קשר זוגי: השפעת ההורים והתמודדות עם שינויים

תאריך פנייה: 13.05.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
חגי
אוהבים אבל נפרדנו בשל סיבה..
13.05.2006 • 14:33

רציתי לשתף אותכם בזה שאני וחברה שלי לשעבר מאוד אהבנו וגם עכשיו אנחנו מאוד אוהבים אחד תשני אך לחצתי עליה לספר להורים שלה עלינו, הם הגיבו בצורה כלכך גרועה שאפילו לא חשבתי על כך. הם איימו עליה שישלחו אותה לפנימייה אם לא ניפרד והיא רבה איתם. עכשיו היא נפרדה ממני ואמרה שהיא הפסיקה לאהוב אותי... לא האמנתי כעסתי אמרתי לה דברים איומיים שהיא שיקרה שהיא אהבה אותי במשך תקופה בת שבועיים שהיינו יחד (אנחנו גיל 14) היא נעלבה כעסה עלי מאוד ופשוט אני כלכך התחננתי שתסלח לי. היא לא רצתה שאני ידע את האמת, שנפרדנו בגלל שהיא סיפרה להוריה עלינו... אך גיליתי זאת כי היא סיפרה לחבר הכי טוב שלי שהבטיח לה לא לספר לי.. אך בכל זאת סיפר לי... קיצר הייתי באותו רגע כלכך אשם בכך שאמרתי לה דברים איומיים היא פשוט הייתה שבורה... לא יודע אם תסלח לי אי פעם. הייתי דפוק שלחצתי עליה לספר להורים שלה עלינו לא חשבתי לרגע שזו תהייה תגובתם..חבל שזה מה שהפריד ביננו כי אנחנו כלכך אוהבים אחד תשני והייתי עושה הכל כדי שתסלח לי ונהיה שוב חברים בסתר..אני לא רוצה לאבד על זה בחורה כלכך מיוחדת... שאני אוהב בכל ליבי... אני לא יודע מה לעשות... ודרך אגב הכל אתמול (שישי) הכל קרה...אני ממש רוצה שתעזרו לי.. כי אני ממש רוצה להחזיר אותה ולחבק אותה שוב...

ד"ר אורן חסון
שינויים מהירים
15.05.2006 • 00:39

חגי יקר,
בגילכם, אתםמאדתלויים בהורים, וזה מאד משפיע על מה שקורה לכם. החברה שלך לא יכולה להתנתק מהם, והיא יודעת שכרגע הם הדבר החשוב ביותר לחייה, גם אם היא אוהבת אותך. ותצטרך להבין ולקבל את זה למרות הכאב, כי בסופו של דבר, הרי כך גם הדברים עבורך (או לפחות עבור כל ילד סביר בגיל שלכם).עוד דבר שקורה בגילכם יותר הוא הנטיות להתייחס לכל שינוי חברתי כאל דבר טוטאלי (שיא אושר, או קטסטרופה), והעובדה שחברויות הן עדיין פחות נאמנות (חברים או חברות). לכן, זה שלב חיים שאינו קל. והנה הגעת בתוך שבועיים הן לשיא האהבה והאושר, והן לתהום של דחייה ויאוש. אני לא יודע אם זה יעזור שאומר לך שעם הזמן הדברים יהפכו להיות פחות דינמיים, רוב הזמן, ואולי גם פחות כואבים, רוב הזמן (ולפעמים יותר כואבים, בחלק קטן של הזמן). כך קורים הדברים למרבית האנשים, ולכן יש סיכוי טוב שכך יקרה גם לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חגי
שינויים מהירים
17.05.2006 • 13:20

שלום
לך, ד"ר אורן חסון!תודה לך על תשובתך, אך אנחנו חזרנו להיות חברים וההורים השתכנעו בסוף :)תודה לך, מילותיך חכמות.אני מאחל לך שבוע טוב!