קשר עם הפרש גילאים - מה כדאי לדעת
איה
פערי גילאים
⌄
אני בת 30, רווקה. לפני כמה חודשים הכרתי אדם מקסים, בן 50.מעולם לא נמשכתי לגברים מבוגרים ממני, וגם הוא לא הטיפוס שמחפש צעירות. תחילת הקשר בינינו היתה סביב חברות טובה שנבנתה ונבנתה, ואחר כך גם התאהבנו.. ועוד יותר אחר כך, גם הסכמנו להודות בזה....לאיש שלי, שהוא גרוש, יש שני ילדים בגיל ההתבגרות שחיים עמו, וגרושה די קרצייתית ש"בזכותה" הוא נושל ממרבית נכסיו.אנחנו חושבים למסד את הקשר, אבל יש לי לבטים.מצד אחד, הוא כל מה שאי פעם חיפשתי בגבר: חכם, רגיש, עמוק, לומד כל הזמן (הוא בהחלט אדם שמתפתח בתוך קשר ולא קופא על שמריו).והכי חשוב - הוא החבר הכי טוב שלי. ואני יכולה לספר לו הכל.. כולל על ה"מצד השני" שיפורט להלן....מצד שני, לקשר הזה יש לא מעט מחירים: להיכנס לתוך מחוייבות כלפי ילדיו שהוזנחו על ידי אימם (מה גם שהם שעשויים לדחות אותי), לוותר על אפשרות לבנות חיים עם מישהו שעוד יש לו פוטנציאל להתבסס כלכלית (כסף לא ממש חשוב לי אבל מאחר ואני בונה קריירה "איטית" שיקח הרבה זמן עד שתהיה רווחית - גם קשה לי לחשוב על חיי עוני). להביא ילדים לעולם עם גבר מבוגר כל כך וכשפער הגילאים שלנו ילך ויתרחב עם השנים. (ההבדל בין 30 ל 50 הוא לא כמו ההבדל בין 40 ל 60...).ועוד לא אמרתי כלום על דברים שוליים כמו: "מה יגידו" , "ושהמשפחה שלי תנשל אותי מהירושה", ו"שנלך ברחוב ויחשבו שאני הבת שלו..." וכו' וכו' וכו'...בקיצור, אורן, אני לא ממש יודעת מה העזרה שאני מחפשת, אולי אני צריכה עוד פרספקטיבה על הקשר הזה...עם תחושות ההווה אני מרחפת באוויר מאושר ועם המחשבות על העתיד יש רגעים שאני נוחתת לתהומות של יאוש....יש סיכוי לקשר כזה? במה זה כרוך????
ד"ר אורן חסון
במקרה הטוב
⌄
איה יקרה,
בודאי שיש סיכוי לקשר כזה. אבל יש בו גם סיכונים ידועים מראש. ואת יודעת היטב בעצמך במה זה כרוך. שבי ועשי לך רשימה, ותראי כמה טוב את יודעת את זה. לאחר מכן תצטרכי להחליט אם אושר של מספר שנים מתאים לך, כאשר את יודעת שבמקרה הטוב (שהיחסים ביניכם נשארים מצויינים), הפער הזה יהפוך, עם הזמן, להיות משמעותי יותר.בני לעצמך תרחישים אפשריים שיעזרו לך להחליט.