הקשר השתנה? טיפים להתמודדות
sapir
ללכת או להשאר
⌄
היי אני בת 23 ואני גרה עם הבן זוג שלי כבר 4 חודשים. ראוי לציין שגרנו ביחד כבר שנה וחצי לפני זה רק בחו"ל, שם היה הרבה יותר קל. מאז שחזרנו לארץ ועברנו לדירה החדשה אני מרגישה שדברים נדפקו. דברים השתנו. הוא החל ללמוד ולעבוד וזה מה שממלא את מלוא הזמן הפנוי שלו. אבל מה איתי? אני יודעת לעשות את ההבדלים בין קשר בחו"ל מלא חופש לבין עכשיו שהוא גם בלימודים. אבל אני מרגישה שזה לא חסר לו כמו לי. אנחנו לא יוצאים כבר, אין ערך לימים מסויימים כמו למשל שחגגנו שנה זוגיות לא מזמן ואני השקעתי כמו תמיד (אני תמיד קונה מתנות ומשקיעה אני אוהבת) והוא לא עשה כלום. בטענה שאין לו זמן. וגם ביום הולדת שלי לא מזמן הוא לא עשה כלום אפילו לא פרח. הלכנו לסרט סה"כ אבל ציפיתי ממנו לקצת יותר, מה קשה ללכת לקנות משהו קטן שרשרת צמיד משהו שיעשה הרגשה טובה של יום הולדת? אני אוהבת גבר מפנק. בתחילת הקשר שלנו הוא היה ממש משקיע, ולאט לאט זה דועך. אני מרגישה שכבר אין רומנטיקה אני מרגישה שאני הגבר בבית, אני כל הזמן רוצה לצאת ולעשות דברים בשביל הקשר קונה הפתעות כאלה שרק מעלות חיוך ואני מרגישה שזה כבר נהיה לו רגיל, כאילו הוא פשוט נהנה מזה והתרגל לזה. אני לא מרגישה שאני מקבלת מה שאני זקוקה לו וחשוב לציין שהוא מדהים ואני אוהבת אותו והוא עושה בשבילי הכל ונורא דואג לי, אבל בזמן האחרון אני מרגישה שאני עדיפות אחרונה, שחשוב לו יותר ללמוד ולעבוד (הוא בא מבית לא עמיד ולכן הוא חייב לעבוד ולממן את הלימודים לעצמו) ואני נורא משתדלת לתמוך בו כמה שאפשר ואני עושה הכל כדי שהוא יהיה מאושר אני אפילו לא אוהבת את הדירה הזו שאני כל היום תקועה בה ולא טוב לי כאן אבל אני מוכנה להיות כאן כדי שיהיה לו טוב (זה קרוב לו ללימודים) אני מרגישה שאני מקריבה ומוכנה להקריב הרבה יותר בשבילו מאשר הוא לי. ואם יקרה וזה ימשיך ככה הוא יעדיף להפרד ולהמשיך בשגרת חיים הזו של לימודים עבודה. בסוף הוא יחבק את התעודת גמר שלו בלילה ולא אותי. אני לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שאני מוכנה לעשות בשבילו הכל אבל מרגישה שהוא לא יודע לתת אהבה כמו שצריך, שלנשק ולחבק תוך כדי שינה זה לא מספיק לי. אני רוצה שהוא יאהב אותי כמו בהתחלה יחזר אחריי, רצוי לציין שאנחנו כבר לא כלכך שוכבים אני מרגישה שלא בא לי והוא פשוט זורם עם זה.. ותמיד שזה עולה הוא אומר "את אומרת שאת לא מרגישה טוב" האם הקשר הזה נהיה הרגל? האם ללכת או להשאר? לוותר על אהבה ענקית? מה לעשות.
ד"ר אורן חסון
שווה!
⌄
ספיר יקרה,
עושה רושם שאת דווקא האשה בבית, כי את היא זו שיוזמת יותר בענייני הקשר. למרבה הצער, לאחר תחילת הקשר שבה הגבר מחזר יותר, התחזוקה של הקשר במקרים רבים הופכת להיות נשי יותר מאשר גברי.את כותבת שבסוף הוא יחבק את תעודת הגמר ולא אותך, והפגיעה מדברת מגרונך. יתכן שהוא רואה זאת אחרת. יתכן הוא רואה שכך, בעזרת התעודה וההצלחה שלו, הוא יהיה ראוי לך יותר. אחרי הכל, לגברים (יותר מאשר לנשים) זו המקבילה לטיפול היופי. זה הערבות שלו גם לכך שהוא יוכל להבטיח לך תנאים כלכליים טובים יותר.סדר העדיפות שלו השתנה. אותך הוא השיג, או לפחות כך הוא מאמין. יש לו עוד מטרות בחיים, שגם הן חשובות מאד, והן האפשרות לקיום ועניין. והשאלה היא עד כמה האהבה שלך נשארה ענקית, גם כאשר סדרי העדיפות שלו השתנו? זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך או לא רואה איתך עתיד. זה אומר שהוא בונה את עצמו כאדם וכגבר מצליח, ואת מרגישה מאויימת הן משום שהוא מקדיש לך פחות ואת לכן פחות בטוחה באהבתו, והן כי אולי, אם הוא יהיה כזה מצליח, אולי הוא יחפש אחר-כך מישהי מצליחה יותר?זו שאלה שאני שואל בעיקר כי את אומרת שאת מרגישה "תקועה" בבית. אולי כדאי שתנצלי את הזמן כדי לבנות את עצמך, אישיותך, מקצוע שתאהבי ותרצי, ואולי תחביבים או עיסוקים אחרים ו/או חיים חברתיים. כשאת תרגישי שווה, אולי תפחדי פחות, ואולי גם הוא ירצה אותך אפילו עוד יותר.
פשוט להחליט
ללכת או להשאר
⌄
הי ספיר,הייתי ממליץ לך להתמקד במה שאת מרוויחה.אם תישארי, תרוויחי משהו ותפסידי משהו. וכך גם אם תבחרי ללכת. זאת המשמעות של בחירה בין שתי אפשרויות (ללכת או להישאר).ברוב מה שכתבת, קראתי מה את מפסידה בהחלטה - מה את מפסידה כשאת נשארת ומה את מפסידה כשאת הולכת. מעט מידי קראתי מה את מרוויחה מכך שתחליטי להישאר או ללכת.הייתי ממליץ לך להתמקד בזה. אני חושב שאז יהיה לך יותר פשוט להחליט - ללא קשר להחלטה שתקבלי.בהצלחה.