קשר בלתי יציב: מה הסיבה?

תאריך פנייה: 23.03.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רעות
מסרים כפולים
23.03.2013 • 09:49

שלום,
לפני כמעט 4 חודשים חוויתי פרידה. שנינו בני 27 היינו בזוגיות חצי שנה שהייתה מיוחדת, מדהימה ועמוקה במיוחד. בשבילו זו הייתה הפעם הראשונה שהוא חווה קשר עמוק ואמיתי (לטענתו) בחודש האחרון של הזוגיות שלנו הוא החל להיות מבולבל, רצה זמן להיות לבד עם עצמו, בכה מספר פעמים וראיתי שמאד קשה לו רגשית בסופו של דבר הוא החליט שהוא רוצה להיפרד בטענה שהוא לא רוצה כרגע קשר זוגי מחייב, שהוא מאד אוהב אותי והייתה לו תקופה מדהימה אבל בעקבות הזוגיות שלנו הוא לא מצליח לעשות דברים אחרים (כמו לימודים,עבודה) אני ניסיתי להסביר לו שאפשר לשלב בין הכל ושאם טוב לנו ביחד ניתן לעבוד על זה ולדעת לנהל את הזמן בצורה נכונה ואני אוכל לעזור לו (אני עוסקת בתחום) אך הוא היה דבק בהחלטתו ורצה להיפרד (חשוב לי לציין שתמיד נתתי לו את הספייס שלו, ועודדתי אותו ללמוד ולבלות עם חברים שלו).נפרדנו והיה לי מאד מאד קשה. נקשרתי אליו והוא כל כך חשוב לי ולכן גם הנחתי לו.. הבנתי שהבחור מאד מבולבל ושהוא צריך זמן להיות עם עצמו. לבינתיים גיליתי שהוא מחפש סטוצ'ים וקשרים לא מחייבים עם בחורות וזה קצת הפריע לי ואפילו הגעיל אותי.במהלך ארבעת החודשים שאנחנו לא יחד כמעט ולא היה ביננו שום קשר. בהתחלה ביקשתי ממנו מס' פעמים שנשב לדבר על מנת לסגור את התקופה בצורה יפה ונעימה והוא התחמק ממפגש איתי. ובסוף ויתרתי. לעיתים רחוקות דיברנו מעט בצ'ט של הפייסבוק.לפני שבוע הוא שלח לי הודעה בפייסבוק ומשם זה התפתח כשהוא גילה שאני מתכננת להכין סרטון כלשהוא והוא הציע את עזרתו. ניסיתי להתחמק לקבל את העזרה שלו אבל הוא ממש דבק בלעזור לי ולחץ על כך שניפגש להכין אותו יחד. נפגשנו והתחלנו לעבוד על הסרטון יחד. וכך יצא שנפגשנו מס' פעמים על מנת להכין את הסרטון. בשלב מסוים שאלתי אותו מה העניין? למה הוא פה ולמה הוא החליט פתאום לעזור לי? הוא טען שהוא יודע שהייתי צריכה עזרה ושהיינו תקופת זמן לא מבוטלת ביחד ומתוך טוב לב הוא הגיע לעזור לי. ניסיתי קצת לדבר עלינו ועל הפרידה, אבל הוא התחמק מהעניין ומאד נלחץ כשניסיתי לדבר על זה. באותו המפגש שהיה טעון הוא הלך והייתה אווירה לא נינוחה (ועוד לא סיימנו להכין את כל הסרט). יום למחרת הוא סימס לי מס' פעמים שהוא רוצה שנמשיך בהכנת הסרטון ולא עניתי לו כי חשבתי שאין טעם וזה סיטואציה לא בריאה. בסופו של דבר הוא פשוט הגיע אליי ודפק בדלת ושאל למה אני לא עונה לו להודעות? ניסיתי שוב להבין מה העניין? והוא שוב התחמק מלדבר ואמר שהוא פה למטרה אחת - לעזור לי. המשכנו בהכנת הסרטון והחלטתי לא לדבר יותר על הנושא. צחקנו והיה לנו מאד כיף. כשהלך ממני גיליתי שחסם אותי בפיסבוק ובוואטס אפ.אני מנסה להבין, מה בדיוק קורה פה? קצת לא מבינה.. ומאד מבולבלת...אשמח להתייחסות.תודה

ד"ר אורן חסון
לא גלוי מספיק כדי לספר
26.03.2013 • 18:09

רעות יקרה,
הייתם בקשר בעל עוצמה חזקה, וראית בו בן זוג שהתאהב בך באמת. הפרידה היתה קשה לו, כי רגשית היה לו קשה להיפרד ממך. אבל תביני שזה גם אומר שרגשית, היה לו צורך עוצמתי לא פחות, שהוא להיפרד ממך. אבל יתכן גם שהציפו אותו רגשי אשם, ובעיות של תדמית עצמית, כלומר, שגילה שהוא שונה במהותו ממה שהוא חשב שהוא, ואשר אולי בגללם היה מוצף רגשית. כך או כך, כשהוא מונע על ידי רגשות חזקים ומנוגדים, חשוב לראות שרגשות אחרים, שאינם האהבה אליך, ואפילו מרחיקים אותו ממך, גם הם רגשות בעלי עוצמה רבה. התוצאה היא חוסר יציבות, והיא שמבלבלת אותך לכל אורך הדרך.את מתקשה להבין אותו, כי הוא צופן את הרגשות המנוגדים שלו עמוק בתוכו. האם הוא מאוהב בך? האם הוא רק רוצה להרגיש טוב כי את נותנת לו תחושה טובה שמקבלים כאשר יודעים שיש מישהו שיהיה שם בשבילך כאשר תרצה (ואולי כי היתה לו דחייה ממישהי אחרת, או לאחר קשר שנכשל - או משהו אחר שגרם לו להיות בדאון זמני ולכן זה חשוב לו עכשיו)? - אולי. קשה לדעת מה נכון. הדבר היחיד שאת יכולה לדעת הוא שהקשר שלו איתך הוא קשר בלתי יציב, ועם עליות ומורדות תכופות. הדבר היחיד לכן שאת יכולה לצפות ממנו, הוא כנראה בדיוק אותו הדבר גם בהמשך.האם הוא חסם אותך כאשר לא ענית לו להודעות, מתוך כעס, או אחר-כך כדי להראות לך מי שולט בעניינים? - את זה אני לא יכול לדעת. אף אחת משתי האפשרויות הללו אינה מבטיחה יציבות. ואם את באמת רוצה לדעת משהו, את זה את יכולה לדעת. אני יודע שאת רוצה לדעת את הסיבות המדוייקות, אבל אני חושש שהוא כנראה אף פעם לא יהיה גלוי איתך מספיק כדי לספר לך.ראי, אגב, את תשובתי לעינת, על מה שלדעתי הוא סוג אחר של מסרים כפולים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083