ייעוץ זוגי לבד: מה לעשות?
סופי
חוסר בהירות
⌄
היי,שמי סופי, אני אמא ל-3 ילדים ועובדת במשרה מלאה.מידי יום אני משכימה קום מארגנת סנדויצים לילדים ולבעל+מנה חמה לגדול לצהריים, דואגת לילדים, מלבישה ומסדרת והכל לבד לבד!עד כאן הכל טוב ויפה....הבעל כל הזמן הזה ממשיך לישון וברגע שהוא קם, אוסף את האוכל שלו ועף לעבודה....בלי שום עזרה מצידו בבית.כשהוא חוזר הביתה בסביבות 5 הוא מצפה שהכל יהיה מתוקתק ומסודר (אחרי שגם אני סיימתי את העבודה ב-4) ושתיהיה לו ארוחה חמה וטעימה על השולחן ....איך אני יכולה להספיק כ"כ הרבה? אין לי שום עזרה בבית. הילדים עדיין קטנים.קשהלי כ"כ, עד כדי שמרוב לחץ אני צועקת על הילדים ובסוף לא מספיקה כלום (להגנתו הוא טוען שכל הנשים ככה...) הוא פשוט מלחיץ אותי, אתמול- לא הספקתי להכין לו,יותר מאוחר כשהילדים הלכו לישון העמדתי סיר, עוד טרם האוכל היה מוכן הוא נכנס לאמבטיה וצעק לי שהוא לא יאכל את האוכל- כי כבר יותר מידי מאוחר, בלית ברירה כיביתי את הסיר והכנסתי למקרר. (למחר?)היום בבוקר, כמו האישה הכי מסורה הכנתי לו את הסנדוויץ הכי מפנק וציפיתי שהוא יקח, הוא לא לקח... התקשרתי אליו והוא ענה לי שהחל בשביתת רעב, אם הוא לא אוכל, אז לא אוכל....מה אני עושה איתו, מצד אחד הוא טוען לי שהוא מאאאאאד אוהב אותי ובחיים הוא לא יבגוד בי וכל הזמןהוא מלטף ומחבק... (אולי רק מינית? אני נחשבת לאישה מאד נאה וסקסית) ומצד שני כזה יחס משפיל? אגב, שמתי לב הבוקר שהוא השחית דבר יקר ערך, בכוונה תחילה- מתוך נקמה, משהו שקשור לעבודה שלי, כמה אני יכולה ליספוג? מחכה לתשובה ולדעה בנושא, תודה רבה מראש, סופי ל
סופי
חוסר בהירות
⌄
תעזרו לי,אני נואשת, אני לא יודעת מה לעשות, למי לפנות, קשה לי כ"כ, אני כ"כ צעירה וקטנה ....תודה ענקית,סופי
סופי
חוסר בהירות
⌄
משו... מישו....מחכה לתשובה מהירה
ד"ר אורן חסון
למה את צריכה ללכת ליעוץ זוגי לבדך
⌄
סופי יקרה,
אם כתבת גם את שתי הודעות ההמשך בעצמך, נראה לי שאת מוכרת את עצמך בזול. את אולי קטנה (בגובה), אבל לא צעירה כלל. יש לך שלושה ילדים, אחריות על הילדים, כמעט בלעדית, ועבודה במשרה מלאה. את בוגרת ואחראית. הבעל שלך הוא זה שנשמע לא בוגר ולא לוקח אחריות. אז שלא תתבלבלי, בבקשה.את צודקת. המכתב שלך גם הוא מעיד על התבגרות. הגעת לשלב שבו את מוכנה לומר: מה שקורהזה לא בסדר, צריך לעשות משהו. אני כבר לא מוכנה להיות שק חבטות, משרתת ואשת שעשועים, הכל בחבילה אחת.אתם צריכים ללכת ליעוץ זוגי, אבל ההערכה שלי היא שהוא לא יסכים. למה שייתן למישהו (או לך) את האפשרות לשנות את המקום שכל כך טוב לו בו? התחילי ללכת ליעוץ זוגי לבדך. אל תבקשי מבן זוגך דבר, ואל תדרשי ממנו להגיע איתך ליעוץ בשלב הראשון. תגידי לו שהחלטת ללכת ליעוץ זוגי לבדך, וזה בסדר שיישאר בהתחלה בתחושה של אי ודאות מסויימת, כלומר, שאולי לפתע לא הכל בשליטה מלאה שלו. הוא יבחן אותך יותר, הוא יהיה פחות בטוח בעצמו, כנראה גם יותר קשוב אליך, ואולי אפילו יותר גמיש ויותר נכון לשינויים בהמשך, בעקבות זה. יש גם סיכוי סביר שהוא יצטרף ליעוץ בהמשך, ואם לא – כשאת הולכת למי שהוא מומחה לתקשורת זוגית, יש סיכוי טוב שתלמדי לשנות משהו בהתנהגות שלו גם אם הוא לא יצטרף לתהליך עצמו.אם את לא בטוחה, אני מציע לך להתייעץ איתי (ראי באתר שלי:יעוץ טלפוני חד פעמי).