קשר חדש הסתיים - מה המשמעות?

תאריך פנייה: 12.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
מה גרם לו לעשות את זה?
12.08.2010 • 13:14

שלום,
לא מזמן יצאתי מקשר זוגי ארוך (אני בת 24), לאחר הפרידה הייתי אדם שבור ולא ידעתי איך אני ממשיכה הלאה ושוכחת את בן זוגי. לא רציתי לצאת עם אף אחד ולא ראיתי את עצמי שוב מאושרת עד שיום אחד פגשתי מישהו חדש. הוא לא היה הכי חתיך, או הכי מוצלח אבל משהו מאוד משך אותי אליו... היינו יוצאים, הוא היה מתקשר כל יום, היה לנו ממש כיף ביחד (יש לציין שלא שכבנו). לאחר חודש של בילויים ביחד הרגשתי שאני מאבדת אותו, פתאום הוא כבר התקשר פחות, הציע להיפגש פחות וכו'..... אני דיי הפגנתי קור רוח שכן אני בחורה עסוקה ולא הרגשתי לנכון לפתוח בשיחה של "למה אתה לא מתקשר כמו פעם" או "למה לא נפגשים כמו פעם"....בסופו של דבר הוא ניתק פתאום קשר לכמה ימים שבסופם הוא שלח הודעה בסגנון של "אני מאוד נקשר אליך ואני לא רוצה את זה עכשיו, אל תכעסי". מה אני צריכה להבין מזה??? הייתי דיי בשוק, אני כל הזמן מנסה לחשוב למה? מה גרם לו לעשות את זה?.

ד"ר אורן חסון
המערכת החברתית שבה אנחנו חיים.
13.08.2010 • 14:57

ליאת יקרה,
אני מתאר לעצמי עד כמה מתסכל זה יכול להיות לאחר שמאבדים קשר ארוך, וקשה ליצור קשר חדש, והנה, כאשר זה סוף סוף קורה, הוא הולך מבלי שיש לך מה לומר בעניין. זה לא רק מה את צריכה להבין מזה על מה שעובר עליו, אלא גם מה את צריכה להבין מזה על העולם החדש הזה של "יצירת קשרים חדשים"? זה מבלבל. זה לא ברור. ובצדק, כי כאשר את נמצאת המון זמן עם מישהו, בדרך כלל את פחות או יותר מבינה אותו. ועכשיו, זה רק מבהיר לך עד כמה את לא יכולה לדעת מה עובר בראשו של אדם אחר בתחילת קשר, וזה מפחיד. כי עם זה את צריכה להמשיך הלאה.אני לא יכול לדעת מה זה אומר על מה שהוא מרגיש. זה יכול להיות כמה דברים, ומכיוון שהוא לא אומר, גם לא תדעי. זה יכול להיות שהוא לא הרגיש שהקשר איתך מספיק מתאים לו, והוא מנסה, בדרכו שלו, לשמור עליך, כדי שלא לפגוע בך ובהערכה העצמית שלך, ולכן אומר זאת. וזה יכול להיות גם שהוא דווקא כן הרגיש שהקשר איתך הולך יותר טוב ממה שהעריך, והזמן לקשר אמיתי ונכון לא מתאים לו. למשל, משום שהוא עדיין מלקק את פצעי הקשר הקודם שלו, או משום שיש לו תוכניות בשנתיים הקרובות שלא מתחברות לו לקשר של אהבה, שהוא חושש שאולי יגרום לו לשנות את תוכניותיו.יכולות להיות, כמובן, גם המון אפשרויות נוספות. ולכן, כל עוד הוא לא גלוי איתך, וכנראה שהוא גם לא יהיה גלוי איתך עד הסוף (הכרתם רק חודש), תצטרכי לומר לעצמך שיש המון אפשרויות, ולכן גם לא להתייחס לאף אחת ברצינות. הדבר היחיד שאת צריכה להתייחס אליו ברצינות הוא שכן הצלחת למצוא לך מישהו שמצא חן בעינייך, וגם את מצאת חן בעיניו, לפחות לתקופה מוגבלת, אם לא יותר. ומכאן שיש סיכוי שזה יקרה שוב, ועם סיכוי שגם אם לא הראשון הבא אז עם הרביעי הבא, זה גם יצליח. לא שזה קל, אבל כך עובדת המציאות של היום בעולם של פנויים פנויות. כלומר... זה לא את, זו המערכת החברתית שבה אנחנו חיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083