קשר חדש לאחר פרידה - מה עושים?
יעל
קשר ישן- קשר חדש
⌄
שלום.
..אני בת 22, ולפני חודשיים יצאתי מקשר ארוך, ואהבה ראשונה של שנתיים וחצי (לאחר שהיינו מאורסים במשך חודש עד הפרידה.) את הפרידה הוא יזם, כאשר הוא אמר שהוא מפחד להתחתן, ושאנחנו לא מתאימים, לאחר מכן הוא טס לחול. היה לי קשה, אבל לאחר כמה שבועות התחלתי להרגיש הקלה, ובאופן כללי היום אני מרגישה מאושרת מאוד מהעובדה שלא התחתנתי איתו בסופו של דבר, בין השאר גם בגלל שהקשר הזה היה מאוד קשה ובעייתי (לא הסתדרנו רוב הזמן, ונשארנו ביחד בגלל הרגש...). אני רוצה לציין שהאקס ואני נפרדנו פעמים רבות לכמה ימים וחזרנו, ותוך כדי חודש האירוסים דיברנו לא פעם על ביטול של החתונה. בזמן האחרון האקס קצת מטריד אותי ורוצה לחזור, הבהרתי לו שאני לא מעוניינת ואחרי שזה לא עזר התחלתי להתעלם מההודעות שלו.לפני כמה ימים, פגשתי בחור מקסים, מצחיק, נחמד, שגורם לי להרגיש טוב, ואיתי באותו ראש. תגובות של אנשים שיודעים שהתחלתי לצאת שוב, גורמות לי לחשוש שאולי התחלתי לצאת מהר מידי, ולמרות שיש בי משהו שקצת לחוץ מהרעיון של להיות במצב אינטימי עם מישהו אחר, או פתאום להרגיש משהו למישהו חדש אני די שלמה עם זה, אבל בכל זאת קצת מבולבלת...הייתי שמחה לשמוע את דעתך בנושא....
ד"ר אורן חסון
אינטרסים מנוגדים לשלך, לטובתך?
⌄
יעל יקרה,
סיימת קשר לפני חודשיים. את בת 22. פגשת בחור שאת רוצה לצאת איתו. אני לא מבין מה הבעיה. בעצם, אולי אני מבין. האם ה"אנשים שיודעים" הם אמא? אחות? חברה טובה? אלו שהיו להן ציפיות בקשר לחבר הקודם שלך, שהחלטת שלא להמשיך חייו איתו, ועדיין מקוות שזה יצליח בכל זאת?אם את החלטת שסיימת את הקשר הקודם, כדאי שתבהירי זאת לכל מכרייך, כדי שלא יתנו לך להרגיש שלא בנוח כשאת ממשיכה הלאה. כנראה שזה מה שמבלבל אותך. אולי אפילו הם מנסים להסביר לך שזה לא מוסרי להתחיל קשר חדש כל כך מוקדם, ומנסים לשמור על הקודם. בעצם, יש להם ציפיות שכנראה, מנקודת מבטם, הן לטובתך. ייתכן שהם חושבים שאת עושה טעות, ולכן לוחצים עליך בכל דרך שהיא. נסי להבהיר להם שמה שהם עושים זה לא לטובתך, ואז יהיה לך קל יותר להמשיך הלאה. ואם קשה לך להתמודד עם הביקורת שלהם, הם יצטרכו להסתפק במציאות, ואולי בסוף אפילו להודות שצדקת.
יעל
אינטרסים מנוגדים לשלך, לטובתך?
⌄
תודה רבה על התשובה המהירה, והאכפתית:)