מצבי רוח משתנים בזוגיות
אושרה
חזרה לאקס
⌄
שלום.
התגרשתי לפני שנה לאחר שנתיים של מאבקיים משפטיים.כשנפרדנו בעלי עלה על זה שסימסתי עם גבר זר במשך חצי שנה. יש לציין שאלו היו אסמסים ידידותיים בלבד בלי שום רקע רומנטי ובלי מפגשים. בעלי לקח את זה קשה וקרה לזה בגידה.לאחר שהתגרשנו ורצינו להרוג אחד את השני בבתי משפט חזרנו להיות בקשר. דיברנו על מה שקרה, יותר נכון הוא הוציא את כל הכעסים שלו עלי. אנחנו במצב של ביחד וכל אחד לחוד. תלוי במצבי רוח שלו. שהוא נזכר במעשה הוא מתרחק ואנחנו בקושי נפגשים, ושהוא מתגעגע הוא מסמס ומקרקר סביבי.הוא טוען שהזמן יעשה את שלו, וכרע הוא לא יודע מתי הוא יחזור, אם בכלל. הוא צריך להרגיש אותי ולתת בי אמון מחדש.אך אין לו הגדרת זמן. לי קשה להיות במצב הזה של זוגיות שבעיני היא לא נורמלית , נראה כאילו הוא מתעתע בי ורוצה שאהיה תלויה בו רגשית , מה שכבר קרה אלי. כשאמרתי לו לא פעם שיקח את הזמן שלו אבל אני רוצה שנתנתק בינתיים כי זה לא עושה לי טוב , אז הוא מתעצבן ומזכיר לי שכמו שהייתי מסוגלת לסמס חצי שנה אין סיבה שלא אהיה עכשיו במצב הזה.לא יודעת מה לעשות, אני מתוסכלת מהמצב . לא מצליחה לתפקד בחיי היום יום, לא יודעת מה עובר עלי . אני אוהבת אותו ורוצה אותו למרות חסרונותיו, אך לא בכל מחיר, מרגישה שהוא מעניש אותי, למרות שהוא טוען שלא. שהוא פגוע ואני לא מבינה את המצב שהוא נמצא.האם זה טוב שאני נמצאת בקשר כזה איתו או שעדיף להתנתק עד שיחליט עם עצמו ויהיה נקי מטינה וכעס ממה שהיה.תודה
n
חזרה לאקס
⌄
מנסיון זה לא עובד.כאשר גבר מרגיש שבגדו בו פעם אפילו שזה לא מה שהיה, קשה לו מאוד לחזור ולתת אמון מלא שוב והיחסים בטח לעולם לא חוזרים להיות מה שהיו את תמיד תשארי על הכוונת...ברגע שתרגישי שהכל כשורה, ואפילו מעולה הוא מבחינתו לא ישכח ותמיד ישאר עם האצבע על הדופק, במריבות הוא לעולם יזכיר לך שאת עשית את הטעות ושברת את האמון וכך תמצאי את עצמך כל פעם מנסה לפצות מחדש.שוב תלוי גם באופי של הגבר, אך כך זה היה אצלי ולבסוף נגמר בסכין בגב...לשיקולך....
ד"ר אורן חסון
מצבי רוח משתנים
⌄
אושרה יקרה,
ברגע שאת מרגישה מתועתעת, הרי הוא מתעתע בך. וזה נכון בין אם הוא עושה זאת במודע ובמכוון, ובין אם משום שהוא מבולבל, ונתון למצבי רוח משתנים. זה המצב שלו, וללא טיפול משמעותי, שבעזרתו יוכל להתייצב יותר (ואז, ייתכן שירגיש שיהיה יציב יותר דווקא בלעדייך!), זה ימשיך להיות המצב שלו לאורך זמן. ובכלל, יתכן שהוא יתייצב הרבה יותר מהר, עם או בלי טיפול, דווקא לאחר ניתוק מוחלט ממך. כך שמוטב שתבני את חייך לפי המצב הנוכחי, ולא לפי הציפיה או התקווה שדברים ישתנו. טבעם להשתנות, אם בכלל, מאד מאד לאט.בדרך כלל, אגב, אנחנו נוהגים למחוק הודעות של גולשים. הפעם החלטתי להשאיר אותה כדוגמא לסיום אפשרי של מצב דומה, למרות שברור שמדובר במקרה פרטי, ולא בהכללה.