יחסים לאחר הולדת ילד: מה עושים?

תאריך פנייה: 09.02.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ארז
ד"ר עזרה דחופה!!!
09.02.2010 • 11:45

היי!אני נשוי 19 שנה[בן 45 ]מתוכם 17 שנה טיפולי פוריות יש לי ילד בן שנה וחצי שנולד לאחר 13 הפריות+שלוש הזרעות,מאז שהוא נולד הפכתי לרהיט בבית,שנינו אוהביםאותו מאוד וכל חיינו סובבים סביבו,אך לדעתי אישתי מפריזה קצת ושוכחת שאני קיים לפעמים.היא לא נוהגת כך כלפיי משפחתה,רק אליי,אני שקוף היא לא רואה אותי,אני מבחינתה,המפרנס,הקניין,המוריד אשפה,ועוד כמה תפקידים שאני עושה ביום יום,אך יחס אני לא מקבל[אני סובל מכמה מחלות לא קלות ואני נאלץ לסבול לבד]בעבר היא התעניינה,שאלה,חקרה עבורי.זה היה בעבר!היום אני לא מצליח להגיע איתה אפילו לא לשיחה נורמאלית היא כל הזמן שואלת מה אתה רוצה מימני!אני כבר לא מדבר על חיי מין-כי אין דבר כזה-אתמול אמרתי לה שאני רוצה לדבר על מצב היחסים ביננו,ולבדוק יחד מה עושים-תשובתה היתה שאין לה כוח עכשיו.לציין שמדובר באישה מאוד אחראית,חרוצה ברמות גבוהות,ומאוד ישרה בד"כ.ישנה בעיה של משפחתה אשר מתערבת בכל מה שקורה ביננו,ולדעתי אף משפיעה רבות על התנהגותה הכללית,אני שוקל להודיע לה שאני רוצה להפרד והדבר היחיד שמעכב אותי זה הילד ואיך ישפיע הדבר עליו,יחד עם זאת אני בוחן את ההשפעה עליו אם אשאר,הכוונה למתח השורר ביננו,הרי ידוע שהם מרגישים הכל!ברם ולמרות הכל אשמח מאוד אם הבעיה תיפטר ולא אצטרך לעשות את הצעד של הפרידה!תודה מראש דוקטור!

ד"ר אורן חסון
חלוקת הקלפים מחדש
10.02.2010 • 16:48

ארז יקר,
התשובה הראשונית והפשוטה היא ש... אחרי כל כך הרבה שנים שהיא מתגעגעת לילד, ואתם עובדים על זה כל כך קשה, וסוף סוף הוא שם, לא פלא שהוא הפך להיות מרכז עולמה. במקרה שזה כל העניין, אז קודם כל צריך להתאזר בסבלנות, ואולי לשאול אם היחס שלך אל הילד נפגע במשהו משום ש"בגללו" הפסדת את אשתך. ברור שאחת הדרכים ללבה היא להיות מעורב עם הילד לא פחות ממנה, ואז יש לכם נושא משותף לשיחות ועיסוק משותף, ובתנאי שהיא לא מרגישה שהיא רוצה אותו לעצמה בכל רגע פנוי שלה.אפשרות נוספת היא שאולי הצטברו אצלה כעסים עליך על דברים שונים, ואולי אפילו בעניין הפוריות, אם אי הפוריות היא בעיקר מגבלה שלך. לא פעם קורה שמישהו פוגע בנו לאורך זמן, ואנחנו מתמודדים עם זה, ואז, דווקא בשלב שבו יש שינוי התנהגותי והבעיה נפתרת, הצד הנפגע נכנס לכעסים בלתי נשלטים. הסיבה היא המחשבה ש"אם הוא עכשיו יכול, למה זה היה צריך לקחת כל כך הרבה זמן, וכמה הרבה הפסדתי בגללו". יתכן שיש משהו גם בחשיבה הזו אצלה עכשיו.חל אצלכם שינוי מהותי ביחסים שביניכם. אני מציע שלא תתנו לו להעמיק, כי הוא כבר לוקח אותך למקומות לא טובים, ואולי גם אותה. התחילו כמה שיותר מוקדם בתהליך של יעוץ זוגי, הבינו היטב מה בדיוק אתם סוחבים עד הנה, ולימדו עכשיו, כאשר התנאים השתנו, לבנות את היחסים שלכם מחדש באופן בריא יותר. מה עוד שהתפקידים שלכם, יחסי הכוחות והצרכים השתנו כל כך מאז שנולד הילד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083