קשר דועך: מה לעשות?

תאריך פנייה: 23.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטע- שם בדוי
מערכת יחסים הרסנים ועוד
23.07.2010 • 20:06

שלום,
אני בת 23, בזוגיות כבר שלוש שנים עם בחור, עוד מהתקופה בה היה בצבא. הוא החבר הראשון שלי ואני החברה הראשונה שלו. בשנה האחרונה אנחנו נתקלים בקשיים. יש לנו אין ספור טענות אחד לשני ובממוצע, כל חודשיים יש פרידה של שבוע וחזרה.לאחרונה הוא החליט ללמוד רחוק מהבית ולטוס לפניכן לטיול בחו"ל. אני לומדת כבר כמה שנים אבל גרה קרוב לבית מגוריו שלו. אנחנו לא מתגוררים ביחד. הרגשתי צורך לציין שההחלטה הזו כואבת לי כי הוא לא לוקח אותי בחשבון ואילו אני כן לקחתי בחשבון את המרחק ממנו כאשר אני התחלתי ללמוד.באופן כללי הוא מעדיף לצאת למסיבות ולהיות עם חברים מאשר איתי. כל פעם שניהלנו על זה שיחה, זה השתפר לשבוע ואז הפסיק. בחלק מהויכוחים האחרונים, אפילו לא היה ניסיון שיפור כמו פעם. מפריע לי מאוד שאני לא ראשונה בסדר העדיפויות שלו כאשר הוא כן ראשון אצלי ואני כן חושבת עליו לפני כל דבר שאני עושה.בחודש האחרון אנחנו פרודים אבל נפגשנו במקרה השבוע והמפגש התגלגל לשיחה ארוכה מאוד של כמה שעות במהלכה בכינו, כרגיל. הוא אמר לי בכנות שהוא כבר לא מרגיש את האהבה שהייתה לנו פעם ובאופן כללי מרגיש די לכוד, די נחנק בגלל שהוא היה רק איתי בחיים, למרות שאני לא יושבת לו על הראש ואומרת לו "בוא נתחתן", גם לי יש תוכניות רבות לפני שאני חושבת על חתונה.הוא אמר שהוא רוצה להיות עם בחורות נוספות ושכל גבר בעולם, שלא הייתה לו אנטימיות (בלשון יפה) עם יותר מבחורה אחת, ירצה את האינטימיות הזו עם אחרות (במילים פחות יפות- רוצה לשכב עם אחרות). מיותר לציין שזה פגע בי לא פחות.. אם זה היה הפוך איך זה היה מתקבל?? אני מכירה את הגישה הזו ואני מאמינה שהרבה גברים באמת חושבים ככה, אבל קיוויתי שזה יפסח עלינו..בכל מקרה- הוא התקשר אליי אחרי המפגש הזה ואמר לי שהוא מתגעגע וכבר לא יודע מה לעשות. מצד שני- גם אני התגעגעתי אליו אבל אני יודעת רציונלית שזה לא הדבר הנכון לעשות- לחזור. אני לא מרוצה מהיחסים ואם אני אשאר איתו, למרות הכל ולמרות החוסר באושר, אני אעשה זאת בגלל נוחיות ופחד מאינטימיות עם מישהו אחר ובכלל מקשר עם מישהו אחר. אני חוששת שאכיר מישהו שלא יהיה רציני כלפי ואני לא רוצה הרבה מערכות יחסים בחיים. אני רוצה למצוא את הבחור האחד שאני אהיה איתו "עד הסוף".. לא בקטע של לחץ חתונה אלא כי אני לא טיפוס הדייטים וטיפוס המשחקים בין גבר לאישה. אמרו לי שזו גישה של אישה מבוגרת יותר שכבר רוצה להגיע ל"מנוחה והנחלה".. אולי.ואני ממש מיואשת.. זה מאוד מעסיק אותי.. אני כ"כ מפחדת לצעוד לעתיד.. אודה לעצה..תודה.

ד"ר אורן חסון
האם אפשר להגיע ישר לבן הזוג הנכון?
24.07.2010 • 23:24

נטע יקרה,
נדמה לי שאני יכול לתמצת את מה שכתבת בכך שאת נמצאת בקשר שהולך ודועך, שבו בן הזוג שלך הוא כבר לשעבר, שהוא עדיין קצת מתלבט, אבל רוצה אותך פחות מכפי שאת רוצה אותו, ועדיין אינו בשל לקשר זוגי, לפחות לא איתך, ושאת פוחדת ממה שיקרה אחר-כך. התוצאה היא שאת לא יוזמת פרידה אפילו שאת כבר לא מרוצה מהיחסים ביניכם, אלא מחכה להחלטה שלו. ועושה רושם ממילא שהחלטה סופית, היא רק עניין של זמן, כי הוא כבר החליט. כך שהאמת היא שאולי לא כל כך משנה מה תחליטי, ממילא תגיעי לאותו המצב.אז לא כדאי שתכיני את עצמך לשלב הבא? את פוחדת בעיקר כי את חסרת נסיון. זה עובר אחרי שמתחילים. וכל עוד את מוצאת חן בעיני עצמך, תמצאי חן גם בעיני אחרים. ואם את לא מוצאת חן בעיני עצמך, כדאי שתתחילי לבדוק למה, ולהפוך את עצמך ליותר מעניינת לעצמך. קודם כל.ובאשר לכמה קשרים יהיו לך... החברה שלנו היא חברה חופשית. קשה לדעת מראש כמה קשרים יהיו לך. את יכולה לנסות רק קשרים רציניים, כפי שניסית קודם, אלא שלא תמיד זה עובד. האלטרנטיבה שתיצור מעט מאד קשרים היא חברה מסורתית, עם מערכת שידוכים שלא תאפשר כמעט להתחרט כשלא טוב, ואני בטוח שגם את זה את לא רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083