קשר בין מרצה לסטודנטית: מה מותר?

תאריך פנייה: 08.02.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ענבל ש.
מאוהבת במורה
08.02.2010 • 21:36

שלום,
אני בת 23 סטודנטית למדעי החברה באוניברסיטה כלשהי בארץ ויש לי בעיה, מקווה לעצות.בתחילת השנה התחלתי ללמוד בקורס מסויים עם מורה מקסים ביותר. הוא כלל וכלל לא הטעם שלי בשום פרמטר מבחינה חיצונית (לעולם לא הייתי מאמינה על עצמי שאבחר במישהו כזה) אבל עם הזמן ומשיעור לשיעור התאהבתי באישיות שלו. אני יודעת בוודאות שהוא לא נשוי והוא גם לא נראה לי הומוסקסואל (למרות שלא תמיד אפשר לדעת..), אך איני יודעת אם הוא בקשר זוגי או לא. הוא גם מבוגר ממני בעשור לפחות, אבל להפתעתי לא אכפת לי. אני פשוט לא יכולה להפסיק לחשוב כמה מעניין יהיה לי לצאת איתו, לדבר איתו, להיות איתו. אני פשוט רוצה אותו, ואני מרגישה אליו משיכה אינטלקטואלית ומרגישה שיכולנו להתאים.לא יכולתי להתאפק ושלחתי לו אימייל, (למרות שרוב הסיכויים שהוא לא יודע מי אני כי יש כמאה סטודנטים בקורס) ובו הודיתי לו על הסימסטר ואמרתי לו כמה אני מעריכה אותו וכו וכו. ביום למחרת הוא ענה לי והודה לי בהתרגשות.בזה זה נגמר.שאלתי היא: האם לעשות צעד נוסף? אני חוששת מאוד. אני עלולה להיתקל בו במסדרונות וזה יהיה לא נעים, ואף חוששת מליגלוג מצידו (למרות שהוא בן אדם מקסים ואין לי ספק שהוא לא יפגע בי). מעולם לא התחלתי עם מישהו. ואני אפילו לא יודעת אם זה מותר בחוקים שמורה יצא עם תלמידה (למרות שהוא לא ילמד אותי יותר).אני יכולה לנסות לשכוח ממנו ולהמשיך הלאה, אבל אני יודעת שהוא מציאה. הוא באמת מיוחד במינו וחבל לי להפסיד אותו.עצות?

ד"ר אורן חסון
לקחת מקלחות קרות. בינתיים, לפחות.
10.02.2010 • 16:35

ענבל יקרה,
כמי שהיה מרצה באקדמיה במשך שנים רבות, אומר לך קודם כל שקשר שכזה, כשאת סטודנטית שלו, אסור עליו, ועלול לגרום לו לאבד את מקום עבודתו. לפחות כמה עמיתים גברים שלי בארה"ב, למשל, נוהגים לראות סטודנטיות רק בדלתות פתוחות, כדי שלא יהיה מראה פנים של קשר עם סטודנטיות, ובכך גם מבטיחים את עצמם מפני איומים בסחיטה מתלמידות שלהם, או מנקמנות, וכבר היו דברים מעולם. מטרתו של האיסור היא לא כל כך להגן על המרצה, כמו שהיא להגן על תלמידים ותלמידות מפני אדם הנמצא בעמדת כוח או השפעה. זה נכון באוניברסיטה, זה נכון בבתי הספר וזה נכון גם במקומות עבודה. לפי מה שתארת, המרצה שלך נהג כשורה. היה קורקטי, והוא לא צריך ואסור לולהיות יותר מזה. הדבר אפשרי רק אחר-כך, לאחר שהוא מפסיק להיות בעמדת השפעה וכוח כלפיך. ולכן הדבר תלוי במעמד שניכם באוניברסיטה, ובקשר שיש או שיכול להיות ביניכם לאחר סיום הקורס שלו.ולאחר שאמרתי את כל אלה, אתן לך דוגמא להשפעה שלילית של קשר מסוג זה על סטודנטית, שהעלתה זאת כאן.ראי קישוריםכאן,כאןוכאן, לפי הסדר. בכל אחד מהם משורשרות גם תגובות של המומחים כאן. קראי הכל. גם אם המקרה אינו בדיוק אותו הדבר, חלק מהמגבלות ומהקשיים של קשר לא מוצלח יימשכו אחר-כך. ואותו הדבר יכול לקרות לך גם אם הוא ידחה חיזור מפורש יותר שלך באופן הכי מנומס שיש. תרגישי רע עם זה, ואולי עוד יותר רע אם תראי אותו פעם מסתודד עם תלמידה אחרת. אולי. בכל מקרה, רצית עצות, נכון?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083