קשר גלוי: מה לעשות?

תאריך פנייה: 24.12.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירב
זוגיות
24.12.2013 • 08:59

לד"ר אורן חסון בוקר טובלפני כחודשיים סיימתי קשר עם בן אדם שלאורך כל הדרך זילזל בי והייתי עיוורת עד שהחלטתי לסיים את הקשר והוא קיבל את זה מאוד קשה אך זאת היתה החלטה שלמה עם עצמי ולכן ניתקתי את הקשר.הוא ניסה מדי פעם אבל אמרתי לו שזה לא ילך.עכשיו היכרתי מישהו מאוד נחמד שרצה אותי כבר מזמן אבל דחיתי אותו בגלל שהייתי בקשר עם בן זוג.לפני כמה זמן התחלנו לדבר והוא הזמין אותי לצאת,סיפרתי לו שלא מזמן יצאתי מקשר זוגי .הוא אמר שכבר מזמן הוא רצה אותי והוא כל כך שמח שהתחלנו קשר שלא איכפת לספר את זה לכל העולם.הוא גם אמר לי שהוא מאוהב בי אבל אני ביקשתי לראות לאן העניינים יתקדמו ונמשיך בקשר רק שעדיין לא לספר לאף אחד.עכשיו אנחנו בקשר יצאנו כמה פעמים ובאמת טוב לנו ביחד.עכשיו אני שלמה מאוד עם הקשר הוא מרעיף עליי הרבה אהבה ואני מעוניינת לספר על הקשר ביננו.בעיקר לאנשים שמכירים אותנו אבל לא יודעים כלום.שאלתי היא איך לדבר איתו על זה שאני רוצה שהקשר יהיה גלוי ולא מוסתר כמו שרציתי בהתחלה.אני לא בטוחה אבל משום מה נראה לי שכבר נוח לו עם הקשר המוסתר ובגלל זה אני לא יודעת איך לדבר איתו אודה לך אם תתן לי רעיון.יום נעים

ד"ר אורן חסון
קשר גלוי
25.12.2013 • 16:31

מירב יקרה,
לא כתבת את גילך, וזה יכול היה לסייע לי מאד. גם לא כתבת כמה זמן היה הקשר הקודם שלך, גם אם זה פחות חשוב לצורך השאלה.אני חושב שאת צריכה להיות גלויה, ו לא למשוך זאת עוד. כלומר, לפני שיתחיל להתרגל לרעיון שיש לו חופש להיות עם ולהרגיש בלי, או להיפך. הוא באמת רצה אותך. אני לא יודע אם משהו השתנה אצלו, ואני מניח שלא. אלא שהשארת הקשר כקשר סודי, יוצרת אצלו מצב שלא מעט גברים רוצים להיות בו: שיש לו בת זוג, על כל ההטבות הקשורות בכך, מיניות, חברתיות ונפשיות, אבל גם מידה של חופש כלפי חוץ. הסיבה העיקרית לכך היא שבכל בחירה שאנחנו עושים יש לנו נטיות מכיוונים ובמימדים שונים שהן לא פעם מנוגדות. לא שאנחנוכךאוכך. אבל אנחנו בוחרים את מה שאנחנו רוצים יותר. הוא רצה אותך כבת זוגו, וכנראה שגם עדיין רוצה. אבל איפשרת לו מחשבה מגוונת יותר. אולי... כי אולי את טועה במה שאת חושבת עליו.אני חושב שהכי פשוט זה להתחיל בהסטוריה: "אני יודעת שבהתחלה רציתי לשמור על הקשר בינינו בסוד, והיו לי הסיבות שלי, שאתה יודע אותן (אני מניח שאמרת לו למה). אני מודה לך ובאמת מעריכה את זה ששיתפת פעולה איתי. עכשיו, הזמן חלף, ואשמח להפוך אותו לגלוי." מסובך?ואפשר אפילו מבלי לדבר על כך, ליזום מפגש עם חברים, משפחה או מי שתרצי לחשוף את זה בפניו, כך שזה יהפוך לגלוי באופן טבעי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083