קשר בעייתי: החלטה קשה

תאריך פנייה: 25.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שמרית
קשר עם גבר מבוגר
26.07.2012 • 00:39

לילה טובאני חושבת שכבר כתבתי פעם אחת על קשר שלי עם גבר שמבוגר ממני ב 18 שנה.הוא התחיל איתי לפני כחודש בערך ואמר לי שהוא מחזר אחריי למרות שאני בתהליכי גירושין.ובאמת הוא עשה הכל כגון להתקשר כמה פעמים ביום להזמין אותי אליו לקחת אותי ואת הילדים לטייל,לקחת אותי לסידורים שלו ועוד.לאחר שהקשר התפתח הוא אמר שהוא רוצה אותי אבל מחכה שאתגרש .אבל עדיין המשכנו להתראות מבחינת טלפונים הוא כבר הפסיק להתקשר באותה צורה וזה עבר לפעם ביום.אני זאת שמתקשרת ומתעניינת כל הזמן.אתמול יצאנו לטייל עם הילדים והוא סיפר לי שהוא חולה במחלה שאי אפשר לנתח והרבה פעמים בשנה הוא מתאשפז בבית חולים.שחזרנו התקשרתי ושאלתי אותו מה זה אומר לגבי היחסים שלנו אז הוא אמר שמגיע לי יותר טוב והוא לא רוצה שאפגע בגלל זה סיפר לי אבל הוא עדיין רוצה להמשיך בקשר.היום הוא התקשר בבוקר לשאול מה קורה וסיפר לי שלא מרגיש טוב שאלתי אותו אם צריך משהו והוא אמר שלא.בצהריים אני התקשרתי והוא אמר שהוא לא מרגיש טוב ומאוד דאגתי אבל בגלל שהיה עם משפחתו לא רציתי להפריע.בערב הוא הגיע אליי שיחק עם הילדים אבל הוא היה מרוחק מאוד הוא בקושי התקרב אליי.וכל הזמן אמר לי שביחסים שלנו יום עובר יום וצריך לזרום אי אפשר לדעת מה יהיה.שאלתי היא האם לפי סיפורי הוא רוצה בכלל בקשר ?כי הוא מצד אחד אומר שהוא רוצה אותי אבל מצד שני שאי אפשר לדעת מה יהיה.ולפי דעתי אם בני זוג רוצים אחד את השני הם לא צריכים לדבר על שזה יכול לא להסתדר רק להנות מהזמן שהם ביחד והוא כאילו נותן לי רמז שיש סיכוי שזה לא הסתדר אז באמת אני לא מבינה.אולי תבהיר לי איך צריכה להתקיים זוגיות אולי אני לא זורמת אני באמת לא יודעת .אני אולי כבר לא יודעת מה זאת זוגיות?יתכן שאני נקשרתי אליו והוא פחות אני כבר לא יודעת אודה על תשובתך מבולבלת ומדוכדת מאוד כי אני באמת רוצה לישמור על זוגיות זו.תודה

ד"ר אורן חסון
החלטה קשה
26.07.2012 • 12:30

שמרית יקרה,
קשה לי לדעת מה הוא רוצה באמת. האם הוא רוצה, אבל חושש לך ומרגיש מצפונית לא בסדר עם הקשר הזה? האם הוא רוצה אבל רק קשר של כאן ועכשיו, שתהיה לו ממנו סיבה מעולה לנסיגה כשירצה (כי "הוא דואג לך" וכי "לא כדאי לך להמשיך איתי בגלל הבעיות שיש לי")? אני לא יכול לדעת, ואולי גם את לא.מה שאת יכולה לדעת שבאמת הקשר איתו הוא בעייתי כך או כך. ככל שתיקשרי אליו רגשית, כך יהיה לך קשה להיפרד ממנו אחר-כך, ותצטרכילהיפרד ממנו אחר-כך. השאלה היא רק מתי, ביוזמה שלך או ביוזמה שלו, וכמה זה יהיה כואב. ואני כותב שתצטרכי כי יש לו בעיות בריאותיות, כי הוא מבוגר באופן משמעותי, וכי מתישהו, אם תמשיכי להיות איתו בקשר הדוק, תהפכי להיות מטפלת, אלא אם תחליטי שאת לא יכולה עם החיים האלה, ומגיעים גם לך חיים משלך. וסביר להניח שזה יקרה. זה עניין של זמן. האם את מוכנה לקחת סיכון בגלל מה שיהיה עד אז? - זה בסדר, אבל זו החלטה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083