קשר חדש: איך להתמודד עם סגירת עבר?
חופית
החלטה קשה
⌄
אנ ייוצאת עם מישהו כחודש...יש לציין שניפרד לפני כחודשיים עם מישהי שאיתה היה במערכת יחסים של כשלוש וחצי שנים עם חזרות ופרידות. כשהתחלתי את הקשר איתו הקשר התחיל בחשש קל מצידי שמא יחזור לאותה בחורה ,אך הוא טען שזה סגור מבחינתו. בינתיים הקשר ביננו התחיל ומפעם לפעם אני נקשרת אליו יותר ...העניין הוא שהאקסית שלו לא מפסיקה להתקשר ולשלוח הודעות. הסברתי לחבר שלי שזה מפריע לי והוא טען שאין לי ממה לחשוש הוא רוצה אותי ...ולא רוצה לפגוע בה ולכן עושה זאת בהדרגה.שלשום היינו יחד והיא צילצלה אליו והוא לא ענה לה ואמר שידבר איתה למחרת...יש לציין שכמה ימים לפני כן הכל היה ורוד בילינו רבות(הכל היה אינטסיבי אך מהנה) ובוא נאמר המצב השתפר. עד למחרת שלא התקשר אלי למרות שהבטיח ואז עלו בי שוב החששות מחדש...יכולתי לחשוב כמו שאמר שהוא עייף מאוד מהזמן שבילינו ולכן לא ענה לי לטלפונים או להודעה ומצד שני העדפתי לחשוב שבעצם ירד לו ממני והוא פוחד לומר זאת...כשדברנו ואמרתי לו זאת אמר שזה לא נכון אך ידבר איתי כשיתפנה (מה שלא קרה).בליבי אני יודעת שהוא עייף אך מצד שני למה הזלזול הזה....או אולי אני חונקת אותו מבלי לשים לב עם כל הדרישות שלי.(שיתקשר אם הוא מבטיח)אז היום אחרי שדברנו מעט ואמר שיתקשר ... החלטתי לא להתקשר ולתת לו ספייסהשאלה היא האם לגמור את זה...?תראה אני כבר לא צעירה אני בת 27 ועדיף שהחלטות כאלה לעשות בשלב המוקדם יותר.מקווה שתוכל לעזור ליחופית
ד"ר אורן חסון
רק חודש
⌄
חופית יקרה,
אתם בתחילת הקשר. את רוצה לדעת בדיוק היכן הוא עומד, בעיקר מבחינת הקשר הקודם שלו. הוא אומר שהוא לא סוגר את העניין לגמרי, משום שהוא לא רוצה לפגוע בה, ועושה זאת בהדרגה. את בהחלט יכולה להגיד לו שיש לך בעיה עם זה: כי אם אתה לא יודע לסגור דברים, איך אני יכולה לדעת אם ומתי אתה בעצם לא רוצה להיות גם איתי, ורק לא רוצה לפגוע בי? כדי שתהיה אמין בעיני, אני רוצה לדעת שאתה יודע לחתוך, כאשר אתה רוצה לחתוך. אחרת, אני חוששת שאפגע יותר ממשיכת זמן מיותרת. אז בבקשה, תהיה גלוי איתי, ואיתה, ותחליט מה אתה רוצה.לגבי הגיל שלך, והצורך שאת מרגישה לחתוך מוקדם כאשר את לא בטוחה, את צריכה להזהר שלא להגזים בזה. בסך הכל אתם חודש ביחד. לפעמים קשרים, בתחילתם, דורשים סבלנות, ואם לא תהיה לך הסבלנות הנדרשת, את עלולה להפסיד קשר טוב. לא תמיד את יודעת עם איזה מטענים הוא בא, ומה הוא עובר. רצוי לכן להשיג פתיחות רבה יותר, אבל היא לא מגיעה בבת אחת. חודש הכרות יכול לתת לך מידע לא רע על הבטים מסויימים במשיכה ובפוטנציאל שלו, וומידע קלוש למדי על הבטים אחרים באישיות וביכולות האחרות שלו.
חופית
רק חודש
⌄
נראה לי שהוא כבר החליט ...הוא לא התקשר כבר יומיים לאחר שאמרתי שניפגעתי מהריחוק שלו...הוא הודיע שיתקשר ומאז יומיים לא שמעתי ממנו , רק שם אותי בHOLDעל מנת שאני אבין לבד...בכל אופן תודה רבה על עזרתך...חופית
ד"ר אורן חסון
וזהו...
⌄
חופית יקרה,
צר לי שזה המצב. כפי שאמרתי, הוא כנראה לא יודע להגיד לא, וזה בעיה לדעת מה הוא רוצה.