תחזור אליי מתישהו, אך בטוח שתחזור בהתכתבות.לאחרונה המפגשים נהיו מיניים יותר, ההתכתבויות לרב מתפתחות למקום מיני, ויש קליק, אך בכל זאת אני מרגיש שבכל רגע היא יכולה לרשום לי שהיא לא מעוניינת בי, ושזה לא זה.בסופ"שׁים לרב יוצאת עם חבריה, אני עדיין "לא שם" מבחינתה, כך אני מרגיש, וזה טיפה משפיע.אתמול חגגנו לה יום הולדת, (שגם הוא נדחה טיפה כי היא קבעה עם חבריה וחברה קרובה בערב לפני וביום עצמו) ולאחריו הגענו לביתי. היה כיף וזורם, שבמהלכו שכבנו. תוך כדי הרגשתי שהיא לא ממש בתוך זה, לפחות התגובה של בחורות אחרות שהייתי איתן שונה מאוד מהתגובות שלה, כאילו שהיא לא ממש נהנית.מדי פעם שאלתי האם מרגישה בנח וכו' ואמרה שכן.לצערי, תוך כדי פשוט הפסיק לעמוד לי, וזה הביך אותי מאוד מאוד.לאחר מכן התחבקנו רבות, נישקתי וליטפתי אותה, וכששוב עמד ניסיתי להדליק אותה והיא אמרה שהיא לא מעוניינת.כך היא שכבה לידי, מדי פעם חיבקתי אותה, היא אותי, פעם נישקתי אותה, ליטפתי, היה הרבה צחוקים ואווירה טובה, אך היא לא יזמה מעבר לחיבוק וליטופים קטנים.כשזרקתי לאוויר את מה שקרה, אמרה שאשכח מזה ושטויות.אני מאוד רוצה אותה, ולכן מוזר לי שכך קרה תוך כדי האקט, אך מרגיש טיפה עצור, אני אוהב להרגיש שהיא שלי, לזרום, לדבר בטלפון כשבא לי ולא רק להתכתב, אני רוצה להפגש יותר, אך לא רוצה להלחיץ, והקטע עם הזקפה פשוט ערער אותי.מקווה שלא הייתי בוטה מדי, אשמח לעצותיך.תודה רבה מראש.
ד"ר אורן חסון
השפעה של דברים
⌄
שומרון יקר,
האמת היא שאתה עדיין לא מכיר אותה, ולכן לא באמת יכול לדעת מה היא חושבת. יתכן, למשל, שהיא לא מינית כמו שאתה חושב, גם אם היא זורמת עם זה, ולכן היא לא עושה סיפור מכך שלא עמד לך. זו אמנם רק אפשרות אחת, אבל היא רק אומרת לך שבשלב הזה אתה לא יכול לדעת מה קורה. אני מניח שאתה לוקח את זה לעבר החששות שלך, שאולי היא חוששת שהיא לא מושכת אותך, או אולי יותר גרוע מבחינתך, שהיא חושבת שיש לך בעיות בתפקוד, וזה מאד לא מוצא חן בעיניה, והיית רוצה לתקן את הרושם. חשוב שלא תיכנס לחרדת ביצוע. ראה אצלי באתר עד כמה אני משתמש במושג הזה בהרחבה - כי הדמיון הוא רב, וכך גם מה שאתה אמור לעשות עם זה - כלום, כי זה חד פעמי, כי אתה יודע שזה משהו נדיר, וכי עובדה שזה חזר לך אחר-כך. אם תיקח את זה כדבר טבעי, ואם בת הזוג שלך אינה חרדתית במיוחד, לא צריך להיות מזה סיפור בכלל. אם לא, אז הפחד כשלעצמו והמודעות לכך שאולי יש בעיה, תיצור את הבעיה.ככל שתכירו יותר, יהיה קל יותר. קח בחשבון שאולי גם היא לא לגמרי בטוחה בעצמה ובמיניות שלה, או אולי חושבת שגם לה יש בעיות (גם אם אין... זה קורה). גם הסיפור של החברים ויום ההולדת הוא עדיין לא סיפור. אתם בתחילת הדרך, יש לה חברים ותיקים, ויש רבים שמעדיפים להמתין עם ההצגה של בן או בת זוג חדשים לחברים. זה עניין של תדמית - כי רבים שלא בנוח בהצגה חוזרת ונשנית של חברים מתחלפים מול החברים ומול המשפחה. בעיקר מי שמרגיש קצת קושי בחשיפה של עניינים פרטיים שלו.לא היית בוטה מדי, אבל תצטרך לתת לקשר שלכם זמן, וכמה שיותר ללא חרדות, כדי לראות לאן הוא הולך, ומבלי לתת לדברים שאינם רלוונטיים להשפיע עליך.