משא ומתן בנישואין: עצמאות ושליטה

תאריך פנייה: 28.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיה
היי
28.11.2005 • 22:18

שלום
שמי מאיה ולפני חודש פניתי אלייך (בעיות בזוגיות מתאריך 9.10)המצב ביני לבינו לא הלך ונהייה טוב יותר הייתה לנו תקופה קצת בסדר והכל חזר.הוא החליט שהוא לא רוצה יותר והיתה לנו שיחה בבית קפה שיצאנו והוא אמר שיש לו בעיה עם זה שאני מבזבזת וזה נכון והודאתי בזה ואמרתי שאין לי בעיה לתקציב חודשי שאני אנסה לעמוד בו והסכמנו בנינו ולא עבר 24 שעות והוא רב איתי שוב והפעם אחרי שמונה שנים ביחד ושלוש שנות נישואין הוא הכין תיק ועזב את הבית.במכתב שלך מלפני חודש אמרת לי לתת לו ללכת לא לרוץ אחריו וזה מה שעשיתי אבל ואני מודה לא הייתי חזקה מספיק והתקשרתי אליו רק שהוא לא עונה לי בכוונה וגם לא בא בכלל לראות את הילדה וכשאני מתעמתת איתו כשהוא כבר עונה הוא אומר לי שהוא יבוא לראות אותה מתי שהוא רוצה ויעשה מעכשיו מה שהוא רוצה, והאמת שההורים שלי כבר נורא כועסים עליו אם אתה זוכר אני עדיין גרה איתםץהבעיה שלו הוא שהוא התקרב קצת לדת הוא בא מבית דתי ועכשיו החליט להתקרב קצת,אני אף פעם לא רימיתי אותו ותמיד אמרתי לו את האמת שאני לדת לא מתקרבת לא משם אני באה ואם זה יגיע למצב כזה אני מוכנה להכל כולל גרושין.הוא אמר שיש לו דבר אחד חשוב וזה שהוא רוצה שאני אשמור נידה כי לדעתו זה מביא לשלום בית ואני מאמינה שמשהו רציני הסתובב לו במוח והוא אומר שזה רק מספרים שהוא קורא ולא משיעורים או שיחות עם אנשים או רבנים.בנוסף לנידה שהוא הפיל עליי וכופה עליי לשמור כי אם לא לפי דעתו לא יהיה שלום בית והוא רוצה גירושים לפי דעתו זה לא דבר רציני ולא מתאים לו אז נגמור.הוא רוצה בנוסף שכל האמצעים הכרטיס אשראי והצקים יהיו אצלו לתקופה של שנה לפחות שננסה להתסתדר כי אני מבזבזת שיש לי בארנק והוא יקנה מה שצריך וייתן לי כסף למה שאני צריכה.הוא טוען שלבזבז חצי משכורת ממה שהוא מרוויח זה המון ולא נגיע לבית בחיים כך.ויש משהו במה שהוא אומר.יחד עם זאת ויוזמה שלי אני רוצה לצאת איתו לשכירות אני חושבת ש6 שנים אצל ההורים שלי לא גרמו לנו להבין מהי זוגיות או האם בכלל יש על מה לעבודאני חושבת ששכירות ולא קנייה עד שאני לא אדע מה קורה בנינו זה הדבר הנכון ביותר.מה שהורג אותי זה העובדה שאני לא אוהבת לחיות בכפייה אני גם עובדת ולא יכולה להיו ת עם ידיים כבולות ולמה אם אני לא אשמור נידה אז נתגרש או העניין של הכסף אצלו זה משגע אותיהבעיה שאני אוהבת אותו ועם כמה שאני חזקה ביום בעבודה בלילה אני נשברת שאני מאבדת אותו.היום הייתה לנו השיחה והסכמתי לתנאים שלו בתמורה ביקשתי יותר כבוד יותר יחס חם לילדה ושלא יחזור על ההתנהגות שלו , הוא הסכים אבל אני יודעת שז ה זמניוהיום אחרי הפרידההקצרה שלנו הרגשתי מרוחקת כאילו זה לא בעלי יש בנינו פער עצום שלא יכולתי אפילו לדבר איתו.קשה ל יעם זה שהוא מכתיב לי כרגע מה לעשות ואני לא יודעת מה לעשות ולמה זה שאנחנו בריב צריך להשפיע עליו לראות את הילדה הוא אומר שאני משתמשת בה אבל אני לא בבית כל היום היא עם אמא שלי אז מה בעיה לבוא לראות אותה חצי שעה שאני מספרת לו שבלילה היא בכתה ורצתה אותו הרי אני לא שם.ועכשיו הוא רוצה את הנידה הזו והכסף אני מרגישה נשלטת ולא טוב לי עם זה אבל זו הדרך לשמור על הנשואים שלי.הרבה אומרים לי הוא בן26 וילד אין לו אחריות או רצון להיות נשוי הוא אומר עכשיו אני חושב על עצמי ולא עלייך או על הילדה ואעשה מה שבא לי ואני מרגישה ששוב עשיתי מעצמי סמרטוט והחזרתי אותו הביתה.היום בבוקר הוא עדיין דיבר איתי על גרושין ושאמרתי שאני מוכנה לשמור נידה פתאום יש על מה לדבר וקשה לי עם זה.הסכמתי לו לתנאים ואני חייבת לנסותאשמח לכל עיצה בבקשה אני מתחננתמאיה

ד"ר אורן חסון
משכורת שלך, כסף אצלו
29.11.2005 • 15:33

מאיה יקרה,
אמרת ש"עכשיו הוא רוצה את הנידה הזו והכסף אני מרגישה נשלטת ולא טוב לי עם זה אבל זו הדרך לשמור על הנשואים שלי" – וזו בעצם תמצית המכתב שלך.אתם מנהלים משא ומתן על אופי ואופן חיי הנישואים שלכם, ועל השליטה והעצמאות בהם, כשהוא מציב את האולטימטומים שלו באופן חזק ונמרץ יותר. לכן, לך יש נטייה להסכים לו, למרות המחיר הכבד. ההחלטה היא שלך מאיה, אם את מוכנה לשלם את המחיר למען המשך הנישואים או לא. ואם כן, תחליטי גם אם מה שאת מקבלת בתמורה, כלומר, אופי הנישואים והמקום שלך בהם, והרגשות שלהן את מצפה בחיי נישואים, מצדיקים את המחיר.את מתחננת לעצה, כאשר את בעצם אומרת לי: אני לא רוצה להחליט לעזוב אותו. אני רוצה שאתה תחליט בשבילי. ואולי את שואלת איך לשנות את ההתנהגות שלו – ואת היחידה שיכולה לשנות את ההתנהגות שלו, אבל לא כאשר הוא מתנהג כבריון השכונתי שמוכן לשבור את הכללים והכלים כדי להשיג את מה שהוא רוצה. בתנאים האלה, ללא נכונות להליכה ליעוץ זוגי, כדי ליצור מסגרת של כללים ברורה, לא תצליחי לשנות בו דבר. ומכאן שתצטרכי להחליט עבור עצמך מה טוב לך יותר. ואם את מסוגלת לשוחח עם ההורים שלך או עם אחד מהם שיחה עניינית ובקור רוח, לניתוח הדברים ולבדיקת האפשרויות, אני מציע שתעשי זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083