עזרה וייעוץ בנושא נישואים
מיואשת
מלכודת ללא מוצא
⌄
אני בחורה בת 27 , משכילה , ועובדת באחד ממקצועות הרפואה.לפני שנתים וחצי התחתנתי עם בחור שהכרתי במשך 6 שנים, וכבר מהחודש הראשון הבנתי לאיזה מלכודת נקלעתי, התחלתי לגלות את הצדדים האחרים שלו.כשהציע לי נישואין ציין שהוא רוצה שנגור בשנה הראשונה ורק בשנה הראשונה אצל ההורים שלו, אני בהיותי "סתומה" אז הסכמתי כי ההורים שלו "נראו " נחמדים. וכבר מהחודשים הראשונים התחילה מסכת הייסורים.ההורים לא נחמדים, לא רואים שום טעות בזה שהוא מעליב ואפילו מרביץ לי (אני כותבת את זה ובתוכי בוערת אש כשנזכרת בדברים שקרו) . חוץ מזה לנו היה עסק משותף איתם וקרס וכל נטל החובות נפל עלינו - כי "להם אין כסף " כאילו שלנו יש. למרות שכל שנה הם מטיילים ועושים קניות מכל כיוון ולנו אין כסף לקנות את הצרכים הבסיסיים.לנו כבר יש בן שהוא בן שנה וחצי ואנחנו עדיין גרים איתם באותו הבית. אין לנו את הכסף בכדי לצאת , אני לא מסוגלת לחיות בבית הזה יותר. אני לא מסוגלת להיות המשרתת של אמא שלו ושל אורחיה , אני לא מסוגלת להזניח יותר את הבן שלי. אני כבר לא מדברת על מערכת היחסים ביני לבין בעלי כי נמאס לי , אני כבר מרגישה שאני נמצאת אצלו רק כדי לגדל ילד (והוא רוצה עוד ילדים) ולנקות ולבשל ולסדר דברים בשבילו ובשביל משפחתו. מה שבינינו נשבר, אנחנו כבר מקיימים יחסי מין פעם או פעמיים בחודש - ולא בחשק, ורק כי אני לא רוצה שהוא יצא עם בחורה אחרת - שזה רק מה שחסר במערכת היחסים שלו.אני כבר לא יודעת מה לעשות... כי חיים כאלה אני לא מסוגלת לחיות ומצד שני לעזוב את הבית זה דבר שיפגע בהורים שלי ובכבודם- והם הדבר היחיד שאני חושבת עליו כי כבר לא אכפת לי מעצמי , ולא מבעלי ומההורים שלו. אני מחפשת דרך לצאת מהמלכודת הזאת .. מצאתי דרך אחת אך חשבתי מה יקרה אח"כ לאמא שלי ולבן שליאשמח לקבל ייעוץ
ד"ר אורן חסון
סיוע וידע
⌄
מיואשת יקרה,
את צריכה עזרה, ואת צריכה כוח. ותמיכה וידע הם כוח. אלא שהשאלה היא מה את רוצה לעשות עם זה, ואני לא לגמרי בטוח. כי אמנם לפי תאורך כל מה שאת רוצה זה לצאת מהמלכודת הזו (הנישואים הללו), אבל את לא רוצה שבן זוגך יחפש יחסים אחרים. האם זה מה שחשוב אם את רגשית כבר לא שם, ומחפשת דרך החוצה? – מה בדיוק קורה לך? אני לא לגמרי בטוח.מצד שני, האם הורייך באמת מוכנים שתסבלי עד כדי כך, והכל רק כדי "להציל את כבודם"? אם זה כך, אולי כדאי שתשני את סדרי החשיבות שלך. כי אז אולי לא מגיע להם שתדאגי להם עד כדי כך. אבל אני לא בטוח שזה המצב. אני לא בטוח שדיברת איתם וסיפרת להם מה קורה. אני לא בטוח שהם באמת לא מוכנים להגן עלייך. יכול להיות שאת עסוקה בלהגן עליהם במקום על עצמך.בכל מקרה, אני מפנה אותך לאתר שלי, אלדף העזרה הראשונה, בטור השמאלי. אם את מחפשת איך יוצאים מהמילכוד ומהמלכודת, פני לגופים העוסקים במקרי חרום ובאלימות במשפחה או עמותת גרני"ת או יעוץ משפטי, וחפשי עצה. אם את מחפשת בכל זאת דרך לתקן את הזוגיות שלכם ולשפר את היחסים, לכי ליעוץ זוגי, ביחד איתו אם הוא מסכים, או לבד אם הוא לא מסכים. אם הוא מסכים – ייפתח ביניכם דיאלוג שזה דבר חשוב מאד, ואם הוא לא מסכים, תוכלי לקבל ייעוץ מקצועי לגבי האפשרויות, וגם, אם צריך, איך יוצאים מזה.