קשר זוגי: מה גורם לפירוד?

תאריך פנייה: 16.10.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ר
אני משתגעת ):
16.10.2006 • 13:12

ביום שישי היתה לי שיחה עם חבר שלי בטלפון ורבנו... זה קורה המון פעמים ואפילו קורה שאנחנו לא מדברים כמה שעות ואז אני באה לדבר אתו ולסדר את העניינים...אני מתלוננת הרבה בקשר הזה.. לגבי כל מני דברים... וזה מרגיז אותו.. אני מבינה את זה.. אבל הוא לא מבין אותי שזה בא ממקום של דאגה ואהבה...הינו יחד 10 חודשים.. ובהתחלה זה היה קשה כי הוא לא היה רגי לקשר ולא היה מתקשר הרבה ויוזם פגישות וכל מני כאלה.. אחרי זה זה די הסתדר... ב4 החודשים הראשונים שלנו לא הינו רבים... ואם כן אז זה בטח היה על דברים ממש לא רציניים כי אני אפילו לא זוכרת את זה... ואז התחילו ריבים על בסיס יומיומי על כל מני דברים... בין אם זה שהוא לא מתקשר ובין אם זה שהוא לא מקדיש לי תשומת לב ועוד הרבה דברים אחרים...תמיד הריבים התחילו ממני. כי הוא לא כזה שאכפת לו יותר מדי אם אנחנו לא מתראים כמה ימים.. הוא אף פעם לא מתגעגע אלי.. הוא אומר לי שהוא אוהב אותי והרבה פעמים יוצא לי להגיד לו שלא אכפת לו ממני והוא מתעצבן מזה...חוץ מהריבים האלה היו כמה פעמים שהוא שיקר לי.. לגבי כל מני דברים.. למרות שאני כל הזמן מבקשת ממנו שיהיה כנה אתי ואומרת לו שזה הדבר הכי חשוב לי בקשר... והוא כל פעם אומר שהוא יהיה כנה אתי.. ונבנה את האמון מחדש והכל וכל פעם הוא שוב משקר לי ואני תופסת אותו איכשהו מקרה...רב השקרים היו בקשר לאיזו "ידידת אנטרנט שלו"... מבחינתי הדבר שהכי היתי רוצה זה שהוא ינתק איתה את הקשר.. אבל אני לא מסוגלת לבקש ממנו כזה דבר.. כי זה יפגע גם בו וגם בה.. ואני לא בן אדם שמסוגל ככה לפגוע באנשים... אני רוצה שיהיה לו טוב ואני יודעת שטוב לו לדבר איתה והכל.. אבל אני רק רוצה שהוא יגיד לי את האמת.. כי הוא מסתיר ממני שיחות.. שלהם.. לא שאני רוצה בכלל לדעת על מה הם מדברים.. זה לא ממש מעניין אותי.. אבל יום אחד כשבאתי אליו הוא הלך להתקלח ולפני זה מח את ההיסטורי איתה.. לא אמרתי לו שראיתי שהוא עשה את זה.. אבל כשהוא חזר מהמקלחת שאלתי אותו מה הוא עשה במחשב לפני שהוא הלך להתקלח והוא שיקר לי שהוא שלח לבן דוד שלו הודעה... ואחרי זה כששאלתי אותו בפירוש אם הוא מחק את ההיסטורי שלהם הוא אמר לי שלא.. ואחרי זה הוצאתי ממנו שכן...נורא קשה לי עם השקרים האלה.זה נורא פוגע בי כי אין לי דרך לדעת אם הוא אומר לי את האמת בכל מה שהוא אומר לי או לא.. זה הרס את האמון לגמרי...לפני שבוע הינו בחופשה בצפון.. היה נחמד. ואחרי זה בדרך הביתה שאלתי אותו מה יהיה עכשיו... כל פעם כשאני ארצה לראות אותו אז הוא יביא לי את התירוץ שהינו יחד 4 ימים וכל זה.. אז הוא אמר לי שלא ושאני סתם קובעת עובדות שהן לא נכונות וכל מני כאלה... ורבנו ולא דברנו במשך כמעט כל הנסיעה. וכביכול החלטנו לסיים את זה.. אני מבחינתי ידעתי שאם הוא לא יגיד לי שהוא לא רוצה שאני ארדוף אחריו אני אמשיך לרדוף אחריו... אז שאלתי אותו אם הוא רוצה שאני ארדוף אחריו או לא... והוא אמר לי שהוא רוצה שנהיה יחד וכל מני כאלה.. הסתדרנו... ואז ביום שישי אותה שיחה שסיפרתי עליה בהתחלה. שוב היה פחות או יותר אותו ריב והוא הסתיים בSMS כששאלתי אותו אם הוא רוצה שאני ארדוף אחריו או שאני אפסיק... אז הוא שלח לי שעכשיו הוא נזכר למה הוא רצה לסיים את הקשר הזה.. כי זה גומר לו את הכוחות... ואין לו כח יור וכל זה..אז אמרתי לו שיענה לי בכן או לא. להמשיך לרדוף אחריו או לא. הוא ענה שלא.אז ככה יומיים לא דברנו.. חשבתי שאני אמות.. אני לא מסוגלת לחיות ככה.. הוא כל כך חסר לי.. אני כל הזמן בוכה... אז כתבתי לו מכתב.. ורציתי להביא לו אותו.. אז התקשרתי אליו, אמרתי לו שאני צריכה להביא לו משהו ושאלתי מתי אני יכולה לעשות את זה... אז הוא אמר לי שמחר (הכונה להיום) בבית הספר.. היתה לי בעיה עם המורה לספורט אז לא יכלתי לבוא לבית הספר אז אמרתי לו שאני לא יהיה בבית הספר.. והתחלנו להתכתב במחשב... ואז הוא הלך למשחק כדורגל.. הוא אמר לי שנדבר.. והוא לא שלח לי הודעה כשהוא חזר.. מה שפגע בי קצת כי הוא לא זוכר אותי אפילו.. גם אחרי שהקשר נגמר אז לא כואב לו ולא אכפת לו.. אז אני שלחתי לו הודעה בלילה.. ושוב התחלנו לדבר ואמרתי לו שיש לי שיחה בבית הספר ב2 וחצי ואולי אני כן אוכל להביא לו את המכתב.. ואז הוא בדיוק אמר לי שהוא הולך לישון.. חשבתי שהוא עדיין על המחשב כי הוא בד"כ מחכה שאני אגיד איזה משפט לסיום או משהו... ושאלתי אותו אם הוא בכלל מעוניין במכתב.. והוא לא ענה לי.. כנראה הלך לישון ככה בלי לחכות לשום הודעה ממני...איך הוא ככה שכח את ה10 חודשים שלנו ואני לא מקבלת שום יחס מיוחד ממנו? גם אחרי שנפרדים אמורים להיות עדיין רגשות.. איך הוא כל כך קר אלי?באמת שאני לא יודעת כבר מה לעשות.. היתי עושה הכל כדי להחזיר אותו אלי... אני כל כך אוהבת אותו והחיים שלי גם ככה לא משהו.. הוא באמת היה הדבר היחיד שנאחזתי בו.. ושהרגשתי שאכפת לו ממני...בבקשה תגיד לי איך אני יכולה להחזיר אותו אלי ולגרום לקשר להיות טוב לשנינו...המון המון תודה.

ד"ר אורן חסון
מה חשוב יותר מהקשר הזוגי?
17.10.2006 • 02:01

ר יקרה,
את מוכנה לעשות הכל כדי להיות איתו בקשר, הכל חוץ מאשר לדאוג. הוא שיקר לך בעבר, ועכשיו את מוכנה לסלוח ולקבל. אז למה נכנסת איתו למריבה? כי את מוכנה לעשות הכל למען הקשר, חוץ מאשר לסלוח על שקר. לפחות חוץ מאשר לסלוח על השקר מיד כשזה קורה. את מוכנה לעשות הכל למען הקשר איתו, חוץ מאשר להתאפק כאשר הוא מחק את ההסטוריה של המחשב. את מוכנה לעשות הכל למענו חוץ מאשר לוותר לו כשהוא לא מקדיש לך תשומת לב ומתקשר.אז כדאי שנהייה גלויים, ר'. את רוצה את הקשר איתו יותר מכל, אבל בתנאים שלך. אני לא אומר שהם נכונים, אני גם לא אומר שהם שגויים. אבל אלה התנאים שלך, ולא התנאים שלו. לא הסכמתם על התנאים של הביחד שלכם, ולכן אתם כבר לא ביחד. זה לא אומר שהוא שכח את 10 החודשים האחרונים, זה רק אומר שהוא עייף מעימותים, והוא לא רוצה לחזור אליהם, למרות הדברים הטובים שהיו ביניכם. גם הוא מוכן, אולי, לעשות הכל כדי להיות איתך ביחד. הכל, חוץ מאשר להתווכח. והוא יודע שכאשר תהיו ביחד, תתווכחו, כי את מוכנה לעשות הכל למענו, הכל חוץ מאשר להעמיד אותו במקום כאשר הוא עושה משהו שלא מוצא חן בעינייך. לך חשובה השליטה יותר מהקשר, לו חשובים העצמאות והשקט יותר מהקשר. ולכן זה לא עבד.יכול להיות שתשובו להיות ביחד. אולי. אבל אם לא תתעשתו, תיפרדו שוב, והפרידות תהיינה ארוכות יותר וכואבות יותר, עד שזה יסתיים סופית. אני כותב לך את זה כדי שתביני את המחזוריות הזו, כדי שתלמדי שצריך לשבור אותה. ואם לא בקשר הזה, אז בבא אחריו. ואם קשה לך לשבור אותה לבד, בקשי עזרה מקצועית.. זה לא אומר שהוא בהכרח בסדר, אבל אם את לא מצליחה לתקן אותו לטעמך, ואת יודעת שאת לא מצליחה, אז מוטב שלא תהיי שם או, לחילופין, שתלמדי לחיות עם זה. ובפעם הבאה למדי דרכים חכמות,סבלניותואלגנטיות יותר להוביל את הגבר שלך אל המקום שאת רוצה. כפי שאת רואה, דרך הכעס והעימותים והתוכחה לא הוכיחה את עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ש
לד"ר חסון
17.10.2006 • 11:52

ראיתי את תשובתך ל-ר' ומעניין אותי לדעת מהן הדרכים החכמות ונעימות להוביל את הבן זוג למקום שאת רוצה? האם זה בכלל אפשרי? האם כשאין התאמה אז אין ואי אפשר לשנות בן אדם?... אשמח לקבל הבהרה

ד"ר אורן חסון
על קצה המזלג
17.10.2006 • 17:01

ש יקרה,
יש ויש. דרכים שמוותרות על האגו, דרך חיזוקים חיוביים למה כאשר הוא עושה את מה שאת רוצה שיעשה (חיוך, מגע הם רק תחילת הדרך לחיזוקים חיוביים – ואם הוא מקבל את הרושם שאת מאושרת לאחר שעשה משהו שרצית – זה רק יעשה לו טוב שתדעי להפגין את זה), דרך המנעות משתלטנות, דרך תגובה מאופקת ומושכלת כאשר הוא לא בסדר, ובמקום להעניש או להתפרץ, להפנות תשומת לב לצרכים, או למשהו שמפריע. לא לפחד להראות פגיעות, ולא לנדנד על אותו עניין ולהגיע למריבה עד שיגיד "מודה אני", רק כדי שיהיה לו שקט, ומבלי לנדנד "עד שיודה שהבין". גברים, למרבה הפתיעה, גם הם חכמים למדי, והם מבינים כשאומרים להם פעם אחת, גם אם הם מראים התנגדות, או גם אם הם לא מסכימים באותו רגע. לפעמים הם יקבלו את זה מאוחר יותר. ולפחות הם יכולים להבין שאת רוצה משהו אחר ממה שהם חושבים שאת רוצה. אם לא תנדנדי להם, הם לא יגבירו את התנגדותם, ויהיו מוכנים לקבל.וגם, לדעת את גבולות הכוח או החולשה. למה להתעקש לשנות בן אדם כשהוא לא מתאים לך מראש? לנהוג בחוכמה, זה גם לדעת מתי ללכת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083