יחסים עם גרושתו: אמיתות מנוגדות
מירי
ללכת או לא?
⌄
שלום,
התחתנתי רווקה עם בעלי כשהיה גרוש + 1 , בנו גדל , התחתן והביא לבעלי 2 נכדים חמודים שהקשר איתם מצוין הם מתארחים אצלנו ואנחנו אצלם כך שהקשר מצויין .לנו 3 ילדים גדולים.לקראת ראש השנה הקרב בנו של בעלי הזמין אותנו לארוחת חג אבל בין המוזמנים גם גרושתו והורייה , אני השתדלתי עד היום מלהיות נוכחת כשגרושתו בסביבה כי אינני מרגישה בנוח במצב זה ובמיוחד כשהורייה בסביבה .תשובתי להזמנה הייתה לבעלי כי אין בכוונתי ללכת ובעלי קיבל זאת בחוסר הבנה בטענה שגם הוא בולע , מרגיש לא בנוח כאשר הוא מוזמן למשפחתי ואף פעם לא מטיל וואטו ועושה זאת למעני .בעלי טוען שעלי לעשות זאת למענו כפי שהוא עושה זאת למעני בכל ההזמנות שהוא לא מרגיש נוח .מה לדעתך עלי לעשות .תודה
ד"ר אורן חסון
אמיתות מנוגדות
⌄
מירי יקרה,
אני מבין שאת "סוחבת" את התיק הזה עם גרושתו כבר זמן רב, כי אתם נשואים עם שלושה ילדים גדולים, ואולי אפילו זמן רב יותר מאשר הוא היה נשוי לה. ובכל זאת יש לך עדיין משקעים רבים. אני לא יודע מהיכן זה מגיע, וכנראה שזה כבר "לא היה צריך להיות". אבל זה ישנו, ומן הסתם בעלך צריך להתחשב בזה. ומנגד, הוא אומר לך: "ראי, לאחר כל כך הרבה זמן, אולי הרגש הזה שלך כבר לא כזה חזק, ולעומת זאת, הצורך שלי והרצון שלי להיות עם הבן שלי, גם עם בסביבה פחות נעימה, הוא עדיין חשוב. האם לא תוכלי להתחשב בי?" ואלו שתי אמיתות מנוגדות.אני מניח שיש עוד עניינים מתחת לשולחן ואולי מעליו שאיני יודע באשר ליחסים הללו עם גרושתו. כך שאת צריכה לשקול את שתי האמיתות הללו, ואולי הרגשות והצרכים הללו, זה מול זה - אלו שלך ואלו שלו, ולהחליט אם את יכולה להיות זו שתהיה מוכנה לחרוק שיניים לערב למענו, או לפחות להיות זו שבשבילו במצב שבו הוא ירגיש לא לגמרי בנוח, ואולי גם הוא בשבילך, או לומר לעצמך שאת לא מסוגלת. השיקולים הם שלך, כי את מכירה הכי טוב את היכולות שלך ואת הצרכים שלך ושלו.