קשר זוגי: קושי בחשיפה רגשית

תאריך פנייה: 07.01.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מיכל
לא מצליחה להשלים עם פרידה
07.01.2012 • 12:31

שלום
ד"ר חסון,לפני מספר ימים חבר שלי נפרד ממני. יצאנו בסה"כ 3 חודשים אבל הקשר היה אינטנסיבי. נוצרה אינטימיות גדולה ותוכננו תוכניות להמשך.הסיבה לפרידה, לטענתו, היא לא משהו שקשור אלינו, הכל בסדר בנינו. מה שגרם לו לעזוב זאת העובדה שהוא בן 30 שלא מצליח למצוא עבודה במקצוע שלו וכתוצאה מכך גם נאלץ לחזור לגור אצל ההורים. הוא מאד מתוסכל מהמצב. הביטחון העצמי שלו ירד, הוא הפסיק להתאמן. אין ספק שזה משפיע עליו.העניין הוא, שאני באמת מבינה מה עובר עליו. הוא מהסוג של "הגבר הישן". כואב לו שהוא לא יכול לקנות לי דברים ולקחת אותי לחופשות. וכמובן גם העובדה שאין לו דירה משלו. אני באמת מבינה את כל זה. אבל אני לא מבינה למה להוציא אותי מהחיים שלו. אני מרגישה שעמוק בפנים זה לא מה שהוא רוצה באמת. אם המצב הכללי שלו בחיים היה שונה עדיין היינו יחד (זה מה שהוא אומר).מה אני אמורה לעשות? אם אני צריכה לקבל את זה אז איך עושים את זה כשיודעים שזאת טעות גמורה?? ואם אני צריכה להילחם עליו אז איך לעשות זאת עם אדם שמעדיף כרגע להתבודד וחש תסכול עמוק?

מיכל
לא מצליחה להשלים עם פרידה
07.01.2012 • 12:47

ארצה להוסיף גם שאני לא ממהרת להיכנס למערכות יחסים. אני בת 24 והמערכת הרצינית האחרונה נגמרה לפני 4 שנים. זאת רק על מנת להבהיר שלמרות שאלה היו רק 3 חודשים, הם היו הרבה יותר מזה בשבילי.

ד"ר אורן חסון
לא כל גבר מוכן להיות חשוף עד כדי כך
08.01.2012 • 23:36

מיכל יקרה,
הדגשת את העובדה שאת לא מפתחת קשרים בקלות כדי לומר לי שאת לא רוצה לוותר בקלות. הבנתי זאת. ומה שהצלחת ללמוד עליו בזמן שהייתם ביחד הוא גם עוד משהו שאולי הוא לא כל כך רצה שתלמדי, וכנראה מפריע לו שלמדת – והוא שקשה לו להתמודד עם לחצים וכישלון. אני מניח שאת מצפה שהוא יצליח יותר בהמשך, ומוכנה לעודד אותו ולתמוך בו בדרך, שזה יופי. אלא שמה שנסדק בו הוא גם חוסר הביטחון שלו בך. לא בגלל שלא היית נאמנה לו ותומכת, אלא בגלל שאת עדה היום לשפל שבו הוא נמצא. העניין הזה קשה לגברים רבים, וגם אם הוא יגיע אחר-כך למקום טוב יותר, איתך או בלעדייך, הוא יזכור לך שראית אותו בשפל, ובעיניו, יתכן שהוא יחשוש למקומו אצלך. כאמור, ללא קשר למה שאת חושבת ומרגישה. עד כמה שאני מבין, כשאת רוצה להיות איתו – זה הדבר העיקרי שאיתו את צריכה להתמודד, ושתצטרכי להתמודד גם אחר-כך. לא כל גבר מוכן להיות חשוף עד כדי כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083