אמא חורגת: קשיים ואתגרים
מונית
חבר גרוש עם ילדים
⌄
שלום
דר חסון
אני בת 24 יוצאת עם מישהו כבר קרוב לשלוש שנים הבעיה היא שהוא גרוש פלוס 2 ילדים
בהתחלה חשבתי שזה לא יפריע לי אבל כיום אני חשה קנאה
כלפיהם כלפיי היחס שהם מקבלים לעומתי ובכלל כל דבר אני משווה אליהם
אני מאוד אוהבת אותו ויודעת שהוא נותן המון עבורי.
אבל עצם העובדה שהם איכשהו מקבלים מפריעה לי
אני לא יכולה לסבול את הנוכחות שלהם
אני מקציבה לו כמה כסף לבזבז עליהם
מתי להחזיר ולהביא אתם ובכלל המצב הזה די נמאס עלייה
השיא הגיע בפסח הקרוב שביקשתי שיגיעו לחג שני שזה יוצא 4 ימים
והוא מתעקש שיגיעו לחג ראשון שזה יוצא 7 ימים
אני לא הייתי מוכנה ואמרתי לו שברגע שהם באים לחג ראשון הוא יכול לשכוח ממני
הנא מביא אותם לחג הראשון למרות הכל
עכשיו בעקבות זה ובעקבות הקנאה והכל אני לא באמת חושבת שאני מסוגלת להתנודד עם זה
תעזור לי בבקשה אני איפשהו כן רוצה לסיים את במערכת יחסים הזו כי אחרי הכל בילדים האילו חבילה לכל החיים
ואם אני לא מסתדרת עכשיו אז מה ישתנה בעתיד
מצד שני אני אוהבת אותו ורגילה אליו
מה לעשות ואיך???
אשמח לעזרה! יש לציין שאני רווקה בלי ילדים
ד"ר אורן חסון
להיות אמא חורגת
⌄
מונית יקרה,
זה אכן קשה. התפיסה שלו, שהקשר שלו עם ילדיו היא לפני הקשר שלך היא טבעית, כי לטוב ולרע הם תמיד יישארו ילדיו ותמיד ירגיש אחריות עליהם. בודאי כאשר הם קטנים, אבל גם כאשר יגדלו. את - אולי לא. מבינה? - יש כאן אסימטריה שהוא מחוייב לה, שהוא מחוייב לילדיו הרבה יותר מאשר אליך, שהוא אולי רוצה לתקן איתם את מה שאולי הרגיש שהיה חסר לו ביחסים שלו עם אביו, ושהוא לא רוצה שתפריעי לו בזה. וזה יכול להיות אפילו מורכב מזה בהרבה, כי אולי הוא מרגיש בתחרות עם גרושתו על אהבת הילדים, וחרד לאבד אותם, מה שפעמים רבות הופך אבות למְרַצִּים סידרתיים. וזה באמת קשה, כי את רוצה להיות עבור בן זוגך במקום הראשון, כפי שאת מנסה בכל מאודך לשים אותו במקום הראשון אצלך, ואת יכולה. לפחות עד שיהיו לך ילדים. כי גם אם תיפרדו, לעולם לא תיפרדי מילדייך.אני מציע לך לחפש ולקרוא את הספר "להיות אמא חורגת", של אילנה ינובסקי. היא היתה בדיוק בגילך, 24, כאשר נישאה לגבר שלו שני ילדים.זה הרבה יותר מורכב, אגב, כי אם את רוצה יותר מאשר ילד אחד, בכלל לא בטוח שהוא רוצה למעלה משלושה. אני לא אומר זאת כדי לרפות את ידך, אלא רק כדי שתביני מהי המציאות שאליה את נכנסת. סביר שאת צעירה מכדי להיות אמא חורגת לשניים. נראה לי שאת לא רואה את זה כחלק מהזוגיות שלך איתו, למרות שזה חלק בלתי נפרד מהזוגיות שלך איתו. אם את לא מוכנה להיות אמא חורגת (או "אמא שנייה", בלשונה של אילנה ינובסקי), ולאהוב את ילדיו למרות הקשיים, ועושה רושם שאת מאד רחוק מזה, אז את אכן לא מוכנה למה שנדרש כדי להיות אשתו.