החלטה בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 16.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איתן
מבולבל
16.01.2012 • 22:04

אני(בן 26)נמצא בקשר עם בחורה מזה כחצי שנה.אפשר להגיד שזהו הקשר הרציני הראשון שליבמהלך הזמן הקשר בינינו התהדק ואף כבר עלו מחשבות בכיוון של חתונה.אך בזמן האחרון הייתה נסיגה מסויימת מצדי בכך שלא הייתי מסוגל להגיע להחלטה שלמה בנוגע לכוונתי להתחתן,וכתוצאה מכך גם סוג של ריחוק רגשי.תוך כדי כך התגלתה אצל בת זוגתי מגבלה רפואית מסויימת,לא חמורה וכזו שניתנת לטיפול וניתן לנהל חיים תקינים, אך ייתכן שבעתיד הרחוק הדבר כן ישפיע על ניהול חיי המשפחה.ובמקום שאני אתמוך בה וייתן לה את התמיכה הנדרשת במצב הזה מצאתי את עצמי מתרחק עוד יותר.ודבר זה גורם לי לחשוב שייתכן ואני לא אוהב אותה כמו שחשבתי.כרגע אני במצב שאני קרוע מאוד עם עצמי,כי מצד אחד אני קשור אליה ולא הייתי רוצה להפסיק את הקשר,אך לאחר השבועות האחרונים ולאור ההתנהגות שלי אני די מסופק.

ד"ר אורן חסון
החמצות
18.01.2012 • 11:54

איתן יקר,
האמת היא שלא ברור לי מה אתה שואל. האם אתה שואל איך לומר לה, או אתה שואל מה עושים כדי לאהוב אותה יותר, או האם אתה שואל איך מחליטים? יתכן שקבלת רגליים קרות כאשר הבנת שאתה צריך להחליט, ושזה יותר קשה כשזה הופך להיות רלוונטי, והחלטה שאתה צריך לעשות "לכל החיים". זה קורה, ויותר לגברים מאשר לנשים. האם זה באמת כך? – אני לא יכול לדעת. אולי כדאי שתלך ליעוץ פרטני, ותברר עם עצמך מה באמת אתה רוצה, ומה מניע אותך. אחרי הכל, זה בהחלט אפשרי שחששות ממשהו או ממישהו גורמים לאדם להתרחק רגשית. יתכן שתגלה שאתה עומד על סף החמצה של משהו שאתה לא באמת רוצה להפסיד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083