קשר הורים וילדים: איך לאזן?
יעל
חבר שלי והמשפחה שלו
⌄
ד"ר חסון היקר.
..אני בת 23, חבר שלי בן 29. שנינו נמצאים בתקופת ביניים בחיים, אחרי לימודים, לפני עבודה. בתחילת הקשר( אנחנו יוצאים שנה) היינו נפגשים פעמיים בשבוע בערך, בגלל מחסור בזמן( שנינו למדנו ועבדנו) והקשר- להרגשתי, לא היה מידי יציב, הרגשתי שחסר לי ושאני רוצה יותר. אחרי תקופה של 4 חדשים התחלתי להגיע אליו( הוא גר בבית) ומפה לשם יצא שעברתי לגור אצלו, -לטענתו-לתקופה מוגבלת, עד שנתייצב כלכלית ונוכל לעבור. עד עכשיו הוא מעולם לא עזב את הבית כי לטענתו אף פעם לא יכל להרשות לעצמו מסיבות כלכליות, וחוץ מזה הוא לא סובל בבית ונח לו אז למה לעזוב בכח רק כי "צריך". בזמן שאני שם שמתי לב שהוא מאד קשור לאמא שלו ( אין לו אבא) קשור הכוונה מדבר איתה הרבה, משתף, אוהב ומכבד אותה ברמות הגבוהות ביותר. זה נשמע מאד טוב, אבל אני מפחדת שאולי הוא קשור אליה מידי, וכשנעבור יחד הוא יבוא אליה כל יום, וכו . אני גם מפחדת שעד עכשיו הוא לא עזב מהסיבות הנ"ל. רציתי לדעת, מהו קשר נכון בין גבר לאימו ולמשפחתו? מה עלול להצביע על בעיתיות? זה מפחיד אותי. אני רוצה לציין שאולי זה בגלל שאני עצמאית מאד, ולא בקשר עם הורי כבר כמה שנים על רקע גירושין ובעיות במשפחה. אני רק רוצה להוסיף, שזה לא שאני לא רוצה שלא יהיה לו קשר טוב עם המשפחה אבל שלפעמים זה מפחיד אותי ובגלל שאני כ"כ שונה ונמצאת בקיצון השני, חשוב לי לדעת מהי נורמה ומה לא, - זה ירגיע את החששות והפחדים שלי.תודה רבה רבה מראש!!!!
ד"ר אורן חסון
קשר שמכבד את כולם
⌄
יעל יקרה,
קשר נכון הוא קשר שמכבד את כולם. אני לא יכול לדעת אם תהיה בעיה או לא. אני מניח שהוא מרגיש שהוא צריך לגונן עליה, ומעריך אותה על פועלה עבורו, וכנראה שהם יצרו יכולת תקשורת ושיתוף שאולי לא כל הורה וצאצא יודעים לעשות. לכאורה, הלוואי על כולנו. מה עוד שיכולת תקשורתית כזו יכולה גם להועיל לקשר שביניכם. השאלה לכן היא היכולת לאזן בהמשך בין הצרכים השונים. ואת זה, קשה לדעת מראש. את יכולה לבחון זאת תוך כדי ההתנהלות הזוגית שלכם, אבל החשש הוא שהחרדות שלך מפני קשר הדוק מדי עם אימו יגרמו לך לפעול באופן שינסה להרחיק אותו אולי גם יותר מהנדרש, כך שירחיק אותו ממך. מכאן שגם את צריכה להתנהל באיזון נכון בין הצרכים השונים, ואולי ייקל עלייך אם תצליחי ליצור קשר טוב בעצמך איתה.אני מניח שזה יהיה קשה לך, כי את מתבודדת יותר, וללא קשר עם הורייך, מה שיקשה עליך יותר ליצור קשר כזה. את באה לא רק עם ההרגלים שלך, אלא גם עם ההתנגדות מראש לאפשרות הזו, וכנראה גם שופטת אותו לפי ההתנהלות והתפיסה שלך. מכאן שהיכולת שלך ליצור איזון נכון בין הצרכים גם היא לא תהיה קלה.