קשר זוגי: הבנת בת הזוג

תאריך פנייה: 07.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דון
נשאב למשפחה של בת זוגתי
07.05.2011 • 10:32

שלום רב
הכרתי אלמנה עם 4 ילדים ואנחנו בזוגיות 6 שנים עם עליות וירידות בזוגיות שלנו. עיקר טענותיי הם שבת זוגתי מקדישה את חייה לבוגרים שיש לה בבית שהקטנה ביותר בת 20 ,כולם גרים בביתה חוץ מאחת נשואה.התפיסה המחשבתית של בת זוגתי היא להיות אמא שמרצה את ילדיהבכול התחומים ונוצר חסך בנתינה שקשורה אלי.לאחרונה עלתה על הפרק אפשרות של התמסדות ושאלתי אותה מה יקרה כאשר יבואו גם הנכדים לעולםמ 4 ילדים באיזה מקום אני יהיה ואני עומד להחליט החלטה מאוד קשה למרות שאני אוהב אותה.יש לצייו שגם לי יש 3 ילדים אבל הם לא ברשותי 2 בוגרים מאוד ואחד קטין,הם לא מורגשים במערכת הזוגית שלנו.בקיצור אני מוצא עצמי נשאב למשפחתה עם כול המשתמע מכך.כאשר עולה סוגייה זאת לשיחה בת זוגתי מצהירה שמשפחה היא מעבר לכול וזה מה שיש.אני מאוד מבולבל ולא רוצה לפעול בפזיזות ולכן מבקש עזרה.תודה רבה

ד"ר אורן חסון
בת זוגך כאדם נותן, ואתה כחלק ממנה
08.05.2011 • 23:31

דון יקר,
אתה יוצר השוואה בין הקשר שלך עם ילדיך, לקשר שלה עם ילדיך, וזו השוואה שאינה הוגנת, בדיוק כשם שהשוואה בין הצורך הקיומי והנפשי שלך בעבודה שלך שונה משלה, או הצורך שלך במוזיקה או בכתיבה למגירה שונה משלה, או בעישון או בעיסוק אחר, וכן הלאה וכן הלאה. זו השוואה שאינה הוגנת, כי אתם אחרים. אתה משתמש בהשוואה הזו כדי לומר שהיא לא הוגנת בקשר הזוגי, ושאתה רוצה יותר מזמנה ומתשומת לבה מכפי שהיא מסוגלת לתת לך על פי האילוצים והצרכים שלה.אם היא אומרת לך שזה מה שהיא יכולה לתת לך, קח בחשבון שזה מה שהיא יכולה לתת לך. ובאמת, קח בחשבון שכאשר יהיו לה נכדים היא תשקיע בהם עוד. מצד אחד זה פוגע בך, וזה מובן, כי אתה רוצה יותר מזמנה וממה שהיא מעניקה לך, ומצד שני, זה גם חלק ממנה, וזה אומר עליה רבות כאדם המוכן ורוצה להשקיע בזולת. שזה אומר שאם יום אחד יהיה לך צורך דחוף, חיוני והכרחי, היא תהיה לצידך. כי הצרכים של היקרים לה חשובים לה יותר מאשר הצרכים של עצמה. ונדמה לי שעבורה, במידה רבה אתה חלק מהצרכים שלה עצמה, שהיא מוכנה להקריב למען ילדיה. ברור לי מה תענה על זה, אבל אולי הראייה הזו תסייע לך להבין אותה.ואגב כך, השתמשת במינוח "נשאב למשפחה" שלה. המושג הזה כשלעצמו יכול להיות חיובי. אני לא בטוח שלכך התכוונת, אבל אם אתה מסוגל לכך רגשית, יתכן שרק תרוויח מכך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083