קשר זוגי: מה עדיף לך?

תאריך פנייה: 28.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אבי
החלטות קשות...
28.06.2010 • 18:38

שלום
לכולם,הסיפור שלי מעט מסובך... אני אנסה לפרטאני בן 27, נמצא בקשר עם בחורה בת 22 כמעט 3 שנים.ממש לא מזמן סיימתי את הלימודים, במהלכם גרתי עם ההורים- לצערי העומס הכלכלי וחוסר יכולת לעבוד די מנעה ממני לברוח החוצה.עד לפני קרוב לשנה הקשר שלנו היה במצב סביר, היו מעט ריבים אבל לא משהו משמעותי... לפני כשנה היא עברה לגור לבד, ואני, מכיוון שלא יכלתי להרשות לעצמי לא באמת "עברתי" אליה באופן רשמי, אלא פשוט ביליתי אצלה לא מעט זמן (כמעט כל לילה). אני חייב לציין שהדירה קטנה ודחוסה, ואין באמת מקום לשני אנשים- לי מאוד חשוב הספייס הפרטי שלי והוא לא קיים שם.מאז שאנחנו מתראים הרבה יותר, גם רמת החיכוכים עלתה- יותר ריבים ומחלוקות. בתקופה של החודשים האחרונים אני גם מרגיש שהתקשורת בינינו התדרדרה... אני מאוד אוהב לחלוק דברים, ולמען האמת זה אחד הדברים החשובים לי ביותר בקשר... ועכשיו שאנחנו ביחד הרבה זמן, מפריע לי שבחלק ניכר מהזמן היא עצובה או כועסת כאשר "מדובר בדברים קטנים שאין טעם לדבר עליהם כי זה סתם יגמר בריב"... מעולם עוד לא רבתי איתה על משהו שהיא אמרה שמפריע לה בי.עכשיו שסיימנו את הלימודים והחוזה שלה כמעט נגמר, התכנון הוא לעבור לגור יחד... אם אני מסתכל אחורה אני מפחד שהדברים רק יחמירו... ומפחד שהסיבה ש"בא" לי לגור איתה היא פשוט כי נמאס לי לגור בצל של ההורים שלי (כבר קבעתי שאני יוצא מהבית בכמה חודשים הקרובים, לא אכפת לי לאן).עד כאן מדובר בסיפור די נפוץ... רק שלתמונה נכנסת משוואה בעייתית. אני מאוד מחבב משחקי מחשב, לפני משהו כמו חצי שנה שיחקתי באחד באינטרנט, שם הכרתי מישהי מחו"ל... היינו ידידים מאוד טובים לתקופה לא קצרה- ואז השיחות שלנו התחילו לעבור את הגבול של ה "ידידים" (לא- לא כולל דברים גסים). גם היא במערכת יחסים, ארוכה משלי פי 2.דרך השיחות שלנו הבנו שהמערכות יחסים שלנו בעייתיות, וניסינו לעזור אחד לשני לתקן אותן... כרגע שנינו עומדים בסימן שאלה שרק מעמיק... במהלך הקיץ אני טס לארץ בה היא מתגוררת לטייל- ומן הסתם גם לפגוש אותה. סיכמנו שניפגש כידידים, אבל אי אפשר לדעת מה הולך לקרות. קשה להסביר במילים, אבל אם ה"קליק" יהיה פנים מול פנים כפי שהוא היה ברשת... דברים עלולים לצאת משליטה, לרמה שבה כבר הגיתי תוכנית לעבור לגור בארץ אחרת, לבד... למזלי המקצוע שלי מאפשר גמישות ויש סיכוי שאפילו הפונטציאל הכלכלי שלי שם יהיה גדול יותר מבארץ שבה השוק יחסית רווי.אני בטוח שלא מעט אנשים יחשבו שאני חלאת המין האנושי, ואני אאלץ די להסכים איתם... אני כרגע תקוע, מרגיש בין הפטיש לסדן. הניסיון לתקן את המערכת יחסים הנוכחית עולה לי בהמון כוחות נפשיים... מצד שני להיפרד מחברה שלי מזה 3 שנים יכול לעלות לי ביותר, ואני אפילו לא בטוח שזאת ההחלטה הנכונה.מצד אחד יש את השאלה האם בכלל להישאר בקשר הנוכחי שלי... מהצד השני, מה לעשות לגבי הבחורה מחו"ל...המון תודה.

ד"ר אורן חסון
הימורים מעבר לים
30.06.2010 • 11:44

אבי יקר,
אתה לא חלאת המין האנושי, כמו בעיקר אומר שאתה לא בשל עדיין לקשר זוגי מלא, או לפחות לא עם בת הזוג הנוכחית שלך.אם אתה חושב אחרת, אתה מבין בעצמך מה המסקנות, נכון?מצד שני, קח בחשבון שכרגע אתה נמצא עם מישהי שאתה מכיר, לטוב ולרע. בצד השני "מחכה" לך מישהי ששניכם לא באמת יודעים משהו זה על זו, ובודאי לא איך ייראו החיים שלכם מרחוק. מקדמי אי ודאות הרבה יותר גדולים. ולכן, אבי, הסיפור הזה שמעבר לים לא צריך לקבוע לך. מה שצריך לקבוע לך הוא קודם כל ההחלטה מה עדיף לך: הקשר הנוכחי, או להישאר לבד. אם תחליט להישאר לבד, הקשר שמעבר לים יכול או לא להיות בונוס. אבל אל תבנה עליו, כי אתה מהמר על סיכוי לא גבוה, ועלול להישאר קירח מהקשר בצד הזה של הים, מבלי שאתה באמת מוכן לוותר עליו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083