זוגיות: עשייה משותפת ודרישות
טובה
בבקשה.... :-)
⌄
זו שוב אני...ספרתי לבעלי שוב על המצוקה שלי בקשר לקניות משותפות (ולאחרונה גם היעדר בילויים משותפים) ועל עצתך אלי בעיניין זה. נראה לי שזה נגע לו.... (אני לא בטוחה בזה.... כי הוא לא סיפר לי מה הוא חושב על כך הוא רק הקשיב בעיניין ואמר שהוא מצטער על התנהגותו ותרץ את עצמו למה התנהג כך והבטיח שלהבא ישתדל יותר) אך אינני יודעת אם הוא אמר זאת מהשפה ולחוץ או שהוא באמת התכוון לזה....יש לי בקשה קצת לא מקובלת...... האם תוכל לכתוב לבעלי את דעתך בנושא זה: עשייה משותפת כתורמת לחיי הזוגיות ??? בבקשה..... יש לי הרגשה שזה יעזור... :-)
ד"ר אורן חסון
זוגיות סימביונטית - נקודה למחשבה
⌄
טובה יקרה,
עשייה משותפת תורמת לזוגיות, בכך שהיא יוצרת מכנים משותפים ותחושת שותפות (והנה, תרמתי את חלקי).אבל כאשר מדובר במשהו שהוא לגמרי לא בתחומי העניין של בן הזוג, הרי בשם "הזוגיות" להיות קישוט, או פרח קיר, יוצר בעיה. ואתן לך דוגמא. נגיד שבן זוגך אוהב לשחק כדורגל בכל יום שישי אחר הצהריים. קורה להרבה גברים. והוא רוצה, בשם הזוגיות, שתבואי איתו למשחקי הכדורגל שלו, תעודדי אותו מהצד, ותתני לו לשתות מים כשהוא צמא, או לחלוק חוויות כשהוא יושב בצד ומחכה לתורו, או שסתם תשבי בצד או לצידו כשהוא מתבדח עם החברים בין הזעה להזעה. אם זה באמת לא מעניין אותך, ואם הוא ידרוש זאת בכל תוקף "בשם הזוגיות", לא תחשבי לעצמך שהוא מזלזל בך, כאילו אין לך חיים משלך, ושאין לך מה לעשות אלא רק להיות בשבילו בכל רגע נתון?
טובה
זוגיות סימביונטית - נקודה למחשבה
⌄
ומה דעתך על כך שלאחרונה זה מתבטא גם בבילויים משותפים.....??אנחנו לא יוצאים לבלות ביחד וגם לא לבד, אנחנו לא יוצאים לבלות בכלל..... הוא-כי זה לא חסר לא והוא משקיע את כולו בעבודה ונהנה מסתם ספר טוב, סרט בבית או אינטרנט ואני-כי אני לא אצא לבלות לבד, או עם מישהו אחר חוץ מבעלי....זה לא נראה לי..... בעקבות השיחה שלנו כבר נראה לי יותר הגיוני לצאת לקניות לבד, אבל לצאת לבלות לבד???? מה הוא רוצה, שאני אצא לבלות ואחפש לי פרטנר בחוץ????וסליחה דוקטור שאני לא מניחה לך בעניין זה... דעתך חשובה לי מאוד!ועדיין יש לי ספקות...
ד"ר אורן חסון
זוגיות לא סימביונטית, או לא מתקשרת?
⌄
טובה יקרה,
הסיפור שלכם, אם כך, מורכב יותר מכפי שכתבת לי בתחילתו. הניגודים ביניכם רבים יותר, וגורמים גם לכעסים. לא כל דבר אפשר לפתור בצורה נכונה כאן, בהתכתבות קצרה כפי שמאפשר הפורום. כל שאני יכול הוא רק לתת כיוון, וגם זה, רק לפי המידע המוגבל שיש לי. אני חושב, לפיכך, שמוטב שתלכו ליעוץ זוגי, ושם, לפרוש את הכל, ולהגיע, בעזרת היועץ הזוגי, לתאום ציפיות ולתקשורת, כפי שראוי שתהיה בזוגיות.