קשר במצוקה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 07.06.2005 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
שיר
נמאס לי ?
07.06.2005 • 22:46

ד"ר אורן חסון שלום,עיינתי בפורום ונראה לי שכאן המקום לשפוך את כל מה שמעיק על הלב.אז ככה, אני נשואה שנה וחצי לגיא (שם בדוי), וצריכה ללדת בעוד שבועיים שלושה, את גיא הכרתי דרך קרובי משפחה, הוא מהצפון ואני מהמרכז, לאחר תקופת חברות קצרה החלטנו להתחתן.בתחילה הכל היה יפה, עברתי לגור בצפון קנינו בית והתחלנו למקם את הנישואים שלנו, ועכשיו העיניינים התחילו להיות קצת יותר מסובכים.גיא בתפקידו קצין משטרה, העבודה דורשת ממנו מאמץ רב ובשעות לא שגרתיות.לפעמים הוא חוזר ב 20:00 בערב לפעמים אחרי .....שלא נדבר על משמרות לילה שהוא עושה 3 פעמים בחודש לפחות, ואיך אפשר לשכוח: יש לו טלפון של העבודה שמאותה השניה שהוא נכנס הבייתה הטלפון פשוט לא מפסיק לצלצל, וכן, גם לפנות בוקר זה קורה.בקיצור - הכל סובב סביב העבודה של גיא !!!אני, לא עובדת, את מרבית היום אני מבלה בבית, פוטרתי מעבודתי בתחילת ההריון , כל היום אני לבד, השורשים שלי נמצאים במרכז ואני בצפון, כל המשפחה החברות והחברים רחוקים...יש לי אוטו שאני יכולה להדליק ולנסוע, אבל קשה לי עם המרחק וקשה לי עם ההריון בתקופה הזו, ובסופו של כל יום אני מוצאת את עצמי שוקעת במן דכאון שמלווה בעצבים והרבה בכי....היו ימים שפשוט רציתי לקום וללכת כי נמאס לי !!!!נמאס לי להיות כל היום לבדונמאס לי שגם שגיא מגיע הבייתה אז העבודה באה איתוונמאס לי להיות רחוקה מכל מה שציינתיאני מרגישה בודדה וגיא לא מבין את זה.ניסיתי למכור את הדירה ולהציב אולטימטום שעוברים לאזור המרכז, אך זה לא כל כך מסתדר מבחינה כספית, הדירות במרכז יקרות מידי.הרבה פעמים דיברתי עם גיא על הנושא, הבהרתי שקשה לי עם המצב, שכולם רחוקים ממני, וקשה לי להיות בלי מסגרת ועוד יותר קשה לי שהוא מביא איתו הבייתה את העבודה שלו.אך לא הועיל, היו יום יומיים רגיעה, אבל אח"כ הכל חוזר לקדמותו, השעות הלא שגרתיות, הטלפון שלא מפסיק לצלצל וכו'....אני לא רוצה לקום וללכת במיוחד עכשיו שאני צריכה ללדת בעזרת השם את הילד שלנו !!אני כל כך מבולבלת, לא מוצאת נחמה בן זרועותיו....מה אני יכולה לעשות, בבקשה תתן לי עצה !!!כי פשוט - נמאס לי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!תודה רבה

ד"ר אורן חסון
פעמוני אזעקה
08.06.2005 • 17:20

שיר יקרה,
את מצפה שהוא יהיה חבר שלך במובן שהוא יהיה קשוב לצרכים שלך, ויבין את המצוקות שלך. הוא, מרוב ענייני עבודה, שהיא מלחיצה ללא כל צל של ספק, עסוק כל כך בעניינים חשובים ודחופים, שתופסים אותו כל כך שהוא אינו מתפנה לחשוב עליך.לא פשוט לדרוש ממנו לוותר על עבודתו כשוטר. לא פשוט לדרוש ממך להיות לבדך כל הזמן. יעוץ זוגי יכול לנסות להפגיש אתכם באמצע. לעזור לך לצלצל בפעמוני האזעקה כדי לשנות משהו. יכול להיות שגם בחינת המשהו שצריך לשנות, תבהיר לשניכם גם מה המחיר של השינוי הזה, ותחליטו אם מתאים לכם. בעקרון, את יכולה לעשות זאת גם לבדך, אבל לפעמים הצד השני מקשיב טוב יותר לאדם אחר מאשר לבן/בת הזוג. לא סיפרת לי על חברים וחברות שם, לא ברור לי מה האפשרויות הכלכליות שלכם, אבל אם הגיעו מים עד נפש, העזרי בכל מי שאת יכולה להעזר בו, ובתנאי שתשמרי על כבודו של בן זוגך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שיר
פעמוני אזעקה
09.06.2005 • 08:47

ד"ר אורן חסון ...ראשית אני מודה לך על התשובה המהירה, המלאה והמובנת.אני מודעת ללחץ שיש לגיא בעבודה, אני מודעת לעומס שיש לו במהלך כל היום...אבל למה זה צריך לבוא גם הבייתה, למה אני צריכה לקבל פחות תשומת לב בגלל טלפונים שלא מפסיקים לצלצל במהלך כל המשך היום מאותו הרגע שהוא סיים לעבוד ??זה לא פשוט, אני יודעת... הוא עובד קשה מאוד וחוזר עייף, אבל עדיין זה לא מצדיק .אין לי כאן חברים/חברות, אני בסך הכל כמעט שנתיים נמצאת בצפון, אין לי כאן כלום.אתה לא חושב שגם אם יש לבן אדן לחץ אדיר בעבודה , באיזשהו מקום הוא צריך לשמור פינה שקטה גם בשביל המשפחה ?כמו שציינתי במכתב: אני צריכה החודש ללדת בעזרת השם, ומה יהיה אז ?לא נוכל לבלות זמן איכות משפחתי ביחד ? הלא אי אפשר לעשות הכל ביום אחד...יש דברים שאפשר לדחות ליום המחר...אבל גיא לא עושה את זה.בכל אופן אני שוב מודה לך על התשובה המהירה.אני לא חולקת על מה שאמרת, פשוט רציתי להבהיר שאם כל הכבוד לעבודה של גיא ..גם אני צריכה את החיבוק והנשיקה כשהוא מגיע הבייתה, אבל במקרה שלי הוא תמיד מגיע שהטלפון מחובר לו כמו אנפוזיה לאוזן, וזה גם במהלך ארוחת ערב, וגם במהלך הלילה, וגם במהלך צפייה בטלויזיה ועוד ...וחוזר חלילה..תודה רבה רבה

ד"ר אורן חסון
לא מספיק להיות צודקת
09.06.2005 • 08:56

שיר יקרה,
שיר יקרה, לכן בדיוק אמרתי שאתם זקוקים להגיע ליעוץ שיעזור לכם להפגש באיזה שהוא מקום באמצע. לא מספיק להיות צודקת, צריך גם לדעת להפעיל תהליך חכם שיביא תוצאות באופן ששניכם תרגישו שחייכם השתפרו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שיר
תודה
10.06.2005 • 01:38

ד"ר אורן חסוןשוב מודה לך על התשובה המהירה.אתה באמת נחמד.איישם את הנאמר לחיוב.יישר כוח.