הוא לא עונה? מתי לדאוג?

תאריך פנייה: 03.11.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתלבטת-
התלבטות קשה
03.11.2009 • 21:36

שלום
!לפני כשנה וחצי סיימתי קשר של כמעט שלוש שנים. שנינו בני 27הקשר היה לא פשוט- אהבה ענקית מאוד, חיבור מאוד מיוחד אבל יחד עם זאת היה קושי מאוד גדול- התקשורת הייתה בעייתית וצינית, לא תמיד היינו מצליחים לדבר על הדברים ולהיות מתואמים ברצונות שלנו, הייתה הרבה עקשנות והרבה מאוד פרידות. ניסינו טיפול זוגי שטורפד על ידי בן זוגי לשעבר. מאוד רצינו אבל זה לא הצליח, לבסוף הוא נפרד ממני (בפעם המי יודע כמה..)הפרידה הייתה לי מאוד קשה. בחודשיים הראשונים לא הסכמתי שנהיה בקשר, לאחר מכן נפגשנו כפעמיים היה קשה כי הרגשות צפו אבל ידעתי שאני לא באמת רוצה שנחזור.הוא הכיר מישהי והתחיל לצאת איתה- בהתחלה זה היה בעיקר על בסיס סקס ולאט לאט הם הפכו לזוג.בחודשיים האחרונים אני חושבת עליו הרבה, חולמת עליו ומרגישה אותו (חלמתי שהוא נפרד מחברתו ביום שהוא נפרד ממנה !) לא היה טריגר למחשבות- זה פשוט קרה.. ואני תוהה עם עצמי מה זה אומר ששנה וחצי אחרי אני עדיין חושבת עליו ומרגישה אותו ככה.בהתחלה לא דברתי איתו על כך ולא שיתפתי אותו במה שקורה לי, אך בימים האחרונים הרגשתי שזו הזדמנות טובה לבדוק את זה..דברנו והעלתי את העניין, אך גם אמרתי שיהיה נכון יותר לדבר על זה פנים מול פנים. אמרנו שנפגש ביום מסוים, זה לא הסתדר ויום למחרת הוא יצר קשר מיוזמתו וביקש לבוא.הוא הגיע ודברנו על זה, שיתפתי אותו במה שעבר עליי לאחרונה ושאלתי אותו אם גם הוא מרגיש דומה ומה היה אומר אם הייתי מציעה לו לנסות שוב את הביחד שלנו.הוא אמר שהוא כן חושב עליי לפעמים (הוא אמר שהוא לא יודע אם זה דומה למה שעובר עליי) ושהרגשות עדיין קיימים. אמר שצריך זמן לחשוב על זה שבעיניי זה בסדר גמור, בכל זאת הפלתי עליו סוג של פצצה..הוא אמר שאם ניקח את זה לאט- ניפגש, נדבר ואכן נרגיש שהדברים שונים אז הוא כן היה רוצה שנחזור.אמרתי לו שאני לא לוחצת ולא מבקשת ממנו תשובה חד שמעית, אבל כן מאוד רוצה שיהיה אמיתי, כנה ועיקבי לגבי הדברים האלו ושאם אנחנו מנסים שוב אז הפעם זה צריך להיות שונה. אני יודעת שהוא לא שיתף אותי אפילו ב 50% ממה שהוא באמת מרגיש וגם אמרתי לו את זה (הוא בנאדם כזה) אבל חשוב לי מאוד לעשות את זה נכון (גם לי וגם לו) ולא לחזור על טעויות עבר.מניסיון עבר איתו הוא יכול להדחיק את הדברים האלו ולא ממש להתמודד איתם אלא אם אני אעלה זאת שוב ואת זה אני לא רוצה לעשות. זה חלק מהשינוי בעיניי.היה ערב ממש טוב יחד. דברנו המון, צחקנו , העלנו המון זכרונות והיה כייף יחד- ממש כמו פעם.אני בדלמה גדולה. אני לא באמת יודעת האם לחזור יהיה הדבר הנכון מצד אחד, אך מצד שני אני לא יודעת מה לעשות עם המחשבות והרגשות האלו.אני לא רוצה לפתוח את הנושא שוב איתו ולשאול אותו האם חשב על זה וכדו' , כי חשוב לי שזה יבוא ממנו ואני לא "אאכיל אותו בכפית" , אך מצד שני- מתי אני צריכה לדואג אם הוא לא מחזיר תשובה?אשמח לעצות.תודה!

ד"ר אורן חסון
לוח זמנים כקנה מידה
04.11.2009 • 11:02

מתלבטת יקרה,
אני לא יכול לתת לך, כמובן, לוח זמנים של "מתי את צריכה להתחיל לדאוג אם הוא לא מחזיר לך תשובה". אבל ברור שככל שהזמן יתארך, פרושו שאינו דלוק על הרעיון כפי שאת. ייתכן שהוא בסדר איתך, ומשתף איתך פעולה, כדי שלא לפגוע בך. ואז, אכן, התרחקות והימנעות הדרגתית הם סימן. כי אם הוא רוצה אותך באמת, הוא יפעל לעשות הכל כדי שזה יקרה, ואם הוא עושה מעט מאד, אז אולי הוא לא כל כך רוצה. בעיקר עכשיו, כשהוא יודע שאת כן רוצה, ושזה הצ'אנס לאפשרות להיות ביחד.וגם אם הוא לא ירצה, זה לא אומר בהכרח שהוא לא אוהב אותך. לפעמים אנחנו אוהבים מישהו, ויודעים שאין לזה סיכוי, ולכן מתרחקים ממנו כמו מאש, כי יש שם חום, אבל אנחנו לא רוצים להישרף.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083