קשר בתנאי לחץ: דרכי התמודדות

תאריך פנייה: 16.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בלי שם
עול הפרנסה
16.01.2012 • 18:10

שלום רב
יועץ יקר, אני במערכת יחסים בשנה האחרונה, הכול היה טוב בנינו מבחינת התקשורת האהבה ויחסי המין. אך בחודשיים האחרונים חל שינוי משמעותי מצידו. הוא לא משקיע ולוקח אותי כמובן מאליו ואף מזלזל בי למרות שאני עושה המון מאמצים על מנת לרצות אותו ושהיה לו טוב יותר נכון שהיה לנו טוב. (אולי אני עושה יותר מדי...)- ברור לי שבמרוץ השנים והימים אנחנו פחות משקיעים אבל הוא עושה את זה בצורה קיצונית. כשאני מעירה לו על חוסר הזמן שהוא מקדיש לזוגיות ולי הוא טוען שהוא עסוק בלהחזיר הלוואות וחובות על מנת שהיה לנו עתיד בטוח מבחינה כלכלית. אבל בקצב הזה אני מרגישה שלא יהיה לנו עתיד משותף מבחינה זוגית בסוף . בנוסף לכל זה, בגלל שהוא עובד כל כך קשה חוץ מזה שאין לו כוח וזמן הוא גם לא ממש מתפקד מבחינה מינית וכל הזמן מתחמק ממין בצורה קבועה שוב בטענה שהוא עייף ואין לו כוח בגלל העבודה. ניסיתי להסביר לו הרבה פעמים שלא נוח לי עם המצב הזה וזה גורם לי לתסכול מיני ואישי אבל הוא חוזר על הטיעון שלו שזה לטובת שנינו ועתידנו. אני כבר מיואשת ומרגישה לא בזוגיות ומאוד מתוסכלת מבחינה מינית זה מגיע לרמה של דיכאון וזה נמשך לאורך כל היום (מבחינת העבודה/הלימודים ועוד). יש לציין שאני מאוד אוהבת אותו ואני בטוחה שהוא אוהב אותי אחרת הוא לא היה עושה את כל מאמצי הפרנסה. מה עושים? האם זה סיבה מספיק טובה לנתק קשר? האם אני אמורה להציב תנאים (כי גבולות אני לא מצליחה). תודה רבה מראש

ד"ר אורן חסון
זוגיות בתנאי לחץ
18.01.2012 • 11:53

בלי שם יקר,
לפעמים קורה שהקשר יכול להיות נפלא וטוב, אבל בתנאים אחרים או בזמן אחר. ובכל זאת, יש כמה דרכים להסתכל על זה, והרבה תלוי ביכולות והסבלנות וההתנהגות שלך ושלו. ראשית, ראי את תשובתי לספיר, שאלה מתחת. שקלי אותה, זו אפשרות אחת (וראי את תגובתה לתשובתי – תחת השםdapir, 4 פנית למעלה). אפשרות אחרת היא שהלחץ שמופעל עליו באמת יפריע גם לך וגם לו או רק לאחד מכם להמשיך כך, בין אם הוא "לומד", בשל הלחץ החיצוני, להתרחק ממך, ובין אם את לא תצליחי להיות סבלנית מספיק – ואולי גם בצדק, זה משהו שאני לא יכול לדעת. גם את לא, וזה מה שגורם לך להתחיל לפקפק ולאבד סבלנות. כי יכול להיות שהוא יתאושש בסוף, אבל אז המרחק ביניכם יהיה כזה שהוא ירצה להיפרד, ואולי גם את.ודרך אחרת, שגם היא דורשת סבלנות, היא להיות עם הרבה אורך רוח, ולנסות לשנות לא בדרך של תוכחה, אלא בדרכים חיוביות וחיזוקים חיוביים (ראי מאמר עלחיזוקים חיוביים), שיחזק יותר את הקשר, לפחות ביחס למה שקורה כרגע, על הלחצים שבהם אתם נתונים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083