צרכים זוגיים שונים: מה הפתרון?
טלי
צמוד מדי? כמעט חונק
⌄
אני נמאת בזוגיות עם גבר גרוש מזה 3 חודשים. מהר מאוד עברנו משלב הדייטים לשלב הלישון אחד אצל השני וכיום אנחנו בעצם כל לילה יחד וגם חלק ניכר מהיום.אני מאוד אוהבת אותו והוא לא מפסיק להגיד כמה הוא אוהב אותי וכמה אני חשובה לו וכו'..הבעיה היא שלעיתים העודף "ביחד" הזה גורם לי להרגיש אבודה קצת.. כבר אין לי זמן לעצמי, אני לא ישנה לבד אף פעם ובעצם מדירים הם הערבים או הימיפם בהם אני סתם יושבת בבית ורואה טלויזיה או נפגשת עם חברות.. כשאני מצליחה כבר לגרד איזה אחר הצהריים לבד הוא מייד מתגעגע אליי וקשה לו. לא פעם הוא ציין את זה שאם אני לא איתו הוא מרגיש לבד.מצד אחד אפשר להגיד שאנחנו גרים ביחד (אומנם בשני בתים) ולכן זה הגיוני מצידו שנהיה ביחד רוב הזמן, מצד שני.. אנחנו לא גרים יחד ואני כן צריכה את המרחב נשימה שלי. כל פעם שאני מנסה לדבר איתו על זה זה הופך לממש בעיה כולל דמעות והוא נותן לי הרגשה כאילו אני לא אוהבת אותו מספיק.. זה מגיע למצבים שלפעמים אני ממש מפנטזת על לחזור להיות רווקה (שזה משהו שאני ממש ממש לא רוצה ולא אוהבת)...איך גורמים לבן אדם להבין שזה שאני צריכה את המקום של עצמי לא אומר שאני נוטשת אותו!?
ד"ר אורן חסון
אולי לא "לתקן", אלא להבין ולגשר?
⌄
טלי יקרה,
הצרכים הזוגיים שלכם שונים. לא ברור לי למה, ולכן קשה לדעת מה הפתרון הנכון. האם זה משום שהוא אדם הזקוק יותר ממך למגע? האם משום שהוא חרדתי יותר וזקוק לשליטה? האם זה משום שאת אטרקטיבית במיוחד בעיניו והוא חרד להפסיד אותך?מצד שני, אמנם ברור שאת זקוקה ליותר "ספייס", אבל גם כאן, אני לא יודע בדיוק למה. כלומר, ברור ממכתבך שהיית רוצה "לתקן אותו" וזו שאלתך. אבל ברור גם שאת לא שואלת "איך לתקן אותי, כדי שארצה להיות איתו יותר ולספק את צרכיו?" – שגם זה יפתור את הבעיה.אתם שלושה חודשים ביחד. זו די התחלה, והקונפליקט הזה גורם לחיכוכים שמן הסתם, אם לא יתוקנו, הם ילכו ויחריפו. אם הוא טוב לך בכל פרמטר אחר, ואת כן רואה איתו עתיד להמשך חייך, ואם הוא חושב שאת טובה לו, ואתם מאוהבים וזה המכשול העיקרי העומד בפניכם, אולי כדאי שתלכו ליעוץ זוגי כדי לפתור זאת. אני יודע שזה מוקדם, ושאתם רק בתחילת הדרך. אבל אני מציע לך לקרוא מאמר חדש שלי עליעוץ זוגי לפני נישואים(ובעיקר, להבין שם את "דילמת המיטה החולה"), כדי לחשוב על זה. אם וכאשר זה יתאים למצבכם, אל תהססו לעשות זאת.