קשר חדש: מה מצופה ומה לא
סילבי
פגיעה באמון, התלבטות קשה
⌄
אני בת 30 הכרתי מישהו בן 35 לפני כחודש ואנחנו בקשר יום יומי, יוצאים, מבלים, משוחחים בטלפון.הוא הכיר לי את כל החברים שלו כבר, הוא אומר לי שהו מאוד רציני, הקשר עצמו הוא אינטנסיבי מאוד.אתמול ישנתי אצלו, ובלילה הופתעתי לגלות בהודעות שלו, שלפני כשבוע הוא התכתב עם מישהי (ביום שהייתי בבית חולה עם חום) ושאל לשלומהלאחר מכן אמר לה שבא לו לחבק אותה ולנשק אותה (כלומר הוא יזם את ההודעות).מאז שראיתי את ההודעות אני ממש מוטרדת ולא יודעת מה לעשותהאם להגיד לו שראיתי את ההודעות? כי מצד אחד זה פגיעה באמון שלו ביאבל מצד שני הוא אמר לי שהוא טוטאלי ולא בוגד אך מסתבר שזה לא בדיוק כךאני לא רוצה לעשות מהלך שאני אתחרט עליו. כי באמת הוא בן זוג מקסים אבל עד שראיתי את ההודעה.אשמח לחוות דעת מקצועית מה לעשות עם המידע שראיתי.
ד"ר אורן חסון
שלושה שבועות בתוך הקשר
⌄
סילבי יקרה,
אתם ממש ממש בתחילת הקשר. הוא אומר לך שזה רציני, והכיר לך את החברים שלו. אלו אינדיקציות טובות של מחוייבות. גם אם הוא נלהב להכיר אותך, הוא עדיין לא יכול להרגיש אהבה כלפייך במובן העמוק של המילה. אתם רק מכירים. כדי להבין מה אני אומר, חשבי על מה יקרה אם תיפרדו היום בגלל סיבה כלשהי. זה לא יהיה אותו הדבר כמו להיפרד מקשר של שנה, נכון? גם אם האכזבה תהיה עמוקה. הרגש העמוק של תחושת אחדות וחיבור הוא רק בתחילת בנייתו.שלושה שבועות בתוך הקשר, הוא פלירטט עם מישהי בהודעות. אני לא יודע אם הוא מכיר אותה מקודם, או לא - ואולי גם את לא יודעת. אני לא יודע מה הנסיבות. אבל אם מדובר בפלירט ראשוני עם מישהי שהוא לא מכיר, אין ספק שזה לא בסדר, אבל אולי הרגיש לבד כשאת חולה, ולא מספיק קרוב כדי להיות לידך כשאת חולה, ושב "לתקן" את ההרגשה הלא טובה שלו עם מה שהוא מכיר ממקודם, פלירט קטן ולא מחייב.אני לא יודע אם זה המצב. אבל בהחלט יכול להיות שזה אומר משהו עליו בתחילתו של קשר, ולא בהכרח בהמשכו. השאלה היא לא רק מי הוא ומה הוא ומה אופיו, כי את זה תלמדי עם הזמן טוב יותר, אלא גם אם ואיך את מתמודדת עם האפשרות להניח לו בנושא זה. ודרך הפעולה שלך צריכה גם לקחת את זה בחשבון. אם את מוכנה להניח לזה עכשיו, ואם תדעי להניח לזה גם בעתיד, זה לא אומר שלא תסתכלי על מה הוא עושה בהמשך הדרך. אחרי הכל, אם לקחת לעצמך חרות להציץ בהודעות שלו עכשיו, סביר להניח שתעשי זאת גם בהמשך. השאלה אחר כך תמיד תישאר מה עושים עם מידע שכזה, בעיקר אם הוא גבולי בתנאים שבהם נוצר, בהמשך, וכשאת יודעת ותינזקי אם תגידי איך גילית. מסובך. יתכן שלפעמים כדאי שלא לעשות זאת, ולבנות את הקשר נכון יותר. הרבה תלוי באופי הקשר שלכם, ובאופי ובפתיחות שתהיה לכם.