ייעוץ זוגי: כלים להתמודדות לבד

תאריך פנייה: 07.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מכמורת
ממורמרת
07.01.2012 • 20:09

שלום רב,
אני אישה נשואה מזה 13 שנה.אני חשה שאיבדתי את עצמי בקשר הזה. כבר 10 שנים בקרוב, כל מה שאני עושה זה לגבות אותו, לחזק אותו, לנקות אחריו את העסקאות הגרועות שהוא עשה, לתקן את ההחלטות שלו.התעייפתי.החלטתי שאני מפסיקה לנגן בכינור שני. היום אני כבר לא זוכרת מי אני, מה אני אוהבת ומה אני רוצה לעשות בחיים. ההזדמנויות העסקיות שנקרות בדרכי הן בתחום הנהלת החשבונות שאינני סובלת ולא מוכנה לעשות יותר.כמו כן, למרות כל מה שמניתי לעיל, הוא לא מפספס שום הזדמנות להראות לי כמה נמוכה הערכתו אליי וכמה שאני עצלה. אני לא מצליחה להבין את זה. תקופה מאוד ארוכה חשבתי שאולי אני באמת עצלה והוספתי על עצמי עוד ועוד מטלות עד שכבר קרסתי. גם היום- אני לא נחה לרגע ובכל זאת אני העצלה. אני חשה שאין הערכה ופרגון ביננו. אני רוצה לצאת מהקשר הזה אבל מאוד פוחדת וגם באופן לא ברור כלל, עודני מאוד מאוד אוהבת אותו. כבר לא יודעת מה לעשות וגם אין לי עם מי לדבר בעניין זה.

ד"ר אורן חסון
כלים וכוחות להחליט ולעשות
08.01.2012 • 23:36

מכמורת יקרה,
לו היה לך עם מי לדבר, הייתי אומר לך לכי, דברי, וקבלי תמיכה. יתכן שאת יכולה לבנות זאת לעצמך דרך פעילות חברתית כזו או אחרת, במסגרת האפשרויות שלך, אבל זה ייקח זמן, ואולי יותר מדי זמן. חשוב שיהיה לך עם מי לדבר, וחשוב שיהיה לך עם מי להתייעץ, כי את לבד מדי בתוך המילכוד הזה שלך, ובמצב שבו ההערכה העצמית שלך נמצאת בסיכון. היא קיימת, אבל יש מי שיוריד לך אותה.אני מציע שתלכי ליעוץ זוגי אצל מי שמטפל גם בבודדים. התחילי לבד, כדי לדעת מה את רוצה ומה את יכולה לעשות במסגרת הזוגית שלך, ואולי גם לשנות בו. התחילי לבד, כדי לקבל הערכה ברורה יותר על רצונותייך, ויועץ זוגי יוכל אולי לראות יותר טוב, במקביל לצרכים שלך, גם את הצורך הזוגי ואת התקשורת הזוגית. ואם תגיעי לשלב שבו את אומרת לעצמך שאת רוצה לקדם את הזוגיות ולתת לה צ'אנס לפני ויתור, הכניסו לתהליך גם אותו, ומשם והלאה, ה"פציינט" בטיפול יהיה הזוגיות שלכם. אם כך תרצי. ואם לא – קבלי כלים וכוחות לחפש דרך אחרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083