ייעוץ זוגי: מה לעשות כשקשה לתקן?

תאריך פנייה: 07.01.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מיואש
מיואש מהנישואין
07.01.2012 • 09:13

שלום
ד"ראני בן 40, נשוי 13 שנה ויש לנו 3 ילדים (הגדול כמעט בן 12 והקטנה 3)- אפשר להגיד שייחסנו החלו לעלות על שרטון כבר לפני לפחות 11 שנה(לאחר לידת בני הבכור), אשתי השתנתה : מבן אדם אחד שהכרתי היא הפכה לאדם אחר:כעוס,נרגן ,עייף ושונא..אשתי מעניקה כל הזמן את מלוא תשומת הלב לילדים ולבית-ואני מרגיש לא קיים- כמו אויר!,אין אהבה והזוגיות בינינו לא קיימת שלא לדבר על יחסים אינטימיים שאינם כבר חודשים ארוכים-,התקשורת ביננו תמיד היתה לקויה -כשכבר מדברים- תמיד יש קצר בתקשורת ואף צד לא מבין את השני ומסתיים במריבה/וויכוח,כך שאנחנו ממש ממעטים לדבר אחד עם השני -יש לציין שאשתי בחורה מופנמת וסגורה וקשה לי מאד לדבר ולהבין אותה- אני מרגיש כבר שנים שאשתי לא אוהבת אותי כלל ופשוט נמנעת מלפרק את החבילה בגלל הילדים . אני חוזר ומדגיש שהמצב בינינו נמשך כך שנים ,ואני שואל את עצמי כל יום: למה אני צריך לסבול כך??אם ישנם 2 אנשים שלא מסתדרים ושאין ביניהם תקשורת ואהבה -שכל אחד יילך לדרכו ויימצא לעצמו אהבה וחיים חדשים! פשוט אין לי את האומץ לעזוב וכואב לי על הילדים ,אבל אני מרגיש שהחיים עוברים לנגד עיניי! וששום דבר לא משתנה אלא נעשה גרוע יותר.. ושאני עדיין צעיר ויכול להתחיל משהו חדש .מה דעתך? המיואש..

ד"ר אורן חסון
כל מה שאני לא יודע
08.01.2012 • 23:34

מיואש יקר,
אני מבין את הקושי שלך. מה שקשה לי יותר להבין הוא שאם המצב הוא כזה, מדוע לא הלכתם ליעוץ זוגי כאשר היה קל יותר לתקן? כאשר המשקעים לא היו עמוקים כל כך.במצב של היום לא אתן לך "אישור ורשות לעזוב" כפי שאתה אולי מבקש, כי אתה נותן לי רק תמונת מצב שאיני יודע עד כמה היא נכונה, אני גם לא יודע מה היא באמת חושבת ומרגישה, ואפילו לא אמרת אם היית שמח להיות עם אשתך אם התקשורת ביניכם היתה טובה. אני לא יודע מה הסיכוי לשנות. אני לא יודע אם הקשיים שלה קשורים בעיקר אליך, או אליה. אני לא יודע עד כמה היא התייאשה (או לא) מדברים שרצתה לשנות בך ועד כמה היא תשמח בך אם דברים אלו ישתנו.נסו ללכת ליעוץ זוגיעכשיו. אמנם זה יהיה יותר כואב וקשה מאשר לו הייתם עושים זאת לפני עשר שנים, אבל מה שלא ייצא מזה יכול להיות חשוב לשניכם וטוב לשניכם יותר מהמצב הנוכחי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיואש
כל מה שאני לא יודע
10.01.2012 • 05:59

ד"ר שלוםבעיקר
ון הלכנו לייעוץ לפני כ-3 שנים ,היתה אח"כ איזשהי התעוררות בקשר בינינו-אך לזמן קצר ביותר,ואח"כ שבנו ששגרת חיינו החסרת עניין,אני חושב שהייתי רוצה להיות איתה אם התקשורת הייתה טובה,אך הבעיה שלי היא חוסר ריגושים ושעמום גדול מהקשר בינינו -אשתי כפי שציינתי אשה נורא משעממת שלא יוזמת ולא מרגשת אותי בכלל ואני לא חושב שייעוץ ישנה אותה...,ולכן אני לא יודע מה לעשות??

ד"ר אורן חסון
רשות?
10.01.2012 • 15:20

מיואש יקר,
אני שוב מקבל את הרושם שאתה רוצה ממני אישור לפרידה ממנה, כדי להקל עליך להחליט דווקא כך. אני מקבל את הרושם הזה אולי בעיקר כי אתה מבטל את כל האפשרויות האחרות, לא משאיר לעצמך דרך אחרת, ובכל זאת מבקש ממני עצה. מכיוון שאיני יודע אם אתה מבטל את האפשרויות האחרות בצדק, ואפילו לא אם זה מה שרצונך (כי גם אותו אינך אומר במפורש), לא אוכל לעזור לך יותר. שקול את מה שכתבתי לך בתגובתי הראשונה, והחלט בעצמך מה הכי נכון. ואם אתה מתקשה, אולי כדאי שתלך ליעוץ מקצועי באופן פרטני. עדיין הייתי ממליץ לעשות זאת אצל מטפל שעובד גם עם זוגות, כדי שהשיקול של תקשורת וזוגיות יהיה אחד המרכיבים שלהם, ושתוכל לצרף אותה אם תרגיש בזה צורך מאוחר יותר, אבל התחל בזה כתהליך שלך, שחשוב לך לקבלת החלטות שאינך מצליח לעשות אחרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083