קשר זוגי: צד אחד רוצה יותר?
מנחם
שאלות... חונק או כייפי?
⌄
שלום,
אני צעיר, בן 17, ויש לי חברה כשנה ויש פעמים שהיא כועסת עליי על שאני שואל יותר מדי שאלות כמו "מי זה היה?" (בטלפון...) או "מה היא אמרה לך?" (לגבי סתם דברים)ולפעמים אני פשוט מתאכזב כשהיא לא אומרת לי... השאלה היא האם אנחנו צריכים שנינו ללכת לקראת השני או שרק אני צריך פשוט לא לשאול, כי תאמת מבחינתי, אני חושב שהייתי שמח אם הייתי רואה סימני התעניינות, ויכול להיות שלא, כי פשוט אני לא יודע איך זה... אבל אני מרגיש לפעמים שחסרה לי ההתעניינות שלה בי, על מה אני מדבר עם אחרים, מה אני עושה כל הזמן, כאילו, דברים כאלה... אז או ללכת אחד לקראת השני, מה שנראה הגיוני, אבל איך? או שאני הוא זה שטועה, ואז לשאול אותה ממש מעט דברים או לא לשאול בכלל ולחכות שהיא תדבר, או שהיא זאת שצריכה פשוט לדבר...תודה מראש.
מנחם
שאלות... חונק או כייפי?
⌄
כמובן, אני לא מתקשר אליה כל הזמן, לא מכריח אותה לדבר איתי, הכל נעשה בכיף רוב הזמן... יש גם דבר נוסף, והוא שאני לפעמים גם מצפה ממנה שתתקשר אליי מדי פעם, כלומר, היא מתקשרת, אבל לרוב זה יותר מאוחר, אחרי שכבר נגמר היום.היו מקרים בהם היא סיפרה לי שהיא "שכחה" אותי... שכחה להתקשר אליי... זה יוצר הרגשה של "שכחה אותי", שאני קיים... למרות שהיא עצמה לא מסכימה עם זה.מה אתה חושב על הנושא? אולי אני טיפה לוחץ, אולי טיפה נודניק... אבל עד כדי כך?!
ד"ר אורן חסון
כנראה גם וגם...
⌄
מנחם יקר,
פעמים רבות, בקשר זוגי, צד אחד רוצה יותר. הצד הזה לכן בודק יותר, כדי לחפש סימנים שגם הצד השני רוצה אותו. אתה מאוכזב מזה שהיא לא בודקת אותך, אלא שאני לא בטוח אם זה משום שזה מראה לך שאתה לא חשוב, או משום שזה לוקח ממך את ההצדקה לבדוק אותה כל הזמן.במקרה שלך, כנראה שאתה רוצה יותר. האם זה אומר שהיא לא רוצה? כנראה שלא. לפחות במצב העניינים הנוכחי, הקשר הזה מתאים לה. ונדמה לי שככל שהקשר איתך יהיה כייפי יותר ומכביד פחות, היא תרצה אותו יותר. המאמץ להקל את הלחץ שלך עליה הוא לא קל, אבל הוא כנראה הכרחי.