קשר חדש: אל תאבד ביטחון
רון
מצב קשר עם רגשות מעורבים
⌄
שלום
יש לי בעיה. אני בן 33 גרוש +1 ובעל מקצוע חופשימאז הגרושין, לפני כשנה, היו לי מספר קשרים קצרים ולא ממש מעניינים.לפני כחודשייים הכרתי מישהי, נפגשנו הדברים זרמו לאט לאט. והום כעבור שבוע אנחנו במצב שאני מאוד אוהב אותה כמו שלדעתי מימי לא אהבתי. היא בת 30 רווקה. שנינו מבטאים תאהבה זה כלפי זו.הייתה לנו שיחה לאחרונה שאני בטיפשותי (אולי) שאלתי שאלה שאולי לא הייתי צריך לשאול. היא אדם מאוד כן יש לציין. אני אמרתי לה שאני ממש רואה אותה כאם ילדי ושאני מאוד אוהב אותה ואז שאלתי אם גם היא מרגישה שהיא רוצה שאהיה האבא של הילדים שלה והיא אמרה "במובן מסוים כן ..."אני מאוד נפגעתי מהתשובה המסוייגת ודי הסתגרתי בעצמי. אמרתי לה שזה מאוד פגע בי והיא אמרה שאמרה את האמת ואי אפשר לדעת מה יהיה..אני די אוכל סרטים בגלל זה והייתי רוצה לדעת האם אני מגזים, אם האמרה הזו מהווה ביטוי לזה שאולי זה לא זה ...מאוד מבולבל מבקש עזרה בהבנה של הראש של האישה שכרגיל - מאוד מסובךתודה מראש
ד"ר אורן חסון
מאבד ביטחון?
⌄
רון יקר,
אתם מכירים רק חודשיים. לא כולם מתאהבים כל כך מהר. יש מי ששומר על עצמו והרגשות מתפתחים אצלו לאט יותר. זה לא אומר שלא רוצים. הרי גם אנשים כאלה ממשיכים בקשר כדי לבחון אם הם מתאהבים בסופו של דבר, בקצב שלהם, עד שזה קורה. אם תהיה קצר רוח ותאבד ביטחון, הסיכוי שלך לאבד אותה יגדל. אתה עלול להפחיד אותה.אם היא אתך, תן לה זמן. כי הרי היא אתך כדי להיות אתך, וכדי לבחון אם אתם מתאימים לחיי נישואים. אחרת מה יש לה לבזבז את זמנה? היא רואה בזה פוטנציאל, תן לה סיבות טובות, על פי הצרכים שלה, מה טוב בזה. ואולי מה שהיא צריכה זה שקט נפשי ויציבות. אולי. חשוב מדוע אתה מאבד ביטחון כל כך בקלות. אולי חשוב לך לדעת את התשובה.ונשים אינן כל כך מסובכות כמו שזה נדמה. גם הן בני אדם (נדמה לי שהיה איזה שובניסט ידוע שאמר זאת כשהוא רצה להראות פתיחות). אלא שכל בן אדם שונה, וכך גם היא. ולא תמיד קל להבין בן אדם שונה.