קשר חדש: מבחנים ושיקולים
אחד שקשה לו
התלבטות קשה
⌄
שלום
ד"ר.אני ובת הזוג שלי נמצאים במערכת יחסים של כמעט 6 שנים. זאת הזוגיות היחידה שהייתה לי בחיים, לפניה הייתי טיפוס של סטוצים וחוסר רצון למחוייבות. לעומתי היא הייתה במס' מערכות יחסים מרובות שנים ולכן היא גם יותר בוגרת ובשלה ממני בזוגיות.היחסים בינינו ידעו עליות ומורדות אבל תמיד הצלחנו להתגבר על הקשיים, שנינו אוהבים אחד את השני והזוגיות שלנו עד לאחרונה הייתה ממש טובה.הסביבה הקרובה שלנו כבר מצפה מאיתנו למסד את הקשר אולם שנינו מרגישים עדיין לא מוכנים.הבעיה היא שבזמן האחרון הכרתי מישהי מן הלימודים, בהתחלה היינו מדברים על ענייני לימודים ונושאים סתמיים אולם לאט לאט התחלנו לדבר על החיים והרגשתי שאני מתחיל לפתח רגשות עזים כלפיה.הבחורה יודעת שיש לי חברה הרבה זמן והיא לא מנסה להתערב לי בזוגיות ולערער אותה.הבעיה היא אצלי שאני לא מצליח להוציא אותה מהראש, לא מצליח להפסיק לחשוב עליה ולהתקשר אליה למרות שאני יודע שזה אסור ולא הוגן כלפי זוגתי. הדבר ניכר בהתנהגות שלי שהשתנתה.שנינו נמצאים במין צומת דרכים קשה ואני לא יודע איזו החלטה לקבל כי מצד אחד יש ריגוש מטורף עם הבחורה החדשה דבר שאין לי עם החברה שלי ואני בטוח שגם לה אין איתי, ומצד שני זאת הבת זוג שלי שקשה לי לראות ולחשוב שאני פוגע בה.אשמח אם תוכל לעזור לי באיזושהי צורה...תודה רבה
ד"ר אורן חסון
מבחנים
⌄
אחד יקר,
יתכן שאינך בשל עדיין לזוגיות, לפחות על פי העובדות. או שחשבת שכן, אבל מחשבות על קשר אחר הוליכו אותך לפנטזיות מאד מסויימות על קשר מאד מסויים, וגם כאן - לפחות לפי העובדות. בהחלט ייתכן גם שההתחייבות שלא עשיתם זה לזה במיסוד הקשר (כי הרגשתם "לא מוכנים" כדבריך), השאירה בך, באיזה שהוא מקום, פתח רחב עוד יותר להתפתחות של קשר חדש כזה, מאשר לו הייתם מחוייבים בנישואים. ועכשיו, אתה צריך להחליט: האם זה הריגוש? האם היא תתאים לך גם בחיי היומיום, על הגחמות שלה ושלך? האם הסקס יהיה טוב? האם תאהבו את אותם הדברים גם לאחר שתשתפשפו זה עם זה כפי שעשית עם בת זוגך? האם היא יציבה רגשית כדי לקיים את הקשר הזה לכל החיים? איך ייראו החיים איתה לאחר שהריגוש כבר לא יהיה אותו הריגוש? ואולי אפילו גם: איך ייראו החיים איתה כאשר אני אהיה כבר עם הריגוש הבא שלי? - אלו המון שאלות שחלקן אולי לא הוגן, ואולי אפילו קצת מגמתי, אבל כולן ממשיות.ויתכן גם שאם תצליח לומר לעצמך שזו רק גחמה, שלך, ריגוש שאפשר להתגבר עליו ולהתמסר מחדש לבת זוגך, אזי הקשר הזה יהיה יציב וטוב, לאחר שעמד גם במבחן הזה.
גל
למה מוחקים תגובטת להודעות כאן?
⌄
למה מוחקים תגובות להודעות כאן???
ד"ר אורן חסון
כללי הפורום
⌄
גל יקרה,
רענני את הדף(F5) וקראי את כללי הפורום בצד שמאל.