פרידה כואבת: מה לעשות?
אנונימית
בהמשך להודעה שלי..
⌄
היי שוב,כתבתי לך על זה שאני וחבר שלי היינו במשבר אחרי שנתיים ואני חוששת להיפרד..אז זה קרה ניפרדנו......מאז אני לא מפסיקה לבכות..ממש סובלת ממגרנות..מקיאה...מנסה להעסיק את עצמי ומדברתעם החברות כל היום כבר מרגישה שאני מתעלקת עליהם.הפרידה היתה נורא כואבת כמעט ולא דיברנו..הוא אמר שזה לא הולך אמרתי לו שאני מסכימה צריך להיפרד..ובכיתי והוא ניסה לחבק אותי ולא נתתי לו. והוא אמר שזה או פרידה או חודש הפסקה..אמרתי לו םפרידה.חברה שלי שדיברה אתו אמרה שהוא מבולבל ושתשאל אותי אם אני רוצה חודש הפסקה במקום להיפרד..אני הכי רוצה לחזור אליו בעולם אני עוד חיה באשליה שזה יקרה קש לי להתנתק ממנו. אני לא יודעת אם לתת לו את החודש הזה כי הוא די הבהיר לי ולחברה לי שהוא לא רוצה את הקשר הזה.אני לא רוצה לתת לו לגיטימציה לשחק בו אז אני לא יודעת אם לתת לו הפסקה או להיפרד........מה לעשות???????????...
ד"ר אורן חסון
הרשי לעצמך לכאוב. אי אפשר בלי.
⌄
אנונימית יקרה,
אני מניח שאת מתייחסת לשאלה שלךהזו(לחצי להגעה אליה). כתבת לי:"הוא לא הגבר שאני רוצה לחיות איתו..אבל אני יודעת שאם אני יזום פרידה אני לא יוכל בלעדיו ויכנס לדיכאון והוא יחסר לי........."מצד אחד, לכאורה, זה דבר טוב, כי מתישהו זה יקרה. לפעמים כדאי להוציא את שן הבינה כשהיא כואבת מאשר כאשר היא רקובה. אלא שזה כואב. ואם זה לא היה כואב עכשיו, זה היה כואב אחר-כך. ולפחות הוא חסך ממך את עשיית הצעד עצמו, שידעת שהוא קשה לך למרות שידעת שהוא הכרחי.אז הרשי לעצמך לכאוב. את זקוקה להחלמה, וזה לוקח זמן.