קשר חברי עם האקס - עצות ופתרונות
ריצ'ל
איך עומדים מאחרוי ההחלטה להיפרד
⌄
שלום,
יש לי שאלה הקשורה לתהליך קבלת ההחלטות ואיך לעמוד מאחוריהן.אנחנו בני 35, מכירים כארבע שנים, אבל הזוגיות התקיימה רק בחודשים האחרונים. יש המון הערכה הדדית, חיבה, סקס מדהים, אבל זה פשוט לא זה. אנחנו מעוניינים להיפרד, אבל להמשיך בקשר חברי, כמו שהיה לפני.גם אני וגם הוא משוכנעים לגמרי שזה הדבר הנכון עבור שנינו.בעברי התאהבתי בקלות יחסית ולעיתים עברתי טלטלות נפשיות קשות בהפרדות, גם כאשר ידעתי שאין מה להמשיך וגם בעצמי לא רציתי יותר.אני חוששת שביום שנגיד "זהו" והיום הזה מתקרב, אחווה את הקושי הזה שוב ולא אדע להתמיד בהחלטתי / החלטתינו, כמו שכבר קרה בעבר.מה אפשר לעשות על מנת לעמוד מאחורי ההחלטות שאנחנו מקבלים? האם יש איזה "טריק" שעוזר להפרד ולהישאר שפוי? לא הכנס לדיכאון? לא לחשוב כל שניה על הבן זוג לשעבר? לא לבדוק את הטלפון או המייל כל רגע?
ד"ר אורן חסון
קשר חברי עם האקס
⌄
ריצ'ל יקרה,
אני חושש שיהיה לך קשה מאד גם לשמור איתו על קשר חברי, כבעבר, וגם להיפרד ממנו רגשית. את מעורבת, היו לך ציפיות למשהו טוב, גם אם היתה בצידן הבנה, ואולי אפילו לכל אורך הדרך, שזה לא יעבוד, וכרגע זה כואב. הלוואי והיה "טריק". יש דרכים שונות, חלקן ריאליות וחלקן לא. החלטה על מעבר לחיים בארץ אחרת, לדוגמא, שאני מניח שהיא לא ריאלית, ולעולם חוויות אחר לגמרי שכולל ניתוק פיזי, היא דרך נהדרת ליצור פרידה. היום אולי גם היא קצת פחות יעילה, בשל התקשורת היעילה כל כך, אבל פעם זה עבד טוב. נסי להתנדב בחוות חיות בבורניאו למשך שנתיים, כשאין שם אינטרנט וטלפון סלולרי, ותראי שתצליחי. אבל את מבינה שאני לא לגמרי רציני. אני רק מנסה להראות לך דרך הקצנה, מה יעיל.נתק הוא דבר חשוב, ו"חיים": שזה עניין במה שאת עושה, בכל דרך שהיא שמתאימה לך (חברתית, מקצועית, אינטלקטואלית, יצירתית, מוזיקה, פעילות פיזית [ספורט, ריקוד]), שתאחז בך ותרתק אותך, ובסופו של דבר גם הדבר הבא - אהבה חדשה. זה ייקח לך זמן לאהבה חדשה, כי רגש לא מתחלף כל כך מהר, אבל עד אז, נסי את כל היתר. וחברות איתו - את זה תוכלי לעשות אולי רק כאשר תהיי בטוחה באהבה חדשה שלך.