קשר זוגי: צורך בחיבור רגשי

תאריך פנייה: 26.06.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אבישי
ירידה ברגש ובמשיכה
26.06.2014 • 12:26

שלוב דר' חסון,אני בן 23, בחור דתי- לאומי, יוצא עם מישהי בת 21 דתית- לאומית.כיום אנחנו יוצאים קצת יותר מ3 חודשים.בחודש וחצי הראשונים היה לנו מדהים, הייתה התלהבות, רגש ומשיכה (אך ללא מגע, כיוון שאנחנו שומרים נגיעה), ואפילו הרגשתי שאני מאוהב בה.לאחר החודש וחצי התחילה הבעיה- נפגשנו באחד הימים לאור יום(היינו נפגשים תמיד בלילות), והבחנתי בחוסר טיפוח מצידה, שזה אומר: יובש בשפתיים וברגליים ועוד כמה דברים קטנים פחות קריטיים מהדוגמאות שציינתי לעיל. מאותו רגע שנפגשנו, פניי חשכו, כל מה שהרגשתי כלפיה ירד פלאים, הרגשתי שאני רוצה להתבודד ולא מעוניין בה יותר, לא היה לי חשק להעביר איתה את אותו יום.התייעצתי עם רבנים ואנשים קרובים, אך לא קיבלתי ייעוץ מאדם שעוסק בתחום.שיתפתי את הבחורה בכך שאני אדם יחסית הגייני, ושחשוב לי טיפוח והיא אכן משתדלת במקצת לטפח את עצמה.אין ספק שאחרי ששיתפתי אותה ראיתי קצת שינוי לטובה מבחינת הטיפוח. אך הבעיה היא שאני הרבה פעמים נזכר באותו יום, וזה עושה לי לא טוב, ואף מוריד לי ממנה הן מבחינה רגשית והן מבחינת המשיכה כלפיה, ואני בנוסף נטפל לעוד נקודות חיצוניות שליליות אצלה.כיום אנחנו חודש וחצי לאחר אותו יום, ואני מרגיש שאני מכריח את עצמי לאהוב אותה ולהימשך אליה פיזית ורגשית. אני מאוד מעריך אותה מכל הבחינות ומרגיש שאם לא אעשה השתדלות מצידי, אני אפספס אותה. וגם בסה"כ טוב לי איתה, אני מרגיש רגוע (עד שאני נזכר באותו יום, ואז אני מתחיל לחפש אצלה שוב דברים שליליים כמו שציינתי לעיל).אשמח מאוד לקבל את ייעוצך.תודה רבה!

ד"ר אורן חסון
שחור ולבן?
26.06.2014 • 17:22

אבישי יקר,
תרשה לי להעביר אותך לקריאה של תשובה שלי לשמשון, כמה שאלות למטה. אמנם אתם לא באותו מצב, כי הוא נמצא בקשר זוגי ממושך ואתה לא. אבל קרא בין השורות את הצורך בזוגיות לחיבור רגשי. כאשר הוא קיים, הוא מחפה על פגמים באישיות ומחפה על פגמים בהופעה החיצונית ועוד ועוד, כי הסך הכל מרגיש טוב, ואפילו טוב מאד, למרות המגרעות. העניין הוא שהקשר ביניכם הוא עם מגבלות, בשל המגבלות הדתיות של שניכם, והוא קצר יחסית. הוא לא העמיק רגשית מספיק, כי אין ביניכם נגיעה, ולנגיעה יש השפעה רגשית חזקה על יחסים. האם תוכל להניח לזה וליצור את העומק הרגשי הזה בהמשך? - אני לא יודע. כאשר אתה נכנס לסחרור בעניין הפגמים שלה, זה הופך להיות קשה יותר.ואני חושב שאתה שואל אותי באיזה שהוא מקום אם אתה בסדר. האם כך יהיה גם בקשר הבא שלך? - אני לא יודע. יכול להיות שיש לך נטייה להיתפס לעניינים שיכולים להיות שוליים. האופן שבו תיארת את הגילוי שלך נראה מוקצן ("פניי חשכו", למשל, שמעיד על ראיית שחור ולבן, ללא הצבעים הרבים שיש ביניהם), ולכן אולי יש לך נטייה כזו. האם תוכל להניח לעניין הזה ,ולראות בה את הטוב שיש בה? - אני לא יודע. זה משהו שתצטרך לבדוק עם עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083