קשר זוגי: כעס, פחד ובדיקת אפשרויות

תאריך פנייה: 13.04.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלית
זוגיות פרק ב ללא מין
13.04.2015 • 08:38

היי אני גרושה עם ילדים והוא גרוש עם ילדים שנינו בסביבות גיל 50. שלוש שנים ביחד וגרים ביחד שנה. הקשר התחיל טוב עם הרבה אהבה אך כשעברנו לגור ביחד התחילו בעיות קשות מנשוא. אנחנו לא מקיימים יחסי מין כבר שנתיים בגלל שהבן זוג שלי כעסן.... וכשהוא כועס הוא מתרחק ושרוי בברוגז...ככה יצא שכל הבית מתנהל במתח מסויים. הוא מתרגז עליי ועל הילדים שלי על דברים קטנים כמו... למה המקרר לא נסגר... אני מרוחקת מהמשפחה שלי ולכן אני מפחדת להיות שוב לבד למרות שאין איכויות בקשר. רוב הזמן אני מרגישה לבד בעולם. הוא לא מצלצל לשאול לשלומי לא מתעניין ....הוא לא אוהב לנהל שיחות מעדיף משחקים בטלפון...ומסביב אנשים אוהבים אותו. וכשאנחנו ביחד מול המשפחה אז הוא מציג זוגיות במיטבה מחזיק לי יד וכו...

ד"ר אורן חסון
שנתיים של כעס
13.04.2015 • 20:07

גלית יקרה,
את מדברת על קשר זוגי של שלוש שנים, שמהם בשנתיים האחרונות הוא עסוק בכעסים שלו, ומעניש את עצמו ואותך, שלא לדבר גם על הילדים שנמצאים במתח. את כותבת שאת מפחדת להיות שוב לבד. זה יכול להיות רק עם הלבד שלך הוא לא קל, ואפילו רע מן המצב הנוכחי, כי אחרת לא היית מקבלת את המצב הנוכחי. למה קשה לך כל כך לבד? האם זה עניין כלכלי? האם זה כי אולי בכל זאת יש גם דברים טובים בקשר שלכם? - גם אם תחושת האהבה והאינטימיות חסרה מאד...אני יוצא מתוך הנחה שלשניכם יש אינטרס חשוב להיות בקשר הזה. האם יש לך מספיק כוח לקחת אותו או לשכנע אותו ללכת לייעוץ זוגי?יתכן מאד שיגיד לך שהוא בסדר, ולכן הוא לא רוצה. אם זה המצב, יתכן שיסכים שאת תלכי לבדך. אם כן, לכי. סביר מאד שתוכלי לסייע לשיפור הזוגיות שלך גם אם תלכי לבדך לטיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083