קשר: גילאים והשפעת הסטטיסטיקה

תאריך פנייה: 03.11.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורחת
הפרש גדול בגיל
03.11.2009 • 17:35

ערב טוב לך ד"ר חסון.רציתי את חוות דעתך בנוגע לקשר שאני נמצאת בוא.אני אשה גרושה + ילדים , בשנות ה - 30.התחלתי לא מזמן בקשר עם בחור רווק שצעיר ממני ב- 8 ! 8 שנים!אני מודעת לעובדה שאני נראית מאוד צעירה לגילי ויפה ומושכת אך לא תארתי לעצמי שאהיה בקשר עם החור כ"כ צעיר ממני. הוא התחיל איתי ואני הסברתי לו בנימוס שזה לא מתאים מבחינת גיל , זה לא הפרש של שנה שנתיים גג 3 ש'. הוא אמר שאני מאוד מוצאת חן בעיניו והוא לא מיחס חשיבות לגיל ואמר שהיה לפני שנתיים בקשר ארוך עם משהי בגילי ובמצבי (גורשה עם ילדים)הסכמתי לצאת איתו לדייט. ומה שקרה לי באותו ערב לא קרה לי בחיים - אהבה ממבט ראשון!!! ומאז אנחנו בקשר רציף : טלפונים אסמסים ..הוא טורח לומר לי בוקר טוב או לילה טוב כל יום.. כל פגישה שלנו מדהימה וקשה להפרד.אני מודעת לכך שיש סיכוי שזה לא יחזיק בגלל הפרשי הגילאים. הוא מבחינתו רוצה אותי , אך אני לא ממש מסתמכת על ההרגשות העכשוויות שלו.רציתי את חוות דעתך .בתודה וברכה.

ד"ר אורן חסון
קשר, כשהוא צעיר בהרבה
04.11.2009 • 10:41

אורחת יקרה,
ראי, הסטטיסטיקה אומרת שנישואים יציבים יותר כאשר הגבר מבוגר מהאשה בכמה שנים. הם יציבים פחות, כאשר האשה מבוגרת מהגבר מכמה שנים. אבל זו סטטיסטיקה, המורכבת מאוסף של נקודות, שחלקן הוא זוגות שבהן האשה מבוגרת מהגבר במספר שנים, והם יציבים לאורך זמן (ואני מכיר כאלה, גם בהפרש של 8 שנים). ולכן, בואי ונעזוב לרגע את הסטטיסטיקה, ונדבר עליך.כשאני מנתח מאמרים העוסקים בנתונים מהסוג הזה, על גורמים אובייקטיביים המייצבים או מערערים נישואים (ראי דוגמא, גם אם חלקית, בראיון הרדיו שהיה לי לפני כמה ימים עם גבי גזית ונתן זהבי,כאן – ברדיוFM103, מתאריך 28.10.09), אני יכול לומר שיוצא מכך שכל גורם שמביא למתח בין בני הזוג, הוא גורם שעלול לערער את הנישואים. כך גם הפרשי גיל. כי הרי "מקובל" הפוך. גם בגלל הביולוגיה (כאשר כל היתר זהה [והוא לא], גברים נמשכים בדרך כלל לסממנים חיצוניים של נשיות צעירה), וגם בגלל מוסכמות חברתיות. אלו יכולות לבוא מסביבתך, ואת עלולה למצוא את עצמך שואלת, לעיתים קרובות, איך רואים אותך מבחוץ ומה חושבים עליך, ועד כמה זה נראה "זנותי" בעיני אחרים. וגם הוא עלול לקבל מהחברה שלו שאלות דומות והפוכות, שיחלחלו בתדמית שלו. אלו הם הדברים שעלולים לערער את הקשר שלכם במצב הזה, אבל זה הכי רע שיכול להיות. יש לזכור שלא פעם, בהפרשים גדולים ובגילאים מסויימים, יש גם פער בסטאטוס החברתי והכלכלי (כשהוא נמצא יותר בתחילת דרכו המקצועית), שגם הוא יכול להפריע.אם את מרגישה שהוא אכן רציני (ובינתיים הקשר רק בתחילתו), ושאתם חזקים מספיק נפשית כדי להתגבר על זה לאורך זמן, לכו על זה. אם את חושבת שזה קשר שיכול להיות נפלא, אבל אולי רק לכמה שנים, ויתפרק אחר-כך, תחליטי אם זה מתאים לך. וקחי בחשבון שכמחצית הקשרים נמשכים ממילא רק כמה שנים ומתפרקים אחר-כך. אז לפחות שתהיינה כמה שנים טובות, ו"נראה אחר-כך מה יקרה". גם זו פילוסופיה של חיים שאת צריכה לדעת, מתוך ההכרות שלך עם עצמך, אם את יכולה לעמוד בה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083