זמן לבד בזוגיות: איך לבקש
מיכל
איך שומרים על לבד בביחד? או להפך
⌄
מרגישה שמאז שהתחתנתי לפני שנתיים ובכלל מאז הזוגיות )שנינו בני 30) משהו בלבד שלי נאבד. אני טיפוס רוחנית בעיקרון וכאילו זנחתי את הצד הזה כי בן הזוג שלי מאמין בדברים שאפשר לראות ויש בי משנו שכאילו קצת ויתר על עצמו במובן שיש צדדים בי שאני מרגישה שלא נראים .. צמצמתי קשרים כי בפועל אנחנו ביחד הרבה והחברים שלנו הם זוגות וגם הסטטוס שלי של אישה נשואה ועכשיו בהריון כאילו מזמן שיחות מסוג מסוים... אני יודעת שנהוג בדור הזה להלל את הלבד והאינדיבידואל אבל מרגישה שזה גם מה שמוביל כל כך לפרידות חוסר הפשרה. ואני חוששת שאם אתן דרור לכל הצדדים שלי הביחד שלנו ירגיש לי לא מספיק או לא מתאים . אני פוחדת שמאבדת את עצמי וגם פוחדת לאבד את הביחד שלנו..
היום רבנו והרגשתי שאולי קצת יזמתי את הריב באופן תת מודע כדי שיהיה לי זמן לעצמי ופתאום כאילן נזכרתי במי שהייתי לפני שהכרנו וקלטתי שהרבה זמן לא פגשתי את עצמי ככה ויש בזה משהו גם מבהיל קצת אבל גם טוב. בקיצור מה שאני שואלת נראה לי זה אם זה אומר משהו לא טוב על הזוגיות שלנו אם אני מרגישה שכדי לשמור עליה אני לא לגמרי אני, משתנה בשביל להישאר יחד, האם זה אומר משהו לא מספיק חזק על החיבור ביננו? או שזה קורה גם בקשר טוב וצריך ללמוד לנהל את זה מבלי שזה יפריד ביננו
ד"ר אורן חסון
לומר לו את הצורך שלך
⌄
מיכל יקרה,
את מדברת על עיסוקים לבד, את מדברת על זמן לבדך מבלי שיהיה מישהו לידך שיגיד לך מה לעשות, או יגיד משהו על מה שאת עושה, בין אם זה משהו טוב ובין אם זה משהו רע, ואת מדברת על קצת יותר "שקט", לעצמך. וזה טבעי.זה לא צריך לבוא על חשבון הביחד שלכם. החוכמה שאת צריכה להתנהל בה היא לדעת איך לומר את זה שאת רוצה יותר זמן לבד, כי מי יודע מתי זה יהיה לך לאחר הלידה, מבלי שהוא ירגיש דחייה ושאת לא רוצה אותו. ואולי, אם תהיי יותר בטוחה שזה באמת מה שאת רוצה, כלומר, לא על חשבונו ולא במקומו, יהיה לך יותר קל לומר לו את זה מבלי שהוא יחשוד שזה אחרת.