קשר במסגרת שיקומית: מה לעשות?

תאריך פנייה: 04.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ח
מבולבלת
04.05.2006 • 23:22

אני עובדת מס' שנים במסגרת שיקומית ולפני מס' שנים יצא לי להכיר ולעבוד שם עם בחור צעיר (מטופל). היחסים ביננו הפכו למאוד קרובים ולאחר שהסתיים הקשר השיקומי נשארנו ידידים קרובים ואני בקשר מאוד הדוק גם עם בני משפחתו. כבר במהלך השיקום חשתי מעין בלבול בקשר ליחסנו ורגשותינו ההדדיים, אך מאחר ושימשתי מעין "מטפלת" שלו, לא היה בכלל מקום מבחינתי לחשוב על יחסים רומנטיים.כיום אנחנו נמצאים כשנה לאחר תום השיקום, יחסינו רק הולכים ומתהדקים והבלבול גדל, בעיקר כעת כשהוסר מעלינו ה"איסור" על קיום קשר רומנטי/אינטימי.אנחנו נמצאים במקומות מאוד שונים בחיינו - אני גרושה עם ילדה והוא רווק הצעיר ממני בתשע שנים, כך שמבחינה רציונאלית אני לא רואה שום עתיד לקשר.אני גם לא בטוחה לגבי מה שאני מרגישה כלפיו - האם זו רק חיבה עזה (בכל זאת, עברנו הרבה דברים קשים ביחד והתקרבנו מאוד במהלך השנים), האם אני אוהבת אותו כאחות גדולה/אימא, או שמא מדובר בהתאהבות...??אני לא רואה עתיד משותף עם הבחור, אבל חוששת שהקשר עימו עוצר אותי מלחפש קשר זוגי (מאחר והוא בכל זאת מספק לי סוג של אינטימיות). אני רשומה באתרי היכרויות ומוצפת בפניות מצד גברים שנראים מאוד נחמדים, אבל אני לא מתייחסת לפניות ברצינות ומוצאת לעצמי המון תירוצים ל"למה לא"... (ואני תוהה האם לקשר עם אותו בחור יש קשר לכך).מצד שני, לנתק לחלוטין את הקשר עם הבחור גם לא נראית לי אופציה - הוא מאוד קרוב לליבי ואני יודעת גם עד כמה אני חשובה לו. הפכתי לבת בית בבית הוריו ואני לא חושבת שאני מסוגלת להתנתק מכל זה...אשמח לעצתך

ד"ר אורן חסון
לא תמיד צריך לחשוב על עתיד רחוק
06.05.2006 • 12:38

ח יקרה,
את לא הראשונה שזה קורה לה עם מטופל במסגרת שיקומית, ובאופן מאד דומה. האינטימיות שנוצרת בתהליך הזה, באמת מאפשרת יצירת קשר כזה, שמעורבים בה גם משיכה, וגם הכרות עמוקה ויחס רגשי.הקשר איתו כנראה שכן מפריע לך ביצירת קשרים אחרים. את צריכה להחליט מה טוב לך, אבל את לא חייבת להסתכל מיידית לטווח הרחוק. גם זו החלטה שלך. את יכולה להחליט לקבל את מה שיש לך, על הסיפוקים והאושר שזה יכול לאפשר לך, מתוך הבנה שבעוד כמה שנים תצטרכי לעבור למקום אחר, ואז סביר להניח שתצטרכי לנתק את הקשרים כדי להמשיך למקום אחר. או לעשות את זה עכשיו. או להשאיר את המצב כמו שהוא, ולהניח לעצמך ללמוד את עצמך ואת הצרכים שלך, ואולי ללמוד עם הזמן לעשות את שני הדברים במקביל, כלומר, גם לשמור איתו על קשר לא זוגי, וגם לאפשר לעצמך קשרים זוגיים בעתיד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083