פיתויים והדשא שבחוץ: מה עושים?
ח
מבולבלת, בעיקר
⌄
שלום
לך,אני בת 25. הכול טוב, לומדת ועובדת, גרה עם החבר הגדול ממני בשנתיים. טוב לנו ביחד, כולם אומרים 'זוג מהשמיים'. אני אוהבת אותו וטוב לי איתו.הוא החבר הראשון שלי. אנחנו ביחד כבר שנתיים וחצי. בזמן האחרון הכרתי מישהו בעבודה שממש 'נדלקתי' עליו, כמו שאף פעם לא נדלקתי על מישהו (על החבר שלי בהתחלה בכלל 'לא שמתי' אפילו..). כל פעם שאני פוגשת בבחור מהעבודה יש לי פרפרים.. בלי קשר - בעבודה אנחנו מדברים הרבה וצוחקים. גם יוצא לי לחשוב עליו הרבה מעבר לשעות העבודה.אני מתחילה לחשוב כל מיני מחשבות - אולי, אם הייתי מנסה איתו - היה לי יותר טוב?... אני לא יכולה לדעת!!, הרי נראה לי שאנחנו ממש מתאימים ויכול היה להיות לי ממש כיף איתו. יכול להיות שלטווח הארוך אני אהיה הרבה יותר מאושרת איתו?.. הוא מאוד מצחיק אותי וממש כיף לנו לדבר.. והוא בן אדם ממש מקסים ואיכותי. אני מרגישה ממש פספוס..החבר שלי הוא החבר הראשון ואין לי בכלל ניסיון..( הוא תמיד אומר לי 'חבל שאין לך ניסיון כי אז היית מעריכה את הקשר הזה'). אני פוחדת שעל ההתחלה ישר נשאבתי לתוך מערכת יחסים רצינית כי אני בחורה מאוד פרקטית, עושה הכול 'לפי הספר', ומפחיד אותי שבדרך פספסתי דברים, שיכול להיות שהייתי צריכה לנסות יותר, כדי להיות בטוחה יותר בסופו של דבר בקשר, כדי לדעת שהבן אדם שאני נמצאת איתו זה בטוח 'האחד' בשבילי, וגם - אולי, כדי לא לתת לכל מיני דברים כאלה להסיח את דעתי.חשוב לציין כי אני ממש לא מצליחה לראות את עצמי נפרדת מהחבר שלי, אני כל כך אפגע בו והוא לא יבין מאיפה זה בא, וגם - זה יהיה שוק לכולם סביבנו.. וגם לי יהיה מאוד קשה. אני רגילה אליו וטוב לי איתו.אני גם מבינה שאם אפרד ממנו - יש סיכוי שבכלל שלא אהיה עם 'הבחור מהעבודה', אבל עצם זה שדבר כזה קורה לי, וגם דברים מסוג זה קרו לי כבר הרבה פעמים (שהכרתי גברים חמודים והרגשתי 'פספוס' בזמן שהייתי עם חבר שלי, אם כי ממש לא כמו בעוצמות שזה עכשיו) - זה מפחיד אותי שאף פעם לא אהיה שלמה לגמרי עם בן הזוג הנוכחי, שבעתיד, כאשר נתחתן (הקשר מתקדם לשם) יהיו לי הרבה פעמים שאכיר אנשים ואתבאס, וארגיש 'פספוס', ושלא הייתי צריכה להתחתן עימו.אשמח אם תעשה לי קצת סדר במחשבות.. תודה
ד"ר אורן חסון
פיתויים, והדשא שבחוץ
⌄
ח יקרה,
את כותבת הכל נכון. והשאלה היא רק אם התחושה הזו שלך היא בגלל שאת מרגישה מראש חוסק סיפוק מסויים עם בן הזוג שלך, או משום שתמיד יצוצו לך פיתויים כאלה שיהיה לך קשה להתמודד איתם, ולא משנה מיהו בן הזוג שלך. כי פנטזיות כאלה מדי פעם הן נורמליות. לא לכל אחד, אולי גם לא באותן עוצמות, אבל זה קורה. ואם את מצליחה לשמור אותן במסגרת הזו, ולהבין שזו פנטזיה שאתלא רוצהלממשך, בגלל הנזק האפשרי, יהיה לך קל יותר להניח אותה בצד, ולהמשיך הלאה, ולהתגבר על זה. ואולי לשמור אותה כפנטזיה בראש, שאולי אפילו תעשיר לך את חייך, אבל לא תזיק.ואם תחושת ההחמצה תהיה עזה מדי, ותפריע לך בקשר הקבוע שלך, אז את צריכה לחשוב אם הקשר שלך איתו מספיק חזק, והוא מספיק מה שאת רוצה. כך שזה או לבחון מה את באמת רוצה, או להבין שתמיד יהיו לך גחמות כאלה, ולהחליט אם את רוצה אותן תחת שליטה, או ללכת אחריהן בכל פעם שהן תגענה מחדש.