תדמית גוף ומיניות: עצות לאילנה
אילנה
שאלה
⌄
מאז הלידות וההנקות השדיים שלי קטנו מאד והדבר מציק לי מאד. מצד שני, בעלי מתרכז רק בהם במשחק המקדים. כי זה מה שעבד בעבר. היום זה רק מתסכל אותי עוד יותר ומוריד את החשק.איך ניתן להסביר לו שאני לא רוצה שיתייחס בכלל או יצמצם את ההתייחסות לשדיים בלי להסביר את הסיבה האמיתית? כי זה מביך ואני לא רוצה למשוך את תשומת ליבו לנושא.
ד"ר אורן חסון
תדמית נשית
⌄
אילנה יקרה,
גברים לפעמים לא מבינים עד כמה תדמית הגוף משפיעה על המיניות של נשים. ואני רואה שלוש אפשרויות פשוטות (טוב, אף אחת מהן לא לגמרי…). האחת, לומר לו שבעקבות הלידות וההנקות את פחות רגישה שם, או אולי מדי רגישה, ולבקש שיעשה זאת פחות. השניה, להבין שכנראה, אם לו זה לא מפריע, אז אולי את יכולה להרגיע את עצמך ולהתמסר. כי יתכן שמה שחשוב לו יותר מהשינוי הפיזי שחל בך (ואולי השינוי הזה אפילו לא חשוב לו בכלל!), הוא שאת רגישה שם, ושהעובדה שזה עושה לך את זה, דווקא זה שעושה את זה גם לו. והשלישית, היא להיות גלויה ולדבר איתו על זה (והבנתי שזה הדבר האחרון, מבין השלושה, שאותו היית מעדיפה). ואת שמה לב שכל אחת מהאפשרויות דורשת ממך משהו. הראשונה – להיות לא לגמרי כנה איתו. השניה – ללמוד להדחיק את הקושי שלך, ולהתגבר עליו. השלישית – ללמוד להפסיק לפחד ולשתף. אף אפשרות לא קלה, אבל אם את יכולה – לכי על השניה. כי אם תצליחי להתגבר על העכבות שלך, תצליחו גם לשמור על ההנאה המינית שלכם ללא פגע.