התרחקות בקשר: סימנים ופתרונות

תאריך פנייה: 05.11.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
תומר
תחושה של ריחוק
05.11.2013 • 00:16

שלום רב,
אני בקשר מרחוק עם בחור שגר בחו"ל ולפי התכנון הוא אמור להגיע לישראל בחודשים הקרובים לעבור לגור איתי.אנחנו בקשר 4 שנים.בזמן האחרון לא משוחחים כי הוא עושה מדיטציה ומבקש את השקט שלו.ובחודש האחרון במקום משפטים בבוקר ובערב של baby wish you good morning love youהוא שולח לי dear wish you good morning and have a nice day ומצרף אקייון של לב או נשיקה.זה דיי מוזר לי כי לא אופייני לו לרשום לי dear אולי פעם ב הוא היה רושם לי ככה.תמיד זה היה baby ועכשיו השתנה גם בוקר וגם ערב וחודש שלם רושם לי dear .לא יודע איך לאכול את זה.אולי אני אוכל סרטים?האם זה משמעותי ממש,האם השינוי של המילה שהוא שינה יכול להועיד על משהו? אני שואל את עצמי שאלות.אותו אין מה לרשום לו כרגע כי הוא יגיד לי .דרמה ? אתה עושה דרמה?בהזדמנות שתהיה לי שיחה איתו מה שיקרה עוד כמה שבועות בקצב הזה.אז אשאל אותו ואגיד לו מה השתנה פה למה לא baby .אודה לתשובה בתודהתומר

רוצה לעזור
תחושה של ריחוק
07.11.2013 • 00:49

היי תומר,קראתי את מה שרשמת. אני גם הייתי בסרטים האלה, ואני מבינה אותך היטב.אני רוצה שתדע 2 דברים:1) ברוב הפעמים האינטואיציה לא מטעה אותנו, כלומר אם אתה מרגיש שמשהו לא תקין אולי הוא באמת לא תקין.2) אולי זה באמת סרטים שנכנסו לך לראש שנובעים מדברים מסביב. כלומר, אולי אתה לא מרגיש בטחון עם הבן זוג שלך מספיק, או לא בוטח בו. ולכן זה יכול להתבטא בדברים אפילו הכי קטנים.תחשוב על זה, שמחתי לעזור

ד"ר אורן חסון
שאלות גלויות, כשאפשר יהיה
07.11.2013 • 14:03

תומר יקר,
אני מניח שאתם הייתם גם בקשר פנים אל פנים מדי פעם, כך שהתכנון של לגור ביחד בארץ בא על רקע הכרות מעמיקה יותר מאשר רק קשר מרוחק. אבל אתה מקבל סימנים ממנו שבדרך כלל הם סימנים אמיתיים של התרחקות. הוא פחות מדבר איתך, הוא שינה את הסיגנון והניסוח של קירבה, ויתכן מאד שהוא אומר לעצמו שהוא לא יכול "לשחק" את מה שהיה קודם, כי מה שהיה קודם כבר איננו עכשיו. האם כי קיבל רגליים קרות, ומחפש דרך החוצה בהדרגה? או לפחות דרך להתרחק מספיק כדי שלא להיות מחוייב להגיע? האם יש לו קשרים משמעותיים אחרים? - קשה לדעת. זה באמת לא נראה טוב, ואתם צריכים לדבר על זה בגלוי. העניין הוא שאם שיחה ביניכם היא רק אחת לכמה שבועות, קשה מאד להגיע לשיחות משמעותיות - כי נוצר ריחוק רגשי שנבנה, באופן טבעי, מהעובדה הפשוטה שבין לבין חולפות מחשבות שונות על דברים שקורים, או שעלולים לקרות, ואתה יוצר שכבות הגנה, מה שבטוח. אבל אם זה מה שיש, תצטרך להסתפק בזה, אבל גם להבהיר את הדברים ואת התוכניות. האם הוא עדיין רוצה להגיע? האם הוא עדיין אוהב אותך? - אולי כדאי להתחיל מהשאלות הגלויות הללו, ולראות אם יש לו תשובות ברורות, ולאן השיחה תלך משם והלאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083