ביולוגיה של גברים ונשים בגיל ההתבגרות
אני
תסכול ממין
⌄
שלום,
אני בן 18 ויש לי חברה כשנה וחצי.היינו חברים כ-9 חודשים, נפרדנו, וחזרנו עד עכשיו.אני מאוד אוהב אותה, והיא מאוד אוהבת אותי, ובתחילת הקשר הרגשתי באמת את ההתלהבות שלה ממין, ואחרי הכל, זה נחמד מאוד. אבל אחרי שנפרדנו וחזרנו, התחלתי להרגיש שהיא בכלל לא מעוניינת בזה.יצא לי לדבר איתה על זה, סיכמנו שאנחנו נלך אחד לקראת השני, ואנחנו באמת עושים זאת... אני לא לוחץ עליה, ממש, אבל ממש אין מין בכפייה, כשהיא עושה איתי משהו, היא עושה זאת מתוך רצון...הבעיה היא, שבזמן הזה שהיא לא רצתה, ונוצר מצב איכשהו שכן לחצתי, לא היו אקטים מסוג כזה או אחר. מה שגרם לי להתחיל להרגיש לא טוב עם המיניות שלי, התחלתי להרגיש לא טוב עם עצמי. ההשלכות של זה עכשיו הן שברגע שאני מתחרמן, ו"צומחת" לי זקפה, זה מבאס אותי, אני נכנס לדכאון, וזה הורס אותי מבפנים.נוסף על כך, מכיוון שלא היו פעולות מיניות, התחלתי לאונן בצורה די אובססיבית... אמנם לא משהו ממש רציני, פעם ביום בערך, אבל זה יצא פשוט כל פעם כשאני במקלחת, ויש לי אפשרות, אני עושה את זה מבלי אפילו לרצות את זה ממש. רק בגלל שזה כאן, היד שלי בסדר, אני יכול לשפשף, אז יאללה - לעבודה.פשוט כל פעם כשעשיתי את זה התחלתי לבכות אחר כך, וזה גם כן מבאס אותי.עצם העובדה שאני חושב על מין הורגת אותי, מתסכלת אותי, וזה מהווה בעיה לי באופן אישי, וגם לחברה שלי במישור הזוגי.אודה לך אם תוכל לעזור לי, או לפחות לנסות לעזור לי.סליחה על ההודעה הארוכה, ותודה על הטירחה.ממני - אני.
ד"ר אורן חסון
הבדלים ביולוגיים בגיל ההתבגרות
⌄
אני יקר,
אתה צריך להבין שהביולוגיה של הגברים והנשים שונה. בגיל שלך הגברים חרמנים הרבה יותר מנשים, ומרביתם טעונים מינית כמעט כל הזמן. נשים מגיעות לדרגה גבוהה של צרכים מיניים מאוחר יותר. הסיבה הביולוגית לכך היא שלו הן היו טעונות מיניות בגיל צעיר, כשהפוריות שלהן בשיאה וכשהיכולות הכלכלית והחברתית עדיין לא התפתחו, הן היו נכנסות בקלות להריון ומביאות ילדים שלא יהיה מי שיטפל בהם כראוי. גברים, שאינם נכנסים להריון, יכולים "להרשות לעצמם" יחסים מיניים רבים, מבלי שישלמו את המחיר.לכן, אל תיבהל מהמיניות שלך. זה נורמלי וזה טבעי. ואל תתבייש לאונן – גם זה נורמלי וזה טבעי. זה מסייע לך לפרוק את המטען המיני, מבלי להכביד על בת הזוג שלך.
אני
הבדלים ביולוגיים בגיל ההתבגרות
⌄
כשאתה אומר שגברים בגיל הזה יותר חרמנים, אתה מתכוון לכך שבסופו של דבר, הנשים יהיו יותר חרמניות?ואם כן, אזי אצטרך להתקדם ולבוא לקראתה, הרי שביקשתי בתקופה זו של החיים שתתקרב לקראתי... מה שאומר... שאני לא מבין כלום.......:/ בצורה רצינית...
ד"ר אורן חסון
הבנות
⌄
זה אומר שהיכולת המינית של הגברים נחלשת (והפיצוי הוא בגידול של נסיון, ידע ורגישות), ושהצורך המיני של הנשים גדל, כמו גם השחרור מעכבות. ובהחלט זה יכול להיות שזה אומר שאתה צריך ללכת לקראתה, וגם שזה טבעי שאתה לא מבין כלום. אז הכי טוב שתשאל אותה מה היא מרגישה, ותנסה להבין.